Batı’nın 'müttefik'i yoktur, 'müşterisi' vardır

Batı’nın 'müttefik'i yoktur, 'müşterisi' vardır

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Ağu 19, 2010 17:20

Batı’nın 'müttefik'i yoktur, 'müşterisi' vardır

Laik-militer devletten, İslami-polis devletine geçiş için, sivil darbeye halktan onay istiyormuş gibi yapıyorlar, biz de oy verip demokratik hakkımızı kullanıyormuş gibi yapacağız. Oysa, AKP için, Washington-Brüksel onayı her türden değişiklik için yeterli ve bu Anayasa değişikliği de zaten onların talimatı.

Her darbeci gibi, AKP de mevcut hukuku askıya alıp kendi hukukunu dayatıyor. Ve her sınırlarının değiştirilmesi planlanan ülke gibi, Türkiye’ye de, AKP eliyle BOP’a uygun yeni Anayasa dayatılıyor.

Aslında AKP’nin bütün mitingleri, bütün propagandası tiyatrodan ibaret. Reklamcısından aldı aklı, meydanlarda “Neden oynamıyor?” demesinler diye oynuyor...

AKP, her seçimde yaptığı gibi, referandum için de seçmen sayısını artırdı. Basit hesapla, 6 milyon hayali seçmenle yüzde 46 aldıysa, artı 7 milyon nabzı atmayan seçmenle yüzde 53’ü garantilemeye çalışıyor.

Son iki seçimde AKP artı yüzde 25’le başlamıştı. Referandum sonuçlarını izlerken dikkat ediniz. İlk sonuçlar açıklanmaya başlandığında, bu sefer AKP yüzde 30 önde olacak. Referandum’da çıkacak ‘evet’ oylarının oranından önce yüzde 30’u, sonra ‘evet’ diyen diğer partilerin oy oranını çıkartın. AKP’nin gerçek oy potansiyeli odur. İddia ettiğinin yarısından az...

BOP Eşbaşkanı bu Anayasa’yı mutlaka değiştirmek zorunda. Çünkü, BOP çerçevesinde sınırları değişecek ülkelere, önceden Anayasa değişimi dayatılıyor.

Yıllardır bu köşelerde, Dolar’a tapınan AKP + tarikat mollalarının Türkiye’yi nasıl Pakistanize ettiklerini anlatmaya çalışıyorum.

Pakistan’daki Aşiretler Bölgesi’nde (NWSP-North West Frontier Province) yaşayan Peştun’larla Güneydoğu’daki ‘ayrılıkçı’ Kürtler arasındaki, Pakistan’lı ‘corrupt’, İngiliz-Amerikan uşağı politikacılarla AKP arasındaki paralelliğe dikkat çekmeye çalışıyorum. Ve yine, bir kez daha Pakistan’dan bahsetmek zorundayım.

Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunlar, önceden Pakistan’da sahneleniyor çünkü...

Batı’nın (ve hassaten ABD’nin) ‘müttefiki’ yoktur, ‘müşterisi’ vardır

2010 Nisan ayında, Pakistan Anayasa’sının 100 maddesi, Parlamento’dan geçip, Senato’nun ve Zardari’nin de onayıyla değişti (18th Amendment).

Pakistan’a Anayasa değişikliğini empoze eden Batı, ‘tarihi reform’ diyerek Zardari’yi göklere çıkardı. Başbakan Gilani’nin yanağından “imkansızı mümkün kılan adam” makasları aldı.

Anayasa reformuyla (...);

    - Askeriyenin gücü kırılarak sivil otorite güç kazanacak, askeri reformlar yerini sivil reformlara bırakacaktı.

    - Askerlerin askeri mahkemelerde yargılanmasının önüne geçilecek,

    - Diktatörlüğe son verilecek, halka daha fazla özgürlük bahşedilecek,

    - İslami şovenizm (kadına ve gayrimüslime baskıdan söz ediliyor) tehdit olmaktan çıkartılacak,

    - Devlet Başkanı’nın yetkileri kısıtlanacak,

    - Yargı’da demokratik reformlar hızlanacaktı.

Nasıl, şablonda benzerlik var mı?

