Beyin göçü

Eğitim hakkında her şey...

Beyin göçü

İletigönderen |Cansu| » Prş Kas 15, 2007 14:54

Türkiye'nin beyin göçüyle yurtdışına kaptırdığı yetenekli bilim insanlarını geri kazanma yolunda umut verici gelişmeler yaşanıyor. AB Komisyonu'nun 'Araştırmacıların Dolaşımı' ve 'Kişiyi Destekleme Özel Programı' fonları sayesinde son üç yılda, dünyanın saygın üniversitelerinde çalışan yaklaşık 40 Türk yurda döndü.

Bu bilim insanlarından biri Yard. Doç. Dr. Selim Aksoy. Aksoy, ABD'de Washington Üniversitesi'nde 'Bilgisayarla Görme-Örüntü Tanıma' konulu doktora tezini tamamlamasının ardından özel bir şirketin Ar-Ge bölümünde ABD'nin NASA, Kara Kuvvetleri gibi kuruluşları için projeler yapmaya başlamıştı. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Aksoy, TÜBİTAK'ın bilgilendirmesi sonucu öğrendiği AB fonları yardımıyla Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Türkiye'de araştırma geliştirme olanaklarının arttığına işaret eden Aksoy, "Türkiye'de bulunmaktan memnunum. Türkiye'de insan gücüne hem akademisyen hem de öğrenci anlamında çok fazla ihtiyaç var" diye konuştu.

Amerika'da Stanford Üniversitesi'nde yedi yıl boyunca optik elektronik aygıtlar üzerine çalışan Bilkent Elektrik- Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir ise, 2004 yılında bu fonu kullanarak Türkiye'ye geldi. Demir, "Türkiye'de olduğum için çok mutluyum" dedi.
AB programlarıyla 4.7 milyar avro fon sağlanacak.
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

Şu dizine dön: Eğitim

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x