Baba ve Piç

Baba ve Piç

İletigönderen gamze köse » Çrş May 30, 2018 12:17

Resim


Baba ve Piç

Lise yıllarımda okuduğum kitabın “ne anlattığını” soran öğretmenim sayesinde, belki de günümüz ‘çoksatar’ kitapların altından bir bit yeniğinin çıkacağını düşünür, psikolojik savaş yöntemi olarak görürüm.

İşte, bu okuduğun kitap dedi; sözde Türklerin Ermeni soykırımını anlatıyor. Bu yazar olacak kadın, Ermenileri savunuyor, bunlar Faşist şeklinde rahmetli öğretmenim Haydar Diş konuşmasına devam etti.

Oysaki yazar ne tatlı tatlı giydiriyordu Türklere!

Kitabı daha dikkatli okuduğumda altan altan algı operasyonu yaptığını anlamıştım. Biz Türkleri soykırımcı ilan etmek için uğraşmıştı Elif Şafak...

Algı operasyonlarında sıklıkla kullanılan yöntem olan, gerçek ile yalanı iç içe sunmuştu. Psikolojik savaş yöntemi olan algı yönetimi ile toplumlar veya ülkeler üzerinde egemen olma amaçlanır. Toplumların düşünce ve duygularının şekillenmesini sağlar. Kendi çıkarlarına uygun bir biçimde şekillenen toplumlar, daha kolay bir şekilde ikna edilir. Toplumların kolayca ikna edilmesi için de; kitaplar, Hollywood filmleri, sosyal medya araçları, geleneksel medya gibi araçlarla sanalın gerçeğin yerini alması sağlanır. Ve böylece, toplumsal deformasyon başlar.

İşin can alıcı yanı da; bu kitabı ‘dinci’ kesim cemaat tutkunları okuyup, öneriyordu. Türklükle sorunları olan, İslam’ı kendilerine göre yorumlayan şu cemaat kafaları hani, başta da o yıllarda yine FETÖ karşımıza çıkıyordu. İşte, ben/biz o zamandan bu zamana kadar bunların ‘operasyonlarını’ anlamak ve anlatmak için uğraştım/k… Ama ne yazık ki; kulaklar sağır, gözler kör, kalpler felçti!

Baba ve Piç; işte bugünün tohumlarını atmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, ‘onlara göre Ermeni soykırımı’ için ‘Büyük Felaket’ anlamına gelen ‘Meds Yeghern’ ifadesini kullanıyor.

Siyasi çıkarları için merhamet gösteren İsrail, sözde 'Ermeni Soykırımı' olarak tanınmasını öngören tasarıyı, meclis gündeminden kaldırıyordu.

‘Sözde Ermeni Soykırımı’nı kabul eden ülkeler türüyordu.

Ülkeler şunlar: Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Fransa, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre, Kanada, Kıbrıs, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Paraguay, Polonya, Rusya, Slovakya, Suriye, Şili, Uruguay, Vatikan, Venezuela, Yunanistan ve Almanya.

Dört ülkede de ‘sözde Ermeni Soykırımı’nı inkâr etmek suç: İsviçre, İtalya, Slovakya ve Yunanistan. Bu ülkelerde, “Ermeni soykırımı yoktur” demek, üç ila beş yıl arasında hapis cezasına neden oluyordu.

Yalanları, hep bize altın kapta yedirirler. Küresel sermayeyi elinde tutan güçler, bir anda ‘renkli devrimler’ yapabilir ya da ülkelere ‘Arap Baharı’ gibi baharlar getirebilir. Ülkemizde veya ülkelerde her daim kullanacakları ‘adamları’ vardır. Hele de, ülkemizde İslam’ı kullanan güruhları, öyle güzelce kullanırlar ki kendi milletine düşman ederler!

En yakın örnek; 15 Temmuz Darbesi!

Ne diyeyim, ben lise çağında bile ‘piç’likleri görebildiysem, aklı beyinlerine sığmayanlar da görür herhalde(!)
Kullanıcı küçük betizi
gamze köse
Üye
Üye
 
İletiler: 47
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:30

Re: Baba ve Piç

İletigönderen kaan76 » Prş May 31, 2018 11:35

HELAL OLSUN :tesk: AMA PAYLAŞ BUTONU YOK :cry:
Kullanıcı küçük betizi
kaan76
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Prş May 31, 2018 11:32

Re: Baba ve Piç

İletigönderen gamze köse » Cmt Haz 02, 2018 0:04

Facebook üzerinden Türkçü Kuram sayfasından yazıyı paylaşabilirsiniz.

Saygılar,
Kullanıcı küçük betizi
gamze köse
Üye
Üye
 
İletiler: 47
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:30


Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x