BAŞKANLIK SİSTEMİ MİLLİ GÜVENLİĞİ ORTADAN KALDIRIR / Mithat AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

BAŞKANLIK SİSTEMİ MİLLİ GÜVENLİĞİ ORTADAN KALDIRIR / Mithat AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Sal Oca 10, 2017 13:15

Başkanlık Sistemi Milli Kurtuluş Savaşına Karşı Rövanş Amacını Taşıyor

Milli Güvenlik sisteminin işleyebilmesinin ilk şartı MİLLİ KİMLİK yapısının korunması ve geliştirilmesinden geçer. Milli kimlik krizi, aynı zamanda milli güvenlik kavramının zaafa uğramasına yol açar.
Resim

Başkanlık sisteminin Türk ulusuna yaşatacağı temel sorun bu açıdan bir milli güvenlik krizine yol açması sorunudur. Yani temel mesele, "parlamenter demokrasinin korunması" şeklinde sisteminin başka bir besleyeni ile direnmek değil; milli güvenliğimizi, milli bağımsızlığımızı tamamen ortadan kaldıracak bir sistemin, Ulus Devleti simgesel düzeyde dahi kalmayacak şekilde ortadan kaldırma stratejisidir.

Başkalık sistemi, bu yönüyle , 1919 - 1938 yılları arasında, Batı emperyalizminin yaşadığı yenilgiden sonra nihai rövanş amacı olarak yorumlanmalı.

Bu nedenlerden dolayı, Başkanlık Sistemine karşı mücadele, yeniden Milli / Üniter devleti kurma stratejisi ile ele alınmalıdır. ABD'nin dayattığı bu sisteme karşı, yine Batı'nın dayattığı "parlamenter sistemi" seçenek olarak sunmak yerine; Türk milliyetçiliğini esas alan Cumhuriyeti yeniden kurmak üzerine bir karşı - strateji geliştirilirse nihai başarı sağlanabilir.

Mithat Akar / Gaziantep

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006232153226
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x