B. AVAR'dan bir Attilâ İLHAN alıntısı: Emperyalist Türkçüler

Gazeteci-Yazar-Yapımcı

B. AVAR'dan bir Attilâ İLHAN alıntısı: Emperyalist Türkçüler

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 18, 2010 17:43

Attilâ İLHAN ve 'emperyalist türkçüler'

Banu AVAR'dan bir Attilâ İLHAN alıntısı

Bir Millet Uyanıyor serisi No 1

Sayfa 18


'Jontürklerin arkasındaki ecnebi -yani emperyalizm- desteği küçümsenemez. Hürriyetin ilani üzerine Kayzer Wilhelm'in 14 Ağustos 1908'de olaya ilişkin raporunun altına aynen şu derkenar yazılmıştır:

'İhtilal Paris ya da Londralı jontürkler tarafindan değil; ordu tarafından ve de Alman subaylar olarak bilinen, Almanya'da eğitim görmüs Türk askerleri tarafından yapılmıştır. Tümüyle askeri bir ihtilaldir. Herşeyi denetimleri altına almış olan subaylar kesinlikle Alman dostudurlar...'

Kısacası 'Fransızlar ya da İngilizler yapmadı, biz yaptık!' diyor. O zaman soru şu mu? Enver Paşa'nın önce Turancılığı sonra İslamcılığı; İngiltere'nin Türk ve İslam sömürgelerini, ayaklandırıp dağıtmak isteyen Berlin'in dürtüsü olamaz mı? Hele Türkiye'den kaçtıktan sonra, Parvus efendi kanalıyla Karl Radek'le temasa geçip giderek Miskovaya; yani Bolşevikliğe ulaşmış; Ruslarla bu defa Cihan İslam İhtilali'ne kalkışmış olduğu bilinirse!...

Gazi'nin itirazı Türkçülüge değildi, Türkçülüğün, ecnebinin maksatlarına alet edilmesine idi. Nasıl ki din düzeyindeki itirazı da İslam'a değil, İslam'ın ecnebi tarafından Türk'e karşı kullanılmasına idi.'

Attilâ İLHAN
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: B. AVAR'dan bir Attilâ İLHAN alıntısı: Emperyalist Türkçüler

İletigönderen Syriusien » Cmt Haz 19, 2010 1:28

Çok güzel bir yazı. Bu Kayzer Wilhelm'e hacı Wilhelm denildiğini ve bu Almanyanın Türkiyenin siyaseti üzerindeki etkisini Türkiyedekiler bilmezler. Bu almanya ile savaşmayış da oraya giden göçmen Türkler de aynı şekildedir. Bunların hepsi birlikte düşünüldüğünde ortaya çok değişik sonuçlar çıkar.

Yani bu "milliyetçilik", "dincilik" bu ikisi de alman ürünüdür. Zira bilgi sahipleri ırkçılığın ve dinci örgütlerin para topladıkları güçlendikleri yerin almanya olduğunu bilir.

Zaten Necip Hablemitoğlu bu konulara parmak basanlardan olduğu için öldürülmüştü. Necip Hablemitoğlu'nun "Alman Bergama Vakıfları" diye bir kitabı vardır (ismini net olarak hatırlamıyorum,ama buna yakın bir şey).

Bir yerden de Truva Atı gülen belgeselinde Necip hablemitoğlunun çalışmalarından faydalanıldığını duymuştum ama emin değilim.
Kullanıcı küçük betizi
Syriusien
Üye
Üye
 
İletiler: 23
Kayıt: Sal Ağu 18, 2009 1:04

Re: B. AVAR'dan bir Attilâ İLHAN alıntısı: Emperyalist Türkçüler

İletigönderen Syriusien » Cmt Haz 19, 2010 1:44

Güzel tespitler.
Kullanıcı küçük betizi
Syriusien
Üye
Üye
 
İletiler: 23
Kayıt: Sal Ağu 18, 2009 1:04


Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x