Belediye Başkanlıklarını Kazanmakla İş bitmiyor… / Ali ERALP

Belediye Başkanlıklarını Kazanmakla İş bitmiyor… / Ali ERALP

İletigönderen Gamze Okur » Sal Tem 09, 2019 16:41

“Belediye Başkanlıklarını Kazanmakla İş bitmiyor…“

23 Haziran İstanbul yerel Seçimi ülkemiz için bir dönüm noktası oldu.

16 milyonluk mega kentin belediye başkanlığını CHP’li Ekrem İmamoğlu kazandı.

Bunun sonucunda sadece İstanbul’da değil, tüm ülkemizde 17 yıllık keyfi AKP yönetimi sarsıldı. Sendeledi. Yara aldı.

Böylece şafaklara açılan kapı aralanmış oldu.

Bu büyük başarının yanında birçok kentin yönetimi de el değiştirdi ve AKP yerel seçimlerde güç kaybetti.

Bu bir ilk adımdı. Bir başlangıçtı.

Tüm yurdumuzu, tüm insanlarımızı umutlandırdı. Onlara cesaret verdi.

Elbette tek adam, tek parti yönetiminden ve kanunsuz uygulamalardan kurtulmak, Atatürk Cumhuriyetini yeniden kurabilmek için bu ilk adımı daha başka adımların da takip etmesi gerekir.

23 Haziran seçimleri ve İmamoğlu ile Atatürkçüler, iktidar mücadelesinden yeni bir ders çıkardılar. Halkla birlikte, halkın arasında, halkla omuz omuza hak, hukuk peşinde koşmak gibi…

Çünkü kapalı kapılar arkasında gevezelik yapmak, boş sözlerle esip yağma, halktan uzakta muhalefet görevini yerine getirme dönemi artık bitmiştir.

Eğer Ekrem İmamoğlu ve CHP’liler kararlılıkla, sabahlara dek seçim sonuçlarını ekibi ile birlikte takip etmeseydi; “Eee napalım, adam kazandı” deyip sandık sayımlarının ve görevlilerinin peşini bıraksaydı, sonuç tam tersi olabilirdi bugün.

Ama ne yazık ki tüm Türkiye’yi umut ışığına boğan bu kararlılığı ve eylem bilincini dünkü ODTÜ direnişinde göremedik… Üzüldük.

Kanunsuz KYK yurdu inşaatının durdurulması için bir girişim, bir hareket yoktu. Ağaçlar kesilmeye başlandığında partilere, milletvekillerine bir sessizlik hâkimdi.

Öğrencilerin 55 günlük mücadelesine kaplanlar gibi destek veren, direnen bir tek öncü bayan vardı: Ankara milletvekili Gamze Taşçıer. Bir de Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve yönetim kurulu üyeleri…

Ankara Belediye Başkanı, Ankara milletvekilleri, parti başkanları, sendikalar, dernekler ortalıkta görünmüyordu. Herkes yine eski sessiz, dirençsiz, boyun eğen günlerine dönmüştü.

Hiç vakit geçirmeden hemen söyleyelim: Bu yol, yol değildir. Bu mücadele mücadele değildir. BU gidişat, gidişat değildir.

İşte bu anlayışla, bu düşünce tarzıyla sol, 1950’den bu yana iktidar yüzü görmedi.

Bir arpa boyu yol alamadı.

AKP ise 17 yıllık iktidarı döneminde uyguladığı iç ve dış politikalarla gelmiş geçmiş tüm sağcı yönetimlere rahmet okuttu. Ulusal zenginliklerimiz, birikimlerimiz, kültür değerlerimiz talan edildi. Yağmalandı. Yabancılara peşkeş çekildi. Hukuk siyasallaştırıldı…

Yıllarca sömürüldük, ezildik, baskı altında yaşadık. Koyun sürüsü gibi güdüldük.

Şimdi soralım:

Niçin birileri sırtımızdan milyarları kazanıp, bu dünyada cenneti yaşarken, halkın büyük bir çoğunluğu sefalet, açlık, yoksulluk içerisinde cehennemi yaşadı bu dünyada?

Yoksa bu ulusun yapısında, mayasında, genlerinde mi vardır tutuculuk, sağcılık, duyarsızlık?

Yoksa bu ülkenin insanları çile çekmekten, aldatılmaktan, sömürülmekten zevk mi alıyor?

Şunu önce, açık ve net olarak belirtelim:

Suçlu halk değildir. Suçlu insanlarımız değildir. Suçlu partilerdir. Suçlu, gereği gibi halka öncülük yapamayan politik kadrolardır. Suçlu, halkı afyonlayan Amerikan ve İsrail uşağı medyadır.

Bugüne değin, sol, bir türlü halkla buluşamadı. Halkı yanına çekemedi. Onunla kaynaşamadı. Sorunları onun anlayacağı dilden, elle tutulur, gözle görülür uygulamalarla anlatamadı. İşçilerden, köylülerden, kısaca emekçilerden ve emekçi eylemlerinden genellikle uzak durdu.

Bu nedenle halka güven veremedi. Güven sağlayamadı.

Görüşlerine katılalım ya da katılmayalım, ilk kez, sol bir partiyi iktidar olma yoluna sokan, milyonları peşinden sürükleyen lider Bülent Ecevit‘ti. Burada onun siyasal görüşlerinden çok halka yakınlaşma, halkla bütünleşme yanını ön plana çıkarmak istiyorum.

Son sözüm şu:

Eski alışkanlıklarımızı bırakalım.

“Belediye başkanlıklarını kazandık” diye rehavete kapılmayalım.

Gevşemeyelim.

Haksızlıkları, hukuksuzlukları ve halkımızı unutmayalım. Her direnişte, her hak arayışında onunla olalım. Zorluklara, baskılara, şiddete birlikte göğüs gerelim.

Sadece belediye başkanlıklarını kazanmakla iş bitmez.

Asıl hedef iktidardır. İktidar mücadelesidir. Atatürk Cumhuriyetinin ve demokrasinin yeniden kurulmasıdır…


(alieralp37@gmail.com)
Kullanıcı küçük betizi
Gamze Okur
Üye
Üye
 
İletiler: 466
Kayıt: Cmt Tem 07, 2018 10:48

Re: Belediye Başkanlıklarını Kazanmakla İş bitmiyor… / Ali ERALP

İletigönderen Asun Kale » Cum Tem 12, 2019 9:09

Evet, asıl görev şimdi başlıyor. Gerçi AKP yeni başkanları engellemek için elinden geleni ardına koymuyor ama ne olursa olsun şimdi de gönülleri kazanma ve iyi bir örnek olma zamanı başladı. Kalemine, yüreğine sağlık Sevgili ALİ.
Kullanıcı küçük betizi
Asun Kale
Üye
Üye
 
İletiler: 150
Kayıt: Cum Tem 06, 2018 10:58


Şu dizine dön: Ali ERALP

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x