Barzani aklını kaçırmış olmalı 'Türk Ordusunu Yeneriz'

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Barzani aklını kaçırmış olmalı 'Türk Ordusunu Yeneriz'

İletigönderen Efe » Pzr Mar 25, 2007 21:52

Eski Pentagon görevlisi, Barzani'nin Türk ordusunu yeneceklerini kendisine söylediklerini anlattı.

Beyaz Saray’a yakın düşünce kuruluşu AEI’ın uzmanı ve eski Pentagon görevlisi Michael Rubin, Kürtlerin, PKK’ya operasyon için Kuzey Irak’a girecek Türk ordusunu yeneceğini, kendisine söylediğini anlattı. Rubin, Barzani’nin ayaklarının yere basmadığını da belirterek, "Devlet adamı olmak istiyorsa, bir devlet adamı gibi davranmalı" dedi.

Kuzey Irak’taki Kürt Yönetimi, PKK’ya karşı bir operasyon için bölgeye girmesi halinde, Türk ordusunu mağlup edeceğini düşünüyor. Hürriyet’e konuşan ABD’li Ortadoğu uzmanı Michael Rubin, bunu bazı Kürt yetkililerden ’bizzat’ duyduğunu söyledi.

Michael Rubin, "Çevresindekiler, Mesud Barzani’ye hep işitmek istediklerini anlatıyorlar. Ayakları yere basmıyor. Bu durum ise aşırı derecede kendine güven havasının doğmasına neden oluyor. Bu hava, bölge halkına bile yansıyor" dedi. Rubin, Barzani’nin PKK’yı barındırdığını, desteklediğini ve bu tavrıyla da Türk müdahalesine davetiye çıkardığını belirtti.

PARALAR VERSACE’YE

Rubin, "Washington’da da bir müdahale bekleniyor. ABD terörizmle mücadele için dünyanın öbür ucuna gidiyor. Türkiye de, teröristlerin sızdığı sınırının öte tarafına müdahalede bulunabilir. Neden yapmasın? Iraklı Kürtler, PKK’ya desteğin bir bedeli olduğunu bilmeli. Mesud Barzani bir devlet adamı olmak istiyorsa, bir devlet adamı gibi davranmalı" diye konuştu.

Beyaz Saray’a yakınlığıyla bilinen düşünce kuruluşu AEI’ın uzmanı ve eski Pentagon görevlisi olan Rubin, Iraklı Kürtler’in Türkiye’nin içişlerine karışmaması ve terörizmi haklı gösterecek biçimde davranmaması gerektiğine dikkat çekti. Michael Rubin, ABD’nin PKK ile Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston’ın PKK konusunda fazla ilerleme beklemediğini bir grup Amerikalı gazeteci ile ’özel bir sohbet’ sırasında dile getirdiğini kaydetti.

Rubin, Iraklı Kürtler’in "PKK’ya karşı adım atması" gerektiğinin altını çizerek, "Barzani, paraları Versace siparişleri için harcayacağına, sınırları denetime almak için harcarsa çok daha iyi eder. Bu onun sorumluluğudur" dedi.

Rubin, sık sık AKP ve Mesud Barzani’yi eleştiren yazılarıyla tanınıyor. Rubin, Barzani’nin rüşvet yoluyla ’dolar milyarderi’ haline geldiğini de belirtiyor.

RALSTON-BAŞER GÖRÜŞMESİ

Bir süre önce Hürriyet’e konuşan ABD yetkilileri de, karşı olmalarına rağmen, Türkiye’nin Kuzey Irak’a sınırlı bir müdahalede bulunacağına inandıklarını belirtmişlerdi. Joseph Ralston ve Türk muhatabı emekli Orgeneral Edip Başer’in de, hafta içinde Washington’da bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 26, 2007 15:31

EfE, aslinda cok gülecegim bir haber... ama bu capulculara bu cüreti verenleri düsündükce kan beynime sicriyor :evil:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen iso » Pzt Mar 26, 2007 19:34

It Ürür, Kervan Yürür :!:

EfE, sagol haber icin
ResimResim
Kullanıcı küçük betizi
iso
Üye
Üye
 
İletiler: 434
Kayıt: Pzr Mar 04, 2007 23:38

İletigönderen Hasta » Sal Mar 27, 2007 6:22

Türk-Kan, o çapulcu cesareti kendi megalomanisinden almış,başka yerler sadece vesile.Tarih,megalomanların ve onların peşine takılanların hazin hatta trajik sonlarını bize gösteriyor...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x