Başer: Türkiye'nin önceliği PKK değil Kürdistan'ın kurulması

Genel & Güncel Konular

Başer: Türkiye'nin önceliği PKK değil Kürdistan'ın kurulması

İletigönderen Veled » Cum Mar 09, 2007 16:42

Başer: Türkiye'nin önceliği PKK değil Kürdistan'ın kurulmasını engellemek
Türkiye'nin Terörle Mücadele Koordinatörü Edip Başer, Türkiye'nin stratejik açıdan birinci önceliğinin PKK'yla mücadele değil Kürdistan'ın kurulmasını engellemek olduğunu söyledi. Başer, Türkiye'nin bunu engelleyememesi halinde ne yapacağı konusunda da hazırlıklarını yapması gerektiğini kaydetti.



CNN Türk'te yayınlanan Ankara Kulisi programına konuk olan Başer, Irak'ta federatif bir yapı olmasının, Kuzey Irak'ın tam bağımsız olduğu anlamına gelmediğine dikkat çekti. Türkiye'nin karşı olduğu noktanın bu olduğunu ve Türkiye'nin o pozisyonunu ısrarla devam ettirmek zorunda olduğunu belirten Başer, "Hatta Türkiye eğer o durum Türkiye'nin arzu etmediği istikamette değişecek olursa ne yapacağına da bir an evvel karar verip ona göre hazırlıklarına yapmak zorunda. Gerek kendisi gerekse Irak'a komşu olan ülkelerin durumları açısından" dedi.

Türkiye'nin öngörüyle Irak'taki muhtemel gelişmeleri önüne koyup, bu gelişmelere göre hareket tarzlarını, politikalarını şimdiden belirlemek zorunda olduğunu ifade eden Başer, devlet olmanın temel niteliklerinden birinin bu öngörü olduğunu söyledi. Edip Başer, günübirlik yaşayan bir devlet düşünmenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE HAREKET TARZINI BELİRLEMELİ"

Başer, "O bakımdan Türkiye'nin de ileriye bakarak Irak'ta neler karşımıza çıkabilir bunların her biri için kendi hareket tarzlarını tayin etmeli ve hazırlıklarını yapmalı. Türkiye bunu yapıyordur ve yapacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin kendi insanlarına da neyin ne olduğu açık biçimde anlatması gerektiğini ifade eden Başer, "Türkiye'nin hiçbir yeri yok ki Kürt kökenli ve Türk kökenli ya da diğer etnik kökenli vatandaşlar bir arada yaşıyor olmasın. Belli bir bölgeyi bugün belli bir etnik gruba ait diye düşünmek çok yanlış olur" dedi

"KÜRT SORUNUNDAN BAHSETMEK KÖTÜ NİYETLE AÇIKLANABİLİR"

Başer ayrıca, Türkiye'de milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı hatta genelkurmay başkanı olmak için bir engel yokken bu ülkede bir Kürt sorununun var olduğundan bahsetmenin de ancak kötü niyetle açıklanabileceğini söyledi.

Türkiye'de siyasi olarak bu meseleyi kullanarak rant elde etmenin peşinde olan insanlar olduğunu da söyleyen Başer, "Maalesef çok çirkin, tutarsız açıklamaları görüyoruz. Bunlara ne yakıştırma yapmak gerek bilmiyorum. Bu ülkede böyle bir ayrımcılığın peşinde koşmak, bunun üzerine siyaset yapmak her şeyden önce o insanlara ihanettir Türkiye Cumhuriyeti devleti bu noktayı anlatmalıdır. Bunun yolunu bulmalıdır" dedi.

SON RALSTON GÖRÜŞMESİ DÖNÜM NOKTASI

Dün ABD'nin Terörle Mücadele Koordinatörü Joseph Ralston ile yaptıkları görüşmenin de ara bir görüşme niteliğinde olduğunu söyleyen Başer, görüşmenin nitelik itibariyle bu aşamada açıklanabilir olmadığını, bu yüzden basına haber vermek istemediklerini söyledi. Başer ancak söz konusu görüşmeyi bir dönüm noktası olarak değerlendirebileceklerini ve PKK'yla mücadele konusunda elle tutulur bir şeylerin elde edileceğini ifade etti.

