Big Dog - Yapay Zekâ

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Big Dog - Yapay Zekâ

İletigönderen Balasagun » Cmt Oca 10, 2009 23:35

Dünyanın en gelişmiş denge sistemine sahip big dog isimli robotun resim ve görüntülerini incelediğinizce bir makine mi yoksa canlı organizma mı olduğuna karar vermek ilk bakışta zor.

Boston Dynamics’in üretimi olan askeri amaçlı robot büyük köpek anlamına gelen “big dog” ismini taşıyor. Yapay zekası son derece gelişmiş olan ropot tıpkı dört ayaklı bir hayvan gibi ayakta kalma refleksleri veriyor. Videoyu izlediğinizde göreceksiniz, devrilsin diye tekme atıldığında ne kadar hızlı tepki verip dengede kaldığına dikkat edin.


Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

İletigönderen dervishizir » Pzr Oca 11, 2009 1:13

Normal bir Canlı bile o tekmeyi bırak buzun üzerinde zor durur. Adamların işi bu ilerki savaşlarında bunları kullanacaklar işte Bombalar Füzeler ve bu koca köpekler. her türlü engelede banamısın demeden tırmanıp iniyor. aşmışlar diyebiliriz sadece biraz daha ilerlemiştir bunların teknolojisi 2 - 3 senedir vardı şimdi nasıl belli değil.
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye
 
İletiler: 144
Kayıt: Sal Ağu 19, 2008 1:40

İletigönderen ercan » Pzr Oca 11, 2009 2:53

bu zekadan ziyade maddi kaynak ve labaratuvar işi bence,yani yok amerikalılar bunu üretti şunu üretti gibi konuşmak yersiz bence ,ayrıca bu videoyu 3 sene önce izlemiştim hatta daha da yüksek versiyonu vardı bu robotun,iz üzerinde ceylan gibi zıplayarak gidiyor ve işarete gelince de aynı atlar yarışlarda üstüste silindir şeklinde dizilmiş engelden atlar ya o şekil atlıyordu2 3 metre öteye,onu da yükleyin:)yani cep tel ilk çktığı zaman aselsanın da vardı,hatta nokya dan daha ergonomikti falan,ama olmadı,devam etmediler üretime,yani plan ve devamlılık lazım,kullanıcı lazım falan.

bi de amerikalıların bizden daha iyi bildikleri şu var ki bombaları atabilirler,ama üzerlerinde oturamazlar
Kullanıcı küçük betizi
ercan
Üye
Üye
 
İletiler: 17
Kayıt: Pzr Eki 07, 2007 19:07
Konum: ANKARA

İletigönderen mehmet2576 » Pzr Oca 18, 2009 23:30

Bunda 200 yıl sonra bu dünyaya robotlar egemen olur. Hadi hayırlısı
Kullanıcı küçük betizi
mehmet2576
Üye
Üye
 
İletiler: 18
Kayıt: Pzr Oca 18, 2009 20:35

İletigönderen erenus » Pzt Oca 19, 2009 9:17

Eğer tekmeyi iki ayak üzerinde dururken yeseydi ve durabilseydi bu bir başarı olurdu...yani, matematiksel olarak iki ayak üzerinde sürekli merdiven çıkmak bu aletin yaptiklarindan daha zordur. Ormanlık alanda dört ayak üzerinde bile olsa yürümesi yazılım ve donanım açısından iyi bir orkestrasyon gerektiriyor açıkcası...


Peki, daha zor olan nedir derseniz; karşılıklı konuşma (komut verme) anında baktığınız yere veya gösterdiğiniz şeye bakmasıdır . Daha ileri gidersek etkileşim anında söz veya sıra alma...bunları maymun yapamamakta.


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

İletigönderen Panzehir » Pzr Oca 25, 2009 23:03

Gerçekten ürkütücü.. :|

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x