Ayağınızı Denk Alın

Ayağınızı Denk Alın

İletigönderen omer_yildiz » Cum Ağu 12, 2011 23:29

Resim
“Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi hiçbir zaman özgür bir secim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumda seçim yapmak okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!”

Güzel giriş yapmış demeyin hemen, benim değil Nietzsche’nin sözü. Ama O’na karşı şüphe duymaya başladım. Kesin bu adam günümüz Türkiye’sinde, içimizde yaşayan biriymiş hissi uyandı. Yine de nur içinde yatsın duygularımıza tercüman olmuş. Kimseye cahil demek tabii ki haddimize değil, kimseyi fikirlerinden dolayı eleştirdiğimizde yok zaten. Yalnızca biraz sorgulamak gerektiğine inanç diyelim. Neden mi? Birileri çıkıp, TV’lerde “biz orayı 600 trilyon harcayarak yaptırdık, Galatasaray kasasından bir Allah’ın kuruşu çıkmadı.” Dedi. Neresinden tutsan elinde kalacak bir açıklama… Sözün kime ait olduğunu, niye söylendiğini biliyorsunuz. Bir Allah’ın kuruşu. Hayırlı olsun yeni para birimimiz. İlk kez deniz feneri soruşturmasında, sonra İsviçre bankalarında parası olduğu iddia edildiğinde ve sonuncusu Telekom Arenada’ ki malum olayların açıklamasında kullanılan yeni para birimi. Neyse her dini simge, siyasete bu kadar alet edilirken buna takılıp kalmayalım.

600 trilyon gibi bir meblağdan bahsetti başbakan. Sanki kendi cebinden çıkmışçasına, çocuğuna harçlık vermişçesine bir edayla. Kimsede sormadı benim paramla nasıl stat yaptırırsın diye. Şakşakçılar yine iş başındaydı çünkü. O kısmı kimse göremedi. Özelleştirme adı altında devletin tüm kurumlarını ( kar edenlerde dâhil ) yok pahasına satıp, ondan sonra çıkıp bu kadar para harcadım sözleri... “El parasıyla stada girmek” denir sanırım buna. Trilyonlar dağıtılırken, hem de benim vergilerimle biriken o paralar dağıtılırken nedense kimse Samsun Tekkeköy’de besin yetersizliğinden ölen 2,5 aylık Kübra’yı görmedi. Eski değil bu olay, tamda stat tartışmalarının olduğu günlerde 17 Ocak günü. Ama tabii amaç başka seçim yaklaşıyor. Tepkiler arttıkça sağa sola aba altından sopa göstermeler de artıyor. Bir şekilde susturulması gerek bu insanların. Çünkü bu tepki gösterenler seri üretim hatası. Makine civcivi gibi herkes birbirine benzerken bu farklılıkta nerden çıktı değil mi? Susturulmaları, sindirilmeleri onlarında kişiliksizleştirilmeleri gerek. Kimse üstüne alınmasın “kişiliksiz” sözünü. Onların kimler oğlunu açıklayacağım alt satırlarda.

Kim bu kişiliksiz, kraldan çok kralcılar. Mesela birkaç tanesine bakalım. Baş müzakereci Egemen Bağış’a bağlı AB Genel Sekreterliği’nin müşaviri Yasin Ekrem Serim ne demiş: "Böyle bir şerefsizlik yok. Nankörsünüz. Kimin sayesinde o stat da maç izliyorsunuz. Kim yaptı “lan” o stadı size. Gerizekalı kuş beyinliler." Aynen böyle demiş. Bende buradan kendisine “Yasin Ekrem sen kimsin lan şerefsiz? Başbakan’ın yalakası mı, şarlatanı mi, avukatı mısın? Ne hakla insanlara kuş beyinli diyorsun? Sen ise tam bir beyinsizsin!” diyerek karşılık vermem yakışık almaz tabi. O yüzden “yalaka bir kemik yalayıcısı olmaktansa, kuş beyinli olmaya razıyım” diyeyim yeterli sanırım. Olmaz, onlar okumaz, sevmezler okumayı ama belki bir öğrencimin gözü kayabilir yazıya….

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise “Böyle bir Başbakan'a sahipken maalesef onu son derece üzdük. Bunu kabullenmek kesinlikle mümkün değil” bu da “acaba yarın bir gün spordan sorumlu devlet bakanı olabilir miyim, bu kemikten birazda ben yalayıp, o makamdan birazda ben nemalanabilir miyim”in kibarca söylenmiş hali sanırım.

Gençlik ve Spor Genel Müdür yardımcısı Salim Terzi ise bakın ne demiş: “Başbakanı TT Arena'da yuhalayanların “babaları” belli değildir buna eminim. Şerefsizler. yuhalayan kahpe GS taraftarı” inanmayan girsin baksın internetten. Aynen böyle söylenmiş. Bir öncekine kemik yalayıcı dediysek bu “kıç yalayıcısı” unvanını kimseye kaptırmaz eminim. İnanın bu insanı yuhalasalar bu kadar tepki vermez babası belli olmayan bu şahıs.

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise “Tepki koyanlar orada maç da izlemesinler bakalım... Sefillik ve acizlik bu olsa gerek! 100'lerce trilyon harcandı o stadyum için, rüya bir proje gerçekleşti Başbakan sayesinde. İdrakten mahrum sefillere yazıklar olsun!” haklısın Suat Kılıç seni seçtik oraya koyduk toplum olarak yazıklar olsun gerçekten. Başbakanın olmasaydı ben Kahramanmaraş’ta da olsam sevinebilir miydim ömrüm boyunca gitmeyeceğim bir stat için. Allah razı olsun… Bunca yetim, şehit çocuğu, gazi, işsiz o stat yapılmasa huzur bulabilir miydi?

Yuhlayınca terbiyesizlik, bunlar söylenince “ tepkisini ortaya koydu adam…” yumurta atmayın, yürüyüş yapmayın, yuhalamayın, sakın ha eleştirmeyin ben ne dersim onu yapın. Tebasını kul olarak gören Osmanlı’da bile yoktu emin olun bu tarz yaklaşımlar. Kaldı ki facebook tan referanduma hayır diyeceğini açıklayan Çorumlu öğretmenin görevden alındığını da bilmiyorsunuz değil mi. Ayağınızı denk alın. Kızdırmayın, ters düşmeyin, düşünmeyin, üretmeyin sakın.

Ömer YILDIZ ( Yazıları Facebook’tan takip etmek için : http://www.facebook.com/mryldz46 )
Mail adresi: mr_yldz@hotmail.com
Kullanıcı küçük betizi
omer_yildiz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 91
Kayıt: Cum Tem 22, 2011 22:33

Şu dizine dön: Ömer YILDIZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x