BAŞKANLIK SİSTEMİ VE MUSUL - SURİYE - TÜRKİYE EKSENİ / MİTHAT AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE MUSUL - SURİYE - TÜRKİYE EKSENİ / MİTHAT AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Sal Eki 18, 2016 22:03

Başkanlık mı Parlamentarizm mi ?

Resim


Başkanlık sistemine karşı ana muhalefet "parlamentarizm" seçeneği ile farklı bir algı oluşturma yolunu izliyor.

Peki ULUS DEVLET / ÜNİTER DEVLET seçeneği ile asıl alternatifi sunan bir parti var mı parlamentoda. Yok!

Başkanlık sistemi de, parlamentarizm seçeneği de aynı kökten beslenen Batı merkezli dayatmalardır. Yani ikisii de aynı dayanaktan kuvvet alır. Emperyalizm, temel önermesi dışında ( başkanlık sistemi ), bu önermeye karşı "üretilmiş muhalefet" eliyle yine kendisine ait başka bir seçenek ( Parlamenter Sistem ) sunmaktadır. İkisinin de dayanağı ABD ve Batı merkezleridir.

Başkanlık Sistemi Tartışmaları Sürerken Musul'da Güçlenen PYD/PKK


Türkiye bir yandan "Başkanlık mı / Parlamenter Sistem mi? " gündemi ile oyalanırken, Musul 'da Barzani, ABD destekli Uydu Devletçik yapısını kurmak için zırhlı birliklerle ve ağır silahlarla harekete geçiyor. Hemen yanında Suriye'nin kuzeyinde PYD/YPG ( PKK olarak da okuyabiliriz ) "Kara alanına hakim olmak" için IŞİD'den boşalan bölgelere yerleşme planı yapıyor.

Türkiye, Suriye'de askeri harekat yürütürken yarın sürpriz bir şekilde ABD Savunma Bakanı Türkiye'ye gelecek. Türkiye çok yönlü kıskaç içerisindeyken muhtemelen bize "Kabul edilebilir sınırlar içerisinde" başka bir seçenek sunacak. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'in. Musul'da bizi kendi denetiminde Barzani'nin hemen yanında tutmak, Suriye'nin kuzeyinde PYD/YPG'nin varlığını kabul etmemiz için elinde bir paketle gelme olasılığı yüksek

Türkiye, Suriye ve Musul'da askeri bir harekatı sürdürürken, aynı anda iç güvenlik harekatında temel sorun olan IŞİD ve PKK tehdidi ile de artan seviyede bir düşük yoğunluklu çatışma sürdürmektedir.
Yani Suriye, Musul ve sınırlarımız içerisinde yer alan il ve ilçeler olmak üzere aynı anda üç cephe birden açılmış durumda.

Toplu Taşıma Araçlarında Yüksek Güvenlik Önlemi Uyarısı

Resim

MİT, emniyet müdürlüklerine gönderdiği rapora 5 il merkez olmak üzere 81 ilde "Toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemlerinin artırılmasını" bildirdi.

Toplum olarak sınır ötesi hareketlerin belirsizliğini yaşarken, toplu taşıma araçlarında yüksek güvenlik önlemi alacak ölçüde bir iç güvenlik tehdidi yaşamaktayız.

Eğer yeniden Ulus Devlet olmazsak içeriden ve dışarıda "dahili ve harici bedbahtları " çokça yaşar ve görürüz.

Tabanda IŞİD, PKK, PYD,YPG,PKK, Gülen Örgütlenmesi, aynı kazanda kaynatırken, tavanda ABD, Fransa,İngiltere gibi küresel güç merkezleri stratejik "BÖL VE YUT" planlarını güncelleyerek adım atıyor.

Ne Yapmalı?

Türkiye'nin stratejik planı dış politikada"BÖL VE YUT"çularla değil; bölge devletleri ile hareket etmek; içeride ise milli bağımsızlık ekseninde şekillenecek anti emperyalist Türk milliyetçiliğini devreye sokmaktır. Daha farklı bir ifade ile Atatürk'ün savunduğu Türk milliyetçiliği ve yine Atatürk'ün savunduğu bölgesel işbirliği planı, günümüzde de tek seçenek olarak karşımızda durmaktadır..

Bunun adı ne mi? Müdafaa-i Hukuk....

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006232153226
Mithat Akar - 18.10. 2016 Gaziantep
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x