BDP Panelinde Genç Eşkıyalar Rüzgârı

Devşirilmiş gençler

BDP Panelinde Genç Eşkıyalar Rüzgârı

İletigönderen Deli Haydar » Prş Şub 25, 2010 14:24

BDP Panelinde Converse Rüzgarı

BDP’nin düzenlediği 28 Şubat Paneli’ne konuşmacı olarak Genç Siviller temsilcisi çağırması dikkat çekti. Genç Siviller’den Erkan Şen, panelde yaptığı konuşmada; Kemalizmin aracının laiklik ve Türkleştirmek olduğunu, söyledi. Askeri darbeler sürecinin de bunun üzerinden gerçekleştiğini dile getiren Şen, hak ve özgürlük taleplerinin ortaklaştırılması konusunda Kürt hareketinin bulunduğu konumun yararlı olacağını söyledi. Kürt hareketinin bu konuda deneyimli olduğuna ve çok işlevsel olduğuna işaret eden Şen, BDP’nin sesine ve muhalif harekete çok ihtiyaç olduğunu kaydetti.

BDP Paneli’nde konuşan Mazlum-Der yöneticisi Mustafa Kaylı ise devletin ırkçı, Türkçü bir nitelik taşıdığını, söyledi. Devletin Kürt sorununda olduğu gibi bir çok konuda yalan söylediğini ve bunların zamanla ortaya çıktığını anlattı.

Panelin olduğu saatlerde ise PKK yöneticisi Murat Karayılan, Gülen cemaatine karşı şu açıklamada bulunuyordu: “Bu cemaatin ileri gelenlerini, akil adamlarını hareketimize ve halkımıza karşı düşmanlık çizgisinden vazgeçmeye çağırıyorum. Kendilerini devletin özel savaş daireleri yerine koymayı ve bununla yaptıklarını kendi ideolojileriyle nasıl bağdaştırdıklarını, kökleri tarihin derinliklerine dayanan Kürt halkının haklı özgürlük davasına karşı çirkin saldırıları neden sürdürdüklerini kamuoyuna açıklamaya çağırıyorum. Bize karşı bu haksız suçlamalar, ağır saldırıları neye dayandırdıklarını ellerini vicdanlarına koyarak sorgulamaya davet ediyorum. Eğer kendileri bu düşmanca politikalarına son verirlerse o vakit hareketimiz ve halkımızda yeni değerlendirmeye gidecektir."

Kürt siyaseti içinde yaşanan bu tuhaf politikalar herkesi şaşırttı.


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.odatv.com/n.php?n=bdp-panelinde-converse-ruzgari-2402101200
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Şu dizine dön: Genç Siviller

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x