Avrupa “Saldırı”nın Meyvaları Peşinde! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Avrupa “Saldırı”nın Meyvaları Peşinde! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

İletigönderen Erkan Güçiz » Prş Oca 15, 2015 2:11

Fransa’nın Başkent’indeki terörist saldırısından üç gün sonra Avrupa liderleri, İnternet üzerinde “aşırı” içeriği takip etmek için daha güçlü önlemler getirmek istiyor.

Avrupa Birliği üye devletlerinin yarısı Fransa’daki terör saldırılarının ardından İnternet’i sansürleme yetkilerini artırma peşindeler.

İçinde Almanya, Polonya, İspanya ve İngiltere’nin olduğu 11 AB ülkesi, ortak bir bildiri ile saldırıları kınarken aynı zamanda güvenlik güçleri ve istihbarat servislerinin daha da yakın bir koordinasyonla çalışacaklarını belirtti.

ABD Başsavcısı Eric Holder’ın içinde olduğu ABD delegasyonu ile AB üyelerinin birlikte aldıkları pek çok karardan biri de, İnternet Sağlayıcıları arasında ortak bir oluşum kurarak aşırılık içeren her şeyin rapor edilmesi ve sansürlenmesi.

Kaynak:http://www.zdnet.com/article/europes-answer-to-terror-attacks-on-free-speech-is-to-double-down-on-internet-censorship/
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x