Bir adam düşünün, emrinde 700 bin kişilik dev bir ordu.Bir adam düşünün şu anda dünyanın en büyük silahlı güçlerinden birinin başı..
Ve bu adam şu anda Silivri cezaevinde..
Sebep;
Örgüt kurmak, devleti yıkmaya teşebbüs..
Gülmek mi lazım ağlamak mı diye soranlarınız var ya, ben cevaplayayım;
Bırakın laf ebeliğini harekete geçin..
İktidar muhalifi aydınlarınız Silivri’ye gönderildi, sessiz kaldınız..
İktidar muhalifi siyasetçileriniz içeri alındı, yine sessiz kaldınız.
Gazetecileriniz, yazarlarınız, düşünürleriniz içeri alındı, tık yok..
Hatta başbakanın çevresinin sadece iş düzenini bozan Aziz Yıldırım bile içerde, siz yine sessizsiniz
Ve şimdi koskoca bir ordunun başı, üstelik örgüt kurmak ve devleti yıkmaya teşebbüs gibi aptalca bir nedenden dolayı cezaevinde ve siz hala sessizsiniz.
Bir gün sıranın size gelmeyeceğini düşünüyorsanız büyük yanılgı içerisindesiniz. Büyük bir ihtimal İlker Paşa’da sıranın kendisine gelmeyeceğini düşünerek sessiz kaldı görevinin son döneminde.
Ama Emin Çölaşan’ın hikayesinde ki gibi;
‘Sarı ineği kaptırmayacaktınız Paşam..’
..........
İktidar tarihle hesaplaşıyor..
İktidar orduyla hesaplaşıyor..
İktidar yargıyla, medyayla. vatandaşla hesaplaşıyor
İktidar aydınlanma aşıkları ile hesaplaşıyor..
İktidar yüzlerce yıllık bir gelenekle ve kültürle hesaplaşıyor...
Ses yok..
Ses yooook...!
Siz dört şeritli otoban hesabı tutarken cumhuriyetin temellerini kazılıyor.
Siz Fetullahın gülü Acun’un maskaralıklarını alkışlarken nerde yaşadığınızı, nasıl bir tarihten hangi orduyla geldiğinizi unuttunuz...
Siz satın alınmış bir medyanın cıvıklıklarını ve yalanlarını okurken gözünüzün önünde yitip giden bir ülkeyi görmediniz.
Ve siz, size gösterilen örgütlere inanırken gözünüzün önünde büyüyen gerçek bir örgütü demokratik ve sivil otorite sandınız..
Paşa içerde, aydın içerde, gazeteci içerde, akademisyen içerde, yazar çizer içerde...
Ama;
Benim polisimi tokatlayan insan müsveddesi, askerime kurşun sıkan yaratık ve onun üç kuruşluk yandaşları dışarda adam muamelesi görüyor..
Hakkında yüzlerce nitelikli dolandırıcılık davası bulunanlar bu ülkeyi idare ediyor...
Ben ise sadece yazabiliyorum ?
Ne diyim, benim adıma;
bana ve çocuğuma ömür boyu yetecek büyüklükte bir ayıp..
Siz bu ayıpla yaşamaya devam edecek misiniz?
ozdkarub@gmail.com