"FRANSA'NIN PKK ADIMLARI TATMİN EDİCİ DEĞİL"

Fransa'da PKK'yla mücadele konusunda son dönemde atılan adımların tatmin edici olmadığını ifade eden Başer, ancak söz konusu operasyonla ilgili detayların kendilerine ulaşmadığını söyledi. Başer, ancak yine de gelişmeleri bir kararlılık göstergesi olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Edip Başer, Avrupa ülkelerinin uzun zamandır PKK'yla mücadele konusunda Türkiye'ye destek olmaya yanaşmadığına da dikkat çekti.

"GÜL VE BÜYÜKANIT ZİYARETLERİ KOLAYLAŞTIRICI OLDU"

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ABD ziyaretlerinin, çalışmalarını kolaylaştırıcı etkisi olduğunu da kaydeden Başer, bu ziyaretlerini ardından ABD'nin en üst kademelerinde PKK'yla mücadele toplantıları yapıldığını söyledi. Başer, "Ancak ne ABD'nin ne de başka bir ülkenin bizim arzu ettiğimiz ölçüde destek verdiğini hiçbirimiz söyleyemeyiz" dedi.

Türkiye ve ABD'nin Irak'taki çıkarlarının tam olarak örtüştüğünü söylemenin mümkün olmadığını da ifade eden Başer, ancak Türkiye'nin ABD için bölgede vazgeçilmez bir ülke olduğunu kaydetti.

"BARZANİ'YLE GÖRÜŞMENİN KATKISI OLACAĞINA İNANMIYORUM"

Barzani'yle görüşmenin terörle mücadele konusunda en ufak bir katkısı olacağına inanmadığını vurgulayan Başer, Hükümetle Genelkurmay'ın bu konuda farklı düşündüğü görüşüne de katılmadığını belirtti. Başer, Hükümetin "bir yararı olacaksa" Barzani'yle görüşebileceğini söylediğini kaydetti.

Hükümetin, böyle bir görüşmeden fayda elde edileceğine inanıyorsa elbette yapabileceğini belirten Başer, "Ancak ben konum itibariyle böyle bir görüşmenin yararlı olacağına inanmıyorum. İleride yararı olacağı noktasına gelirsem görüşebilirim" diye konuştu.

anka zaman
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Ram » Cum Mar 09, 2007 16:49

Bu adam kimi yemeye çalışıyor acaba¿?. Hepsi birbirine bağlıdır bu konuların, hepsi iç içedir. Bunu bilmeyecek kadar aptal olduğunu zannetmiyorum. Madem ikisini ayırıyor, kategorize ediyor, gitsin yüreği varsa dağdaki köpeklerle çatışsın.

Semih R.Cabalar, haber için teşekkürler.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Panzehir » Cum Mar 09, 2007 17:08

Ben de anlayamadım kimi kandırmaya çalıştığını. Karşısında / en azından aklı başında kesim Angaralı tabiriyle "Bebeler" yok... Başka bir oyun var bu oyunda.

Semih R.Cabalar, haber için sağol.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 09, 2007 17:17

Ram, Panzehir, "yerseler" diye anlatmistir bizim Koordinatör :twisted:

Semih R.Cabalar, haber icin tesekkürler.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Veled » Cum Mar 09, 2007 17:48

Ram, Panzehir, Türk-Kan, okudugunuz için teşekkürler arkadaşlar
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen |Kuralsız| » Cum Mar 09, 2007 21:44

Bi oyun havası gönderelim başere '' çağırın gelsin Ceyarı , soysun gitsin Hıyarı'' :twisted: Ceyar=Potamya'nın Gülü :twisted:

PKK=Partiya Karkeran Kürdistan Anladın sen başer :twisted:


haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen shadow39 » Cum Mar 09, 2007 22:25

cok biliyorsan neden icraat yapmiyorsun be adam.Bende konusurum mikrofona icraat yap icraat
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 09, 2007 23:44

Adam olacak asker emir astsubayından belli olur.
Zamanında iyi ki bozmuşum emir astsubayını Başer Paşa.
Bu görevin kendisi hata iken sen bu görevi üstlenerek hatayı ikiye katladın.Şimdi de boyuna saçma sapan açıklamalarda bulunuyorsun.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Veled » Cum Mar 09, 2007 23:47

Efsane_38, shadow39, Çetin Taş, okudugunuz için sagolun eyvallah
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x