Barış ödüllü başkan, dünyaya meydan okudu

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Barış ödüllü başkan, dünyaya meydan okudu

İletigönderen Türk-Kan » Sal Oca 06, 2009 23:26

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara son verilmesi için Avrupa ülkelerinin sarf ettiği çabaları reddetti ve İsrail'in dünyadaki imajından kaygı duymadığını söyledi.

Nobel Barış ödülü sahibi Peres, Kudüs'te Avrupalı bakanlardan oluşan heyeti kabulündeki konuşmasında, "Avrupa gözlerini açmalı. Bir halkla ilişkiler işi yapmıyoruz. Terörle mücadele ediyoruz ve vatandaşlarımızı savunmak için mutlak bir hakka sahibiz" ifadesini kullandı.

Heyette bulunan AB Komisyonu'nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner ise Peres'e, "Uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını dinlemeyi reddeden İsrail'in imajı ciddi biçimde kötüleşti" dedi.

İsrailli yetkililer, uluslararası toplumun baskılarına ve taleplerine rağmen, Gazze'den İsrail'e roket atışına son verilmediği takdirde ateşkesi kabul etmeye yanaşmıyor.



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x