'Başbakan ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmalı'

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

'Başbakan ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmalı'

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ara 11, 2008 16:52

Ergenekon'da Bush-Erdoğan ittifakı var!

Ergenekon davası sanık avukatlarından İzmir Barosu Başkanı Erdemir, Ergenekon davasının hukuki olmaktan çok siyasi bir dava olduğunu savunurken, davanın arkasında Büyük Ortadoğu Projesi’nin yattığını ileri sürdü ve "Başbakan Erdoğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması gerekmektedir" dedi

Daha önce türkücü İsmail Türüt'ün Hrant Dink'in katillerini öven şarkısında herhangi bir suç unsuru bulunmadığını belirterek gazetelere "hukuk faciası" başlıklarıyla manşet olan Ergenekon davası sanık avukatlarından İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, yine çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Ergenekon davasının hukuki olmaktan çok siyasi bir dava olduğunu savunan Erdemir, davanın arkasında Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) yattığını ve Başbakan Erdoğan'ın ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanması gerektiğini söyledi. Erdemir, "Bu iktidar bu davayı bu gidişle bitirmek niyetinde değil. Sanık sıfatıyla bugün yargıladıkları, yarın onları yargılayacak. Dokunulmazlıkları kalktığında kendileri sanık olacak. Bağımsız Türk yargısı önünde hesap verecekler” dedi.

"YARGITAY KARARIYLA TESCİLLİDİR, AKP ARTIK YASA DIŞI BİR PARTİDİR"


İzmir Baro Başkanı Erdemir, yaptığı açıklamada, "Türk Ulusunun yazgısı, şu anda laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelen, bu anlamda yasa dışı sayılan bir parti olan AKP'nin elindedir" diye konuştu.

19 Şubat 2007 tarihinde İzmir Barosu olarak, AKP’nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduklarını anlatan Erdemir, şöyle konuştu:

“Dedik ki, 'Tayyip Erdoğan Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) eşbaşkanı olduğunu söylüyor. AKP laiklik karşıtı eylemlerin, işlevlerin odağıdır. Hakkında Anayasa'nın, 68. ve 69. maddeleri uyarınca işlem yapılması, yani kapatılması davası açılması gerekmektedir'. Aylar sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kapatma davası açtı. Başsavcı iddianamesinde, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı olduğu tespit edilmiştir’ dedi. Çıkan karar bu. Biz de haksız çıkmamıştık ve AKP'nin laiklik karşıtı iş ve eylemlerin odağı olduğu tescil edilmiş oldu.AKP artık yasa dışıdır. Yargıtay kararıyla bu durum tescillidir.”

ERGENEKON'DA BUSH-ERDOĞAN MUTABAKATI VAR

Ergenekon davasının hukuki olmaktan çok siyasi bir dava olduğunu savunan Erdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu dava, kaynağını Bush ve Erdoğan mutabakatından alan politik bir davadır. Bu iktidar bu davayı bu gidişle bitirmek niyetinde değil. Günü geldiğinde bu davadaki roller değişecektir. Burada yargılanan insanlar sanık değil, mağdurdur. Bu davanın mağdurudur yani Ergenekon’un. Bu suçsuz insanlar sanık sıfatıyla mahkeme önüne getirilebilirler. Ama onları Silivri Hapishanesi'ndeki salonlarda yargılanmaya mahkum edenler, bunu hesabını bir gün bağımsız Türk mahkemelerinde, eninde sonunda vereceklerdir. Sanık sıfatıyla bugün yargıladıkları, yarın onları yargılayacak. Dokunulmazlıkları kalktığında kendileri sanık olacak. Bağımsız Türk Yargısı önünde hesap vereceklerdir.”

TÜRKİYE'DE KÜRDİSTAN VE ERMENİSTAN PLANLARI VAR

"Başbakan Erdoğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmalı" diye konuşan Erdemir, şunları kaydetti:
“Erdoğan aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 22-24 Ülkenin sınırlarını ve rejimlerini değiştirmesini öngören, BOP'un eşbaşkanı olduğunu Diyarbakır’ı BOP'un merkezi haline getireceğini söylemiştir. Başbakanın görev aldığı bu proje Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusunu, kısmen Kürdistan, Ermenistan olarak göstermektedir. Erdoğan hakkında vatana ihanet suçunu yaptırıma bağlayan TCK’nın 302. Maddesi uyarınca inceleme ve işlem başlatılmasının gereği ortadadır.”



