‘Başarısız darbe girişimi’ değil ‘başarılı darbe’dir / Kıymet Nadir BİNDEBİR

‘Başarısız darbe girişimi’ değil ‘başarılı darbe’dir / Kıymet Nadir BİNDEBİR

İletigönderen Balasagun » Cum Tem 22, 2016 10:55

‘Başarısız darbe girişimi’ değil ‘başarılı darbe’dir


Resim
Devrim televizyonlarda yayınlanmayacak ama karşı devrim bir haftadır naklen yayında. Sürekli ‘başarısız darbe girişimi’nden bahsediliyor ama ortada gayet ‘başarılı bir darbe’ var.

Paylaşamayacağım bir videoyu anlatacağım; başrolde savcıyı beklemeden gözaltıları yapan, sadist ve ruh hastası bir binbaşı, yerde diz çökmüş elleri arkadan kelepçeli subaylar. Binbaşı Nefes filminden etkilenmiş olmalı, gırtlağını yırtarcasına bağırıyor;

“Fetullah cennete gidecekse yarabbim beni cehenneme aaal!”

“Şerrefsiz Fetullah denen sünnetsiz…”

Yerdeki bir askerin kafasına bastırıyor, elindeki silahın kabzasıyla kafasına vuruyor, “bu da sözde tuğgeneraldi” diye bağırıyor.

Albaydan emir alan Paşa, bir de ‘kahraman şehit’ bir başçavuş vakası var. Generali alnından vurarak öldüren çavuş.

–Başarısız askeri darbe girişimi denilen operasyon aslında başarılı siyasi darbedir. AKP’nin 14 yılda liyâkatı hiçe sayarak bozduğu çalışma barışı ve alt-üst hiyerarşisi başarılı(..) şekilde bitirilmiştir.

-TSK’nın tasfiye edilip, İhvancı, Nusracı, IŞİDcı, Nakşibendi şalvarlılardan sünni islâm ordusu kurma yolunda da başarılı bir adımdır. TSK hem islamcı hem bölücü teröriste aynı anda ezdirilmiştir.

* * *

Kuleli Askeri Lisesi’nde yaşları 14-17 arasında 62 öğrenci tutuklandı. Bir subay 28 yılda albay oluyor, 40 yılda orgeneral.

-Halkı ‘askerlik’ mesleğinden, zorunlu askerlik hizmetinden soğutma konusunda gayet başarılı bir çalışmadır (Amerika’da bir aydır polisle halk çatışıyor diye polislik mesleğine başvuru yüzde 90 düşmüş). Bundan sonra askeri okullara başvuru sayısı düşecektir. Nitekim Numan Kurtulmuş: “İmam hatipliler TSK’ya alınacak” diyor. Mustafa Kemal’in askerinden hilâfet ordusuna yatay geçiş. AKP, ABD açısından başarılı.

Amerikan think-tankleri “Türk Ordusu’nun mükerrer siyasete müdahale girişimleri gücünü değil güçsüzlüğü gösterdi” (The Turkish military’s repeated attempts to intervene in politics reveal its weakness, not its strength) yazıyor. TSK’nın son girişimi 1980’deydi, 36 yıl önce. 19 yıl önceki 28 Şubat muhtırasının da 80 darbesinin de arkasında hangi istihbarat örgütünün olduğu malûmdur.

-TSK’yı tasfiye planı bilinen ABD açısından 15 Temmuz başarılıdır. Askeri darbe değil ASKERE ve Devlete darbedir.

Paşaların işkence gördüğünü bariz olarak kanıtlayan resimler medyaya servis ediliyor.

-pkk’nın yıllardır ‘insan hakları örgütleri gelsin, BM tankları gelsin’ çağrılarını, dış müdahaleyi davet ettiğini biliyoruz. TSK’ya güvenini kaybetmemiş halk pkk ile ‘işkence var’ noktasında buluşturuluyor. Başarılı.

-AKP savaş mahkemesi benzeri özel mahkemeler kuracak, beton hücreler inşa edecek, askerî tesisleri şehir dışına taşıyacak ve en önemlisi jandarmayı lağvedecek. AKP’ye bu iklimi sağlaması açısından son derece başarılı bir operasyondur. Jandarma ve Ege Ordusu NATO denetiminin dışında kalan iki askeri güçtür. AKP ve NATO açısından büyük başarıdır.

-Bir günde 60000 kişi işten atılıyor ama OHAL ilan edilerek işini kaybedenlerin tazminat davası açmalarının önü tıkanıyor. Başarılı.

Resim
Kafa kesen kornacı yobazların arasında, Türk bayrağına sarınmış Afrikalı zenciler görülüyor.

zenci-Halkın yüzde 92’sinin Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı çıktığı anlaşıldıktan sonra, AKP’den erzak yardımı alan beleşçi Türklerle Suriyeli, Afrikalı mültecileri ‘karıştır barıştır’ projesi başarılı.

Geriye kalıyor “ama bunlar eğitimli, modern, iyi Suriyeliler’ mesajı pompalamak. Bunu da Suriyeli sokak müzisyenlerinin, Türkçe bilen eğitimli Suriyelilerin röportajlarıyla Kürtçü medya üstleniyor. Başarılı.

Ülkenin gerçek çoğunluğu ve Türkiye’yi Türkiye yapan eğitimli orta sınıf, GEZİ’de sokağa dökülen Kemalist halk tedirgin. Evine kapandı, izlemede.

-Darbenin, ülkenin gerçek sahiplerini eve kilitleyip arap, Afrikalı kaçağı demokrasi kahramanı diye sokağa salması AKP açısından başarıdır.

Demokrasi mitingi dedikleri yobazı, mülteciyi sokağa saldıkları gösterilerin sloganı: “Laikler için yaşasın cehennem” ve “allahaqbar.”

-Hilafet, şeriat, sultanat arzusu içinde olduğunu bildiğimiz çomarbaşkanı açısından gayet başarılı.

-Türkiye dışındaki islam ülkelerinde yaygın ‘linç’ vahşeti Türkiye’de görülmeye başlanıyor. ABD’nin ‘laik Kürtlerle birlikte değilsen kafa kesici IŞİD’lasın’ projesi başarıyla ilerliyor.

Ekonomik çöküş hatta yıkım bir adım ötede.

-AKP ekonomik çöküşü de darbe girişimine(..) bağlayacaktır. Başarılı.

Türkiye büyük ve önemli bir ülkedir. Yıkılışında oluşacak kara deliğe Avrupa, Kafkaslar ve Ortadoğu’yu da çekecektir. Demografiyle oynayarak bir milyon Suriyeli mülteciyle AB’yi orta yerinden çatlatan Amerika’nın BOP projesi açısından operasyon başarılıdır.

-Adam bir haftadır devlet kadrolarını istediği gibi tasfiye edebilmektedir. Diploma, hırsızlık, rüşvet skandallarıyla prestiji yerle bir olan adamın tüm skandalları şimdilik başarılı bir şekilde unutturulmuştur.

-Adama GEZİ’nin rövanşını alma fırsatı verilmiştir. Gerçi AKP’nin elindeki erkek malzemesi ile saldırılan hedef kitapçılardır. Henüz istediği iç savaşı çıkaramadıysa da Türkiye’den kanlı ortadoğu görüntüleri verme, Türk bayrağının şerefini yobaz ellerde zedeleme ve birazcık huzur isteyen halkı kornalarla selalarla rahatsız etme konusunda başarılıdır.

-AKP tüm muhalifleri ‘terörist’ ilan ederken bir yandan o insanların malına mülküne bankadaki parasına da el koymaya hazırlanıyor. Fetullah’ın 1200 lira emekli maaşı kesilince ‘aa tabi kesilsin ayol’ diyenler, AKP evlerinin tapusuna konup onların da emekli maaşını kestiğinde ağlamasınlar. Fetullah 67 dönüm malikanede belli ki ayda 400 dolara geçinmiyor. Bu noktada beni bile sümüklü vaizi savunuyor durumuna düşürdü ya, bu da darbenin bir başka başarısı.

Özetle; şeriatçı ayaklanmaya dönüşen ‘darbe girişimi’, hem AKP hem ABD açısından başarılı olmuştur. Yapım ve yönetimde emeği geçenlerin ABV. Figürasyona da büyük geçmiş olsun, başları sağolsun.

CIA prodüksiyonu darbeyle ilgili birkaç sorunun cevabını henüz bulamadım;

1-AKP’nin Goebbels’i, propaganda bakanı Erol Olçok’u kim/neden kimvurduya getirip ortadan kaldırdı? Neden ağır toplardan biri de çıkıp “Erol kardeşimizin katilleri bulunacaktır, yargılanacaktır” falan diyerek adama sahip çıkmadı?

2-ABD bireysel silâhlanmayı kontrol altına almaya çalışırken AKP’nin ‘silâh ruhsatı almayı kolaylaştıracağız’ demesi ne iş? ABD’den toplanan silahlar Türkiye’ye mi satılacak?

3-Düşük profilli başbakanın “Devlet millete değil, kendisine olağanüstü hâl ilan etmiştir” cümlesi “şimdilik sadece devleti yıkıyoruz, henüz halkı sürgün etmeyi düşünmüyoruz” mu demektir?

Cevapları bulduğumda yazarım.

Kıymet Nadir BİNDEBİR, 22 Temmuz 2016
https://twitter.com/knbindebir
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Re: ‘Başarısız darbe girişimi’ değil ‘başarılı darbe’dir / Kıymet Nadir BİNDEBİR

İletigönderen Vedat Kılıç » Cum Tem 22, 2016 12:33

Başarısız darbenin amacı zaten başarmak değildi. Başarılı olsaydı asıl hedefine ulaşamayacaktı.
Türk ordusunun asli gücü olan Atatürkçüler zaten bitirilmişti, bir kısmı cemaatin geri kalanı da BOP eş başkanının insiyatifine geçmişti. Her şeyden önce burada netice önemlidir. Bir yandan etkisiz hale getirilmiş Türk ordusuna itibar kaybettirilmiş diğer yandan da BOP eş başkanına Ohal'da oldugu gibi eline sayısız fırsatlar verilmiştir. Ayrıca bir sokaklar kalmıştı şimdi sokaklarda gerici robotlara saldırı güvencesi verilerek muhalif halka da gözdağı verilmiştir.
Bundan sonra fetocu avı adı altında yapılacak her hareket biliniz ki, Atatürkçülere veya herhangi sıradan muhaliflere yapılacaktır.
Neresinden bakarsanız bakın bu darbe bir işgal projesidir ve en önemli ataklarından biridir...
Kullanıcı küçük betizi
Vedat Kılıç
Üye
Üye
 
İletiler: 25
Kayıt: Pzt Eyl 19, 2011 22:35


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x