Baykal: AKP kendi derin devletini inşa ediyor

Tartışma Alanı

Baykal: AKP kendi derin devletini inşa ediyor

İletigönderen Pınar » Cmt Mar 22, 2008 8:28

CHP Genel Başkanı Baykal gözaltılara sert tepki gösterdi: "Memleketin saygıdeğer yazarlarını, düşünürlerini baskı altına almaya çalışıyorlar. Bu böyle gidemez, gitmemeli"..

_______________________________________________________________________________________________________

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve eski İstanbul Üniversitesi rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. "Türkiye'yi tehlikeli günler bekliyor" diyen Baykal, "AKP, kadrolaşma aşamasını geride bırakarak, kendi derin devletini inşa etme aşamasına gelmiştir" iddiasında bulundu. Baykal dün yapılan Parti Meclisi toplantısı öncesinde şu değerlendirmelerde bulundu:

* AKP TÜRKİYE'YE YARAMIYOR: AKP iktidarının ikinci döneminde, her sabah yeni ve büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Hiçbir demokratik ülkede kolay rastlanmayacak çatışma ve gerginlikler sıradanlaştı. AKP'nin ikinci iktidarı Türkiye'ye hiçbir şekilde yaramıyor.

* DERİN DEVLETİNİ OLUŞTURUYOR: AKP, kadrolaşma aşamasını geride bırakarak, kendi derin devletini inşa etme aşamasına gelmiştir. Kadrolaşma çabaları sonuç veriyor, meyvelerini toplama aşamasındalar. Derin devletin kendine göre hukuk, anayasa, yargı ihtiyacı ortaya çıkar. Bu süreç, demokratik hukuk devletine uygun bir süreç değildir.

* BÖYLE GİTMEZ, GİTMEMELİ: Hemen her alanda, ekonomide, siyasette, hukukta, çok garip oluşumlar hızla yaygınlaşıyor. Bu sürecin devam etmeyeceği çok açık. Bunu sürdürmenin doğal sınırı vardır. Bu böyle gitmez, gitmemeli, gidemez. Böyle gitmesinin bedelini cumhuriyet, ulusal bütünlük, Türkiye'nin hukuk ve demokrasi kültürü ödüyor.

* TAKİYYEYE İHTİYAÇ KALMADI: Yüzde 46.5 oy AKP'nin artık 'takiyyeye ihtiyacı olmadığı' duygusu içine girmesine yol açtı ve bu parti gerçek niyetini açıkça ortaya koydu. Ülkenin hukuku, yargı organları artık ciddi tehdit altındadır. Anayasa, kıyısından köşesinden, AKP'nin anlık ihtiyaçlarına göre değiştirilmeye çalışılıyor.

* YÜZDE 46.5 OY AKP'Yİ ŞAŞIRTTI: Seçimlerde alınan yüzde 46.5 oyu AKP taşıyamamıştır. Çok para bazılarını şaşırtır. Öyle anlaşılıyor ki çok oy da AKP'yi şaşırtmıştır. Gerçek kimliğini ortaya koymaya başlayınca da, Türkiye çok ciddi bir tehdit altına girmeye başlamıştır. Artık bu kadrolaşmaların masum olmadığı anlaşılmıştır.

* AYDINLARI BASKI ALTINA ALMAK: (Gözaltılarla ilgili soru üzerine) Prensip olarak yargı sürecine saygılıyız. Yargı sürecini tüm Türkiye bekliyor. Hükümet ve İçişleri Bakanlığı derhal kapsamlı bir açıklama yapmalı. Aydınları, düşünürleri baskı altına almak, yıldırmak için iktidar olanaklarının kullanılması kabul edilemez. Öte yandan, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, Alemdaroğlu'nun eski yardımcısı, CHP'li Nur Serter'in tepkisi "Bu bir intikam planıdır" oldu.
Kaynak
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 22, 2008 17:47

İsteyen istediği kadar eleştirsin,ben özellikle son 1 senedir Deniz Baykal'ı beğeniyor ve takdir ediyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen kral1981 » Pzr Tem 13, 2008 18:13

bence akplilerde cok seviyordur baykali gercekten böylesini arasan bulamazsin
"Din vardır ve lazımdır. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur

“Biz ne Bolşevikiz, ne de Komünist: Ne biri, ne diğeri olamayız. Türkler milliyetperver ve dinlerine hürmetkar bir millettir. Bizim hükümet şeklimiz tam bir Demokrat Hükümetidir.”

“Türk milleti dindar olmalıdır yani, bütün sadeliğiyle dindar olmalıdır demek istiyorum. Bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum… Din şuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor

Mustafa Kemal Atatürk.
Kullanıcı küçük betizi
kral1981
Üye
Üye
 
İletiler: 34
Kayıt: Sal Tem 08, 2008 0:26


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x