Pakistan İslam cumhuriyeti olduğundan, Anayasa değişikliği simülasyonunda ‘halk’ yoktu. Referandum sandıkları kurulmadı. Batı ‘tak’ dedi, yöneticiler ‘şak’ diye yaptı. 12 Eylül referandumundan sonuç AKP lehine çıkarsa, bizde de bundan sonra olacağı gibi...

Nisan ayından bu yana, Anayasa değişikliğinden sonra Pakistan’da ne mi oldu...!

    - ABD himayesindeki Pakistan Ordusu hala güçlü ve elaltından bildiğini okuyor.

    - Agresif İslami kurallar dayatan, kadını ‘ikinci sınıf’ vatandaş, gayrimüslimi ‘marjinal’ sayan, Ahmediye mezhebinin yazdığı eski Anayasa’dan bir adım ileri gidilemedi. Kadın yine ikinci sınıf, gayrimüslim yine ‘marjinal’.

    - Eyaletlere daha fazla özerklik tanındı. Merkezi otoriteden mali bakımdan daha fazla bağımsızlık kazandılar.

    - Pencab Eyaleti üçe bölündü (Potohar, Pencab, Seraeki Waseb). Diğer eyaletlerden de bölünme, isim değiştirme talepleri var.

    - Peştun’ların yaşadığı NWSP eyaletinin adı Khyber Pakhtunkhwa (Hayber Peştunya) olarak değiştirildi. Bu isim değişikliğinden Peştun’ların memnun olduğunu düşünen yanılır. Hem Peştunlar hem Hazaralar yeni eyalet ismine şiddetle itiraz ettiler. Aralarında çıkan çatışmada kadın, çoluk, çocuk 70 kişi öldürüldü. İsim cisime uymadı.

Sadece bu eyaletin adını değiştiren Anayasa hükmünün uygulanması, Pakistan’a 103 milyon dolara mal oldu.

    - İran-Afganistan sınırındaki, zengin uranyum, bakır ve petrol yataklarının bulunduğu Belucistan Eyaleti’nde çatışmalar şiddetlendi. Türkiye’yi de eksik gösteren şu malum BOP haritasına göre, Afganistan güneyinden de kopartılacak parça ile Büyük Belucistan kurulacak. CIA, İngiliz istihbaratı, Mossad’ın manipüle ettiği Belucistan Kurtuluş Ordusu denilen örgüt, hala ‘bağımsızlık mücadelesi veren gerilla’ olduğunu sanıyor.

    - Yetkilerinin kısıtlanacağı vaad edilen Zardari, koalisyon ortağı partinin lideri olarak, hala güçlü bir şekilde hükümeti kontrolu altında tutuyor.

Yeni Anayasa’dan, halkın ve hukukçuların beklentisi; soyguncu siyasetçilerden hesap sorulabilmesiydi (Benazir’in Başbakanlığı sırasında, sadece Zardari 1.7 milyar dolar kaldırdı). Hukukçular yeni Anayasa’dan bu beklentilerini yüksek sesle hatırlatınca, Pakistan People’s Party’den Reza Rabbani dedi ki; “Bu Anayasa’dan daha fazla özgürlük ya da politikacıları hesap vermeye zorlamasını beklemeyin.”

Batı’nın müttefiki yok, müşterisi vardır. Ve Batı, Türkiye, Pakistan gibi müşteri ülkelerde ‘dükkan sahibi’ rolüne hazırlanırken, ‘demokrasi aşkı’(...), ‘Anayasa reformu talebi’ şeklinde tecelli eder.

AKP sivil darbe Anayasa’sından; sivilleşme, yerel yönetimlere mali-siyasi özerklik, otonomi-eyalet sistemi, yargıda reform vs. beklentisi olanlara, Pakistan basınını takip etmelerini şiddetle tavsiye ederim. BOP oyunları bizden önce orada sahneleniyor çünkü... Politikacıları da ahlaken bizimkilere çok benziyor çoook!


Kıymet Nadir BİNDEBİR, 14 Ağustos 2010
http://www.bagimsizgundem.com/kiymet-na ... ardir.html
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Halk Oylaması Yazıları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x