Barzanistan'ı Kuran "Kayıt Dışı Unsurlar" Kim? / Müyesser YILDIZ

Barzanistan'ı Kuran "Kayıt Dışı Unsurlar" Kim? / Müyesser YILDIZ

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Eyl 20, 2017 16:34

Barzanistan'ı Kuran "Kayıt Dışı Unsurlar" Kim?

AKP'li Meclis eski Başkanı Cemil Çiçek Hürriyet'e yaptığı açıklamada, 12 Ağustos 1999'da Fazilet Parti'den 20 milletvekili olarak, “Barzanistan” tehlikesine dikkat çektiklerini hatırlatarak, şunları söylemiş:

“18 yıl önce uyarmıştık. Kuzey Irak’taki gelişmeler benim için sürpriz değil. İşin gittiği noktayı göremediğimiz için günü birlik tepki koyarak, netice elde etmeye çalışıyoruz. Bizde sorun devlet aklında. Bütünlük içinde görme sorunumuz var. Devlet olarak bu gelişmeleri iyi okuyamadık. Siyasilerin de sorumluluğu var, ama devleti siyasiler mi yoksa kayıt dışı unsurlar mı yönetiyor, ona bakmak lazım.”

15 yıldır iktidardalar ve “devleti kimlerin yönettiğini” soruyor. İlginç. Ve “Kayıt dışı unsurlar” ifadesiyle acaba kimi/kimleri kastediyor?

Artık esamesi okunmayan TSK'yı mı?

“Artık esamesi okunmuyor, ama gelinen noktanın müsebbibi onlar” iması varsa, bizim de söyleyeceklerimiz var.

Hakkını teslim etmek lâzım; Barzani için “Dünün postal yalayıcısı” diyen Cemil Çiçek'ti.

Erdoğan da şu görüşteydi:

“Türkiye olarak bizim muhatabımız Barzani olamaz ki... Türkiye olarak bizim muhatabımız Irak'ın merkezi yönetimidir... Kaldı ki, Barzani'nin şunu çok açık net ortaya koyması lazım; Terör örgütüyle ilgili olarak terör örgütüne o bölgede yataklık yapar durumdalar. Olay budur. Uluslararası hukuk noktasında ne anlama geldiği de bellidir.”

-Çuvaldan Bugüne-

Tüm dünya biliyordu ki, bölücü terör örgütü PKK'yla mücadele, “Kürdistan”, Kerkük, Kıbrıs, Ege TSK için “kırmızı çizgiler”di. Tüm bunların “halli” için TSK'nın “bertaraf edilmesi” gerektiğini de hiç gizlemediler.

Bunu hatırlattıktan sonra soralım:

BOP haritaları ortaya saçıldığı halde 1 Mart tezkeresi üzeri ABD'nin “No Kurdish State” sözüne güvenip, onlarla kolkola girenler kimlerdi?

ABD'nin askerimizin başına çuval geçirmesinin ardından TSK'ın Irak politikasından dışlanması, bu işin Dışişleri ve MİT'in uhdesine verilmesi hangi iktidar döneminde oldu?

“Irak'taki tüm etnik gruplara eşit mesafede durma” adı altında Türkmenleri dışlama kararını kimler aldı?

Kerkük'ün nüfus ve tapu idareleri ne zaman yağmalandı?

İlk defa, “Kürdistan” ifadesini kullanan ve bunu, “Anayasalarında Kürdistan bölgesel yönetimi yazıyor, ne diyeceğim? Yunanistan Makedonya'ya 'Makedonya' demiyor diye biz de demiyecek miyiz? Irak Anayasası'nda ne yazıyorsa o. Ne diyeceğim ben?” sözleriyle savunan devlet katındaki siyasi kimdi?

“Kürt açılımının” mimarlığını yapıp, “Bu soruna Sevr ve Lozan görüşmelerindeki perspektiften bakamayız. Çağdaş bir açıdan bakmamız gerekiyor... En doğru çözüm, Türkiye-Barzani ittifakı. Böyle bir ittifak, Türkiye'yi Ortadoğu'da güçlü kılar” diyen, günü geldiğinde “Barzanistan”ın bağımsızlığını ilân etmesi konusunda da, “Komşumuz olan her devletle dostluk ilişkisi içinde olmamız gerekiyor. Ayrıca 70 milyonluk bir Türkiye'nin 3 milyonluk bir oluşumdan ne gibi endişesi olabilir?” şeklinde konuşan kişi hangi partidendi?

Daha 2007'de Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki Kürt oluşumunu tanıyıp tanımayacağı sorusuna, “Biz kimsenin içişlerine karışmayız. Eğer Irak Meclisi anayasaya son halini verir ve kuzeydeki bir yönetimi açık bir şekilde tanımlarsa, o zaman biz de tanırız” cevabını veren kişi kimlerin Başdanışmanıydı?

Barzani'ye “Kak” diye hitap eden, bezini Çankaya Köşkü'nde ilk dalgalandıran kimdi?

Barzani hangi partinin kongresinde ağırlanıp, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atıldı?

Irak merkezi yönetiminin muhalefetine rağmen, Barzani yönetimiyle petrol anlaşmaları ne zaman imzalandı?

“Kerkük kırmızı çizgimizdir” diyen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hangi iktidar döneminde tutuklandı?

PKK'yla arabuluculuk için Barzani'yi kim görevlendirdi?

Erbil'e ilk hangi devlet yöneticisi gitti?

Kim, “PKK Erbil’deki yönetimi tehdit ederse, bu tehdidi bize yapılmış bir tehdit olarak kabul ederiz... Mesud Barzani'yi yerinden etmek isteyenler ona karşı bir hareket içinde... Barzani'nin Türkiye'ye olan yakınlığı birilerini rahatsız ediyor... Barzani bizi rahatsız edecek iş yapmıyor” diyerek, Barzani'ye kol kanat gerdi?

15 Temmuz'dan sonra, “FETÖ darbe girişiminin bir amacı da Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi devirmekti. Eğer darbe başarılı olsaydı Barzani de ayakta kalamazdı, çünkü bir hedef de oydu. Şu an da YPG, PYD ve PKK’nın birinci dereceden düşmanı Türkiye olduğu kadar Barzani’dir de. Barzani’ye karşı darbe yapmak istiyor. Çünkü Barzani milli bir çizgide” açıklamasını yapan hangi partinin sözcüsüydü?

Liste uzun... O yüzden kısaca, “Kimin döneminde Barzani ne istedi de verilmedi?” sorusuyla toparlayalım.

Biliyor musunuz, CIA'nın internet sitesinde 2002'den beri TSK'nın nasıl “sivil kontrole” alındığı ve “etkisinin azaltıldığı” anlatılıyor.

Hâl bu iken, Cemil Çiçek'in, “Devleti siyasiler mi yoksa kayıt dışı unsurlar mı yönetiyor, ona bakmak lazım” demesi hem ilginç, hem önemli!..

“Barzanistan”ın temellerinin nasıl, ne zaman atıldığı, bugünlere nasıl gelindiği ortada. Tüm bunlara rağmen o “kayıt dışı unsurlar” içeride bulunamıyorsa, Washington, Tel Aviv, Londra, Brüksel hatta Riyad'a bakılması tavsiye olunur!..

Müyesser YILDIZ, 20 Eylül 2017
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x