BAŞARIYA NASIL ULAŞIRSIN?

BAŞARIYA NASIL ULAŞIRSIN?

İletigönderen mehmetgarip » Pzr Kas 16, 2014 11:14

Başarı nedir bileniniz var mı? Başarı bir şeyi yapmak için yola çıkınca eline yüzüne bulaştırmadan bir sona ulaşmaktır. Yani hedeflenene ulaşmaktır. Önüne gelen ilk engelde yılmamaktır. Önüne gelen ilk engelde vazgeçenlere zaten başarılı demiyorlar. Onlara başarısız diyorlar.

Bir yola çıkarsın ilk başta birazı iyi yaptın derken birazı ne gereği vardı der. Senin kararlılığın ve kararsızlığın başarıya doğru giden ilk adımda ilk sınavındır aslında. Eğer ne gereği vardı diyenlere uyduysan ömür boyu o konu üzerine başarılı olman imkânsız olmuştur. Sen onlara kulak asmadın kendi çizdiğin yolda ilerlemeye karar verdiysen ilk sınavı geçmişsin demektir.

İlk sınavı geçtin geçmesine ama daha ne sınavlar gelecektir hepsine de göğüs germek gerekmektedir. Başarıya giden yol o kadar meşakkatlidir ki her an bir karmaşa bir sıkıntı canını sıkacaktır. Göğüs germek ise senin işindir. Bazen öyle bir zaman gelir ki her şey bitti dediğin anda bir azim nidasıdır seni başarının kapısına götüren. Peki, senin hayatında var mı böyle bir an diyeceğinizi adım gibi biliyorum. Hadi size küçük bir örnek vereyim. Üniversite son sınıf İngilizce 3. Dersten çok kötü bir not aldım derken ikinci dönem İngilizce 4. Dersten yüzlük sistemden 5 almıştım. Dibe vurmuş vaziyette ertesi gün nerede ise öğle sonuna kadar yataktan kalkmayıp hüsranı yaşarken uyandığımda içime doğan bir azim parıltısı çalışıp bu sınavları geçeceğim demiştim. Arkadaşlarım imkânsız bu geçemezsin kaldın sen derken ben geçe bilme azmimi yitirmemiştim. Bir - bir buçuk ay gibi kısa bir sürede hazırlanıp geçtim de.

Siz başarıya ulaştığınızda sıra gelmiştir çekememezliğe. Elbette bir zamanlar kendinden yada kendi yakınlarından aşağıda gördükleri birisi bir gün gelecek ve kendilerinin ona biçmiş olduğu kabuğu kırıp onların hayal dahi edemeyecekleri bir noktada belirecektir. Kıskançlıklar ve kudurma hırssı elbette belirecektir. Bu sefer ona çamur atmaları gerekecektir. Böyle insanlar böyle başarıları kendi yakınlarına ön görmek ve öyle bir başarı ile övünüp başkalarını da öyle başarılara sevk etmek yerine yok etmenin taraftarıdırlar. Başkaları imkânsızlıklardan başarı hikâyesi yazarken böylelerinin yakınları imkânlarla başarısızlık hikâyeleri yazarlar.
Gazeteci Yazar Mehmet GARİP
Kullanıcı küçük betizi
mehmetgarip
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 60
Kayıt: Sal Kas 06, 2012 22:01

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x