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen talat pasa 1 » Cum Ara 12, 2008 12:05

Vatana ihanet suçunu yaptırıma bağlayan TCK'nın 302. Maddesi uyarınca

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir:
BOP EŞBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLE YARGILANMALIDIR



Ergenekon davası sanık avukatlarından İzmir Barosu Başkanı Avukat Nevzat Erdemir, "Başbakan Erdoğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması gerekmektedir" diye konuştu. Erdemir, "Erdoğan, BOP'un eşbaşkanı olduğunu Diyarbakır'ı BOP'un merkezi haline getireceğini söylemiştir. Erdoğan hakkında vatana ihanet suçunu yaptırıma bağlayan TCK'nın 302. Maddesi uyarınca inceleme ve işlem başlatılmasının gereği ortadadır" dedi.

Ergenekon davası sanık avukatlarından İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, Ergenekon davasının hukuki olmaktan çok siyasi bir dava olduğunu savunurken, davanın arkasında Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) yattığını ileri sürdü. Erdemir, "Bu iktidar bu davayı bu gidişle bitirmek niyetinde değil. Sanık sıfatıyla bugün yargıladıkları, yarın onları yargılayacak. Dokunulmazlıkları kalktığında kendileri sanık olacak. Bağımsız Türk yargısı önünde hesap verecekler" dedi.

İzmir Baro Başkanı Erdemir, "Türk Ulusunun yazgısı, şu anda laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelen, bu anlamda yasa dışı sayılan bir parti olan AKP'nin elindedir" diye konuştu.

19 Şubat 2007 tarihinde İzmir Barosu olarak, AKP'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını anlatan Erdemir, şöyle konuştu:
"Dedik ki, 'Tayyip Erdoğan Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) eşbaşkanı olduğunu söylüyor. AKP laiklik karşıtı eylemlerin, işlevlerin odağıdır. Hakkında anayasanın, 68. ve 69. maddeleri uyarınca işlem yapılması, yani kapatılması davası açılması gerekmektedir' dedik. Aylar sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kapatma davası açtı. Başsavcı iddianamesinde, 'Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) eşbaşkanı olduğu tespit edilmiştir' dedi. Çıkan karar bu. Biz de haksız çıkmamıştık ve AKP'nin laiklik karşıtı iş ve eylemlerin odağı olduğu tescil edilmiş oldu.AKP artık yasa dışıdır. Yargıtay kararıyla bu durum tescillidir."
Ergenekon davasının hukuki olmaktan çok siyasi bir dava olduğunu savunan Erdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu dava, kaynağını Bush ve Erdoğan mutabakatından alan politik bir davadır. Bu iktidar bu davayı bu gidişle bitirmek niyetinde değil. Günü geldiğinde bu davadaki roller değişecektir. Burada yargılanan insanlar sanık değil, mağdurdur. Bu davanın mağdurudur yani Ergenekon'un. Bu suçsuz insanlar sanık sıfatıyla mahkeme önüne getirilebilirler. Ama onları Silivri Hapishanesindeki salonlarda yargılanmaya mahkum edenler, bunu hesabını bir gün bağımsız Türk mahkemelerinde, eninde sonunda vereceklerdir. Sanık sıfatıyla bugün yargıladıkları, yarın onları yargılayacak. Dokunulmazlıkları kalktığında kendileri sanık olacak. Bağımsız Türk Yargısı önünde hesap vereceklerdir."

"Başbakan Erdoğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmalı" diye konuşan Erdemir, şunları kaydetti:
"Erdoğan aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 22-24 Ülkenin sınırlarını ve rejimlerini değiştirmesini öngören, BOP'un eşbaşkanı olduğunu Diyarbakır'ı BOP'un merkezi haline getireceğini söylemiştir. Başbakanın görev aldığı bu proje Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusunu, kısmen Kürdistan, Ermenistan olarak göstermektedir. Erdoğan hakkında vatana ihanet suçunu yaptırıma bağlayan TCK'nın 302. Maddesi uyarınca inceleme ve işlem başlatılmasının gereği ortadadır."
Önce Vatan
Kullanıcı küçük betizi
talat pasa 1
Üye
Üye
 
İletiler: 340
Kayıt: Pzr Kas 23, 2008 17:12

İletigönderen bezgin » Cmt Oca 10, 2009 3:52

Nevzat Erdemir'i kaybettik. Mekani cennet olsun.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x