Aziz Yıldırım:"Altından kimse kalkamaz"

Futbol ile ilgili hersey burada.

Aziz Yıldırım:"Altından kimse kalkamaz"

İletigönderen Veled » Çrş Ağu 01, 2007 13:19

"Altından kimse kalkamaz"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ''Bugüne kadar olduğu gibi profesyonel futbol takımımızla elde edilen başarılar bundan sonra da her Fenerbahçelinin göğsünü kabartacak cinsten olacaktır'' dedi.



Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe dergisinin ağustos sayısında yer alan yazısında, sarı-lacivertli camiaya umut dolu mesajlar verirken, geçen yıllarda çözülemeyen bazı sorunların yeni sezona büyüyerek devrinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Yıldırım, şunları kaydetti:
''Yeni bir sezona daha önümüzdeki günlerde başlamak üzereyiz. 100 yıllık süreçte olduğu gibi, Türkiye'deki lig şampiyonluğunun mücadelesinin yanı sıra, Şampiyonlar Ligi'nde de tutunabilmek için zorlu maçlar oynayacağımız bir dönemin içine giriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi profesyonel futbol takımımızla elde edilen başarılar bundan sonra da her Fenerbahçelinin göğsünü kabartacak cinsten olacaktır. Bu düşünceye benim ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarımın da inancı tamdır.''

''Ancak, bu yeni sezona üzülerek ifade ediyorum ki, geçen yıllarda çözülemeyen sorunların bu sezona büyüyerek devrolmasıyla başlıyoruz. Bu sorunlar, Fenerbahçe'nin değil, tüm spor kulüplerimizin ortak sorunlarıdır'' diyen Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ"
''Maliye Bakanlığı, yepyeni bir uygulama ile transfer edilen futbolcuların kulüplerine ödenen bonservis bedellerinden stopaj kesintisi yapılması gerektiği yolunda bir uygulama başlatmaktadır. Kanunlarda bu konuda en ufak bir değişiklik olmamasına, 1959 yılından beri kulüplerden bonservis stopaj kesintisi istenmemesine rağmen ve gene yıllardır çeşitli kurullarca yapılan vergi incelemelerinde hiçbir inceleme elemanının 'kanunlarda bulunmadığı için' bonservis bedellerinden stopaj kesilmesi talebi olmamasına rağmen, bu yıl, bir inceleme elemanının aklına gelmesi ile yepyeni bir uygulama başlatılmış ve bu konuda kulüplerimizden vergi talep edilmeye başlanılmıştır. Bir diğer husus ise futbolculara ödenen transfer bedelleriyle ilgilidir. Yıllardır bu konuda yapılan yüzde 15 oranındaki stopaj kesintisi, 31.12.2007 tarihinden sonra yüzde 40 oranına çıkarılmaktadır. Her iki stopajın uygulamaya girmesi durumunda, mali durumu en iyi olan kulüplerimiz için bile bu vergi yüklerinin altından kalkmanın imkanı yoktur. Bütün bu kesintiler yetmiyormuş gibi, Türkiye Futbol Federasyonu payı yüzde 10, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü payı yüzde 7, stat reklam gelirleri payı yüzde 10, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ödenen yıllık stat kiraları 1.000.000 USD gibi kesintilerle kulüplerimize maç hasılatlarından hiçbir şey kalmamaktadır. Maç biletlerinden alınan yüzde 18 oranındaki KDV de gene kulüplerin üzerinde bir yüktür.''

YENİ SPOR YASASI İSTEĞİ
Yeni bir spor yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yazısının son bölümünde şunları kaydetti:
''Tekrar ediyorum, bütün bu sorunlar, tüm kulüplerimizin belini büken ortak sorunlarıdır. Bu sorunları, devletle, hükümetle ve kulüplerle kavgalı olmayan, bütün kurumlarla barışık bir Futbol Federasyonu'nun çözmesi mümkündür. Hem de en acil şekilde.
Sevgili Fenerbahçeliler, bugüne kadar sizin desteğinizle birlikte bütün sorunlar karşısındaki kararlı duruşumuz, bundan sonraki dönemde yine birlikte yapacaklarımızın da teminatı olacaktır.
Yeni sezonun tüm Fenerbahçelileri mutlu edecek düzeyde geçmesi dileklerimi sürdürüyor, sizlere sağlık mutluluk, tüm sporcularımıza ve Türk sporuna emek veren herkese başarılar diliyorum.''


lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23690
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x