Benim Vicdanım Da YCHP'yi Reddediyor!!! / Lâle GÜRMAN

Benim Vicdanım Da YCHP'yi Reddediyor!!! / Lâle GÜRMAN

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Nis 10, 2012 13:11

Benim Vicdanım Da YCHP'yi Reddediyor!!!

YCHP tam da kendinden bekleneni yaptı: VİCDANSIZ ORTAKLIK kurdu! Kiminle mi? BDP ile!

Vicdani red denen vicdansızlıkta YCHP başı çekmekte! Zaten kimin elinde bir salatalık görse, "tuzu benden!" diye ortaya çıkan Soros beslemeleri ile doldurulmuş olan bir parti!

İhanetin bu boyuta varacağını CHP seçmenleri pek beklemiyordu! Ve beklemediği, YCHP'yi hâlâ CHP sandığı için vekillerin partiyi babalarının çiftliği gibi idare etmekte olduğunu yeni yeni anlamaya başladılar. Fakat ne ilginçtir ki milletin anlamaya başladığını, parti içindeki YCHP'liler anlamamakta ısrarcılar!

Çevremiz ateş çemberi...
Irak tekrar bölünme yolunda.. Peşmerge reisi, "Maliki toplantıma gelmezse, kendisini tanımam" diye tutturmuş! ABD, İsrail, Yunanistan'ın tatbikatları hâlâ sürüyor. Hedef, Türkiye! Komşularımız Suriye ve İran ile kapışmamızı isteyen ABD ısrarını arttırarak devam ediyor! Ve güçlü orduya en çok gereksinim duyduğumuz bir dönemde, YCHP ortalığa düşmüş, Soroscu ağzı ile konuşuyor: "Vicdani red konusu Anayasa'ya girmeli"! Bu Soros solcuları varken, AKP'ye fazla görev düşmemekte!

Ey YCHP içinde yer alan vekiller? Milletin vekâlet verdiği, "hakkımı, hukukumu koru" diye Meclis'e yolladığı vekiller? Bu ihanetlerin peşinden gitmekle, sessiz kalmakla sizler bu halkın içine nasıl çıkacaksınız? Sahi, sizler eşlerinizin, çocuklarınızın, torunlarınızın, yakınlarınızın yüzlerine nasıl bakabiliyorsunuz? Hiç mi sızlamaz sizin vicdanınız?

Fakat şunu çok iyi bilin ki bizler var oldukça sizin ne olup ne olmadığınızı bu halka anlatmaya, ihanetlerinizi ortalığa saçmağa devam edeceğiz!

Bu millet AKP'yi aslâ bağışlamayacaktır ama AKP'den daha da fazla siz YCHP'lileri affetmeyecektir!


Lâle GÜRMAN, 10 Nisan 2012


Dipçe: CHP ve BDP’den ‘vicdani ret’e ortak açıklama

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ile BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na katılan vicdani retçiler ile birlikte TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Rıza Türmen, vicdani reddin askerlikten kaçma bahanesi olmadığını belirterek, “Bugün Avrupa Konseyi’ne taraf olan 47 devletten 45′i Türkiye ve Azerbaycan dışında vicdani reddi kabul etmişlerdir. Türkiye’nin gerek Anayasa’nın 90. maddesi gereğince gerek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin kararlarını uygulamak yükümlülüğü gereğince yasalarını değiştirip vicdani reddi kabul etmesi gerekiyor. Böyle bir yükümlülüğü var. Anayasaya bir hak olarak girecek mi, girmeyecek mi o noktadayız” dedi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da, Türkiye’nin bir yükümlülüğü olduğuna işaret ederek, “Seneler geçiyor bir türlü yükümlülüğünü yerine getiremiyor. Yeni Anayasa süreci bir şanstır” dedi. Vicdani retçi Şendoğan Yazıcı ise, “Düşünce, inanç ve vicdan özgürlüğünün meşru kullanımı olan vicdani reddi güvence altına alan bir anayasa olmalıdır” ifadesini kullandı.

Basın mensuplarının soruları üzerine Kaplan, “Türkiye’de 2 milyon silahlı var. Asker, polis, jandarma, özel tim ve profesyonel ordu. Yani hesapladığınız zaman 37 kişiden birisi zaten silahlı. 30 senedir neyi çözdü, soruyoruz. Demek ki farklı bir yöntem aramamız gerekiyor Meclis’te. Orduları olmayan devletlerde var. Farklı güvenlik sistemleri de var” dedi.

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.yesilgazete.org/blog/2012/04/10/chp-ve-bdpden-vicdani-rete-ortak-aciklama/
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x