Bıktım solda birlik lafından

Tartışma Alanı

Bıktım solda birlik lafından

İletigönderen kuva-yi milliye » Pzt Şub 18, 2008 13:41

SİYASET
18 Şubat 2008

Bıktım solda birlik lafından
DSP Genel Başkanı Sezer: Varsa yoksa Atatürk, laiklik, birlik. Olmuyor, olmadı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İnsanımızı kucaklayan, evrensel sol değerlere bağlı, ama Türkiyeye özgü sorunları da çözecek yerli bir sol projeyi hayata geçirmemiz lazım dedi.

Sivasda basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Sezer, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zeki Sezer, solda birlikle ilgili bir soru üzerine Bir birlik yaptık, ağzımızın payını aldık milletten dedi.
Sezer, şöyle devam etti:

Artık bıktım bu solda birlik lafından. İlk defa Sivasta söylüyorum. Çünkü bütün enerjimizi hiç çalışmayan, üretmeyen, yeni şeyler koymayanların heveslerini tatmin için Ahmet, Mehmet bir araya gelecek mi? Şurada kim olacağa harcıyoruz solda. Hangi projelerle, hangi üretim projeleriyle Türkiyeyi kalkındıracağız. Laikliği korumak için Atatürk Cumhuriyetini daha ileriye taşımak için hangi atılımları gerçekleştireceğiz, bunu hiç konuşmuyoruz. Varsa yoksa Atatürk, laiklik, birlik. Olmuyor, olmadı. İşte 22 Temmuzda yaptık. İnsanların karnı aç. Biz diyoruz ki senin karnın aç ama boş ver, laikliği kurtar ve bize oy ver.

İnsanımızı kucaklayan, evrensel sol değerlere bağlı, ama Türkiyeye özgü sorunları da çözecek yerli bir sol projeyi hayata geçirmemiz lazım diyen Sezer, şunları söyledi:

Yerli sol bakın tekrar ediyorum, yerli sol. Ama evrensel sol değerlere, özgürlük, barış, insan hakları, sosyal adalet gibi evrensel sol değerlere bağlı, onunla birlikte Türkiyeye özgü. Örneğin inançlara saygılı, örneğin zenginlikte sosyal adaleti gerçekleştirecek, örneğin kalkınmayı köylüden başlatacak. Örneğin aynı zamanda toplumu bilgi toplumuna taşıyacak atılımları yapacak. Örneğin sanayileşmenin İstanbul, Kocaeli çizgisine sıkışıp kalmasını aşıp, Sivası da, Malatyayı da, Karsı da, Eskişehiri de