Aydın'da dalgalanan Yunan bayrağı!.. / Ahmet TAKAN

Aydın'da dalgalanan Yunan bayrağı!.. / Ahmet TAKAN

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Şub 15, 2017 14:38

Aydın'da dalgalanan Yunan bayrağı!..

İktidarın yaptırdığı, kamuoyundan itina ile gizlenen referandum anketlerinde en can sıkıcı verilerden biri de dış politika başlığı. Tedirginlik katsayısını artıran "hayır" oranlarındaki yükseklik dış politikadaki çöküşü işaret ediyor. Vatandaşın, iktidar anketlerine olumsuz yanıt verdiği dış politika başlıklarından en ön sıralarda yer alan maddelerden biri ise Ege'de işgal edilen adalarımız.

"Hayır"cıları terörist ilan eden, bugüne kadar Yunanistan'ın Ege'de işgal  ettiği adalarımızla ile ilgili CHP'nin yazılı ve sözlü soru önergelerine cevap  vermeyen iktidar fena panikledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Ege brifingi" vermek için randevu istedi. Görüşme için Çavuşoğlu'nun R.Erdoğan ile çıktığı Körfez Ülkeleri turundan dönmesi bekleniyor.

Hatırlatmak gerekir; Çavuşoğlu, yöneltilen onlarca yazılı soru önergesinden sadece birine, CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara'nın 7 madde halindeki sorularının birine yazılı cevap verebilmişti. Yunanistan'ın işgal altında tuttuğu Aydın Marathi Adası'nda Yunan Bayrağı dalgalanmadığını iddia etmiş diğer işgal edilen adalarımıza değinememişti.

Ege brifinginde Mevlüt Çavuşoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na hangi argümanlarla çıkacak ve bu konunun gündemden düşürülmesi için sağlam belgeler sunabilecek mi?..

Konunun uzmanına, Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli kurmay Albay Ümit Yalım'a sorduk. Her zaman olduğu gibi yüzlerce belgeyi ortaya döktü.

Ümit Yalım, "2004 yılından beri işgal altında olan Marathi Adası'nda Yunan bayrağı dalgalanıyor" dedi. İşte belgesi:

Resim

Ümit Yalım, tarihi gerçekleri Resmi Gazete ile belgeledi:

"Karaada'yı Akdeniz'e taşımış"

"Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara'nın yazılı soru önergesindeki toplam yedi sorudan sadece birinci soruya yalan ve yanlış cevaplar vermiş, diğer altı soruya cevap vermemiştir. 25 Ocak 1933 tarihli Resmi Gazete, Çavuşoğlu'nun verdiği cevapları yalanlıyor. Çavuşoğlu, 04 Ocak 1932 Sözleşmesinin adacıkların aidiyeti ile ilgili olduğunu iddia etmiş. Ancak sözleşme hem ada hem de adacıkların aidiyetini belirliyor. Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı'ndaki diplomatlar, Lozan Antlaşması'nın 15. Maddesindeki bağlı adacıklar sözüne sığınarak kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar ama akıntıya karşı kürek çekiyorlar.

Çavuşoğlu, 04 Ocak 1932 Sözleşmesinin, 'Ege Denizi'ndeki meselelerle bir bağlantısı yoktur' demiş. Hâlbuki, sözleşmenin 2. Maddesinde, 'Bodrum Körfezi'nde bulunan Karaada'nın Türkiye'ye ait olduğu' belirtilmiş. Çavuşoğlu, hokus fokus yöntemiyle, Ege Denizi'nde Bodrum Körfezi'nde bulunan Karaada'yı 320 km. yüzdürerek Akdeniz'e taşımış.

Resim

Çavuşoğlu, Marathi Adası'nın Gürmenli (Marathi) Adası olduğunu iddia etmiş. Ancak, dünyada sadece bir tane Marathi Adası vardır, o da Didim'in tam karşısında ve Nergizçik Adası'nın 0,4 mil batısındaki adadır. Çavuşoğlu'nun bahsettiği ada ise Marathi (Gürmenli Ada) olup iki isimlidir. Google Earth ve diğer haritalarda da bu açıkça görülmektedir.

25 Ocak 1933 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Türk-İtalyan Sözleşmesi'nin 1. Maddesinde iki isimli olan adalar özellikle belirtilmiştir. Volo (Çatal-ada), Ochendra (Uvendire) gibi adaların Türkçe isimleri de yazılmıştır. Anılan maddede Marathi Adası sadece tek isimli olarak yazılmış, Marathi (Gürmenli-ada) olarak yani iki isimli olarak yazılmamıştır. 

Ayrıca Resmi Gazetenin ikinci sayfasında yayımlanan sözleşmenin 6. Maddesinde de 'Yüksek Âkit Taraflar, işbu itilâfnamenin metni ile ona merbut haritalar arasında mutabakatsızlık hususunda metnin muteber olacağında müttefiktirler' yazılıdır. Bu ifade, daha sonra ortaya çıkması muhtemel sahte haritalara karşı önlem olup metnin esas alınacağını belirtmiştir.

Sözleşmenin Milletler Cemiyeti'ne tescilinden sonra Lozan Antlaşması'nın tarafı olan İngiltere tarafından 1939'da basılan haritanın notlar bölümünde, '1912 tarihli Lozan (Uşi) ve 04 Ocak 1932 tarihli Türk-İtalyan Anlaşmasına göre belirlenen İtalyan topraklarının, kesik çizgili hat ile çevrilmiş alanın içini kapsadığı, çizgi dışındaki bölgenin 1932 Anlaşması ile Türk bölgesi olduğu' açıkça belirtilmiştir. Haritada, Marathi Adası'nın, Ege Denizi'nde, 12 Ada deniz sınırlarının dışında ve Aydın bölgesindeki Türk Adası olduğu açıkça gösterilmiştir.

Resim

1939 İngiliz haritasına ilave olarak 1943 tarihli İngiliz haritası ile 1951 ve 1957 tarihli Amerikan haritasında da, Marathi Adası'nın, 12 Ada deniz sınırının dışında ve Türkiye'ye ait olduğu açıkça gösterilmiştir.

Resim

Terör suçu

Ümit Yalım, "Çavuşoğlu, CHP Milletvekili Nefi Kara'nın, '18 Ada ve 1 Kayalığın neden işgal altında olduğu, Yunanistan'a neden nota verilmediği' v.b. sorularına neden cevap vermedi" diye sordu ve ekledi:

"Yunan uçak ve helikopterlerinin, Türk hava sahasını ihlalleri ile Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasuyu ihlalleri Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanmıyor. Yunan Savunma Bakanı ve komuta kademesinin işgal altındaki Türk adalarına gelip gitmesi ve adaların boşaltılması ile ilgili olarak Yunanistan'a nota verilmiyor. Böylece Çavuşoğlu, Yunanistan'ın, Türk toprakları, Türk hava sahası ve Türk karasuları üzerindeki egemenliğini zımnen tanımış oluyor. Çavuşoğlu, Türk Ceza Kanunu Madde 302'de tanımlanan vatana ihanet ve Terörle Mücadele Kanunu Madde 3'te tanımlanan terör suçunu işliyor."

Ahmet TAKAN, 15 Şubat 2017
ahttakan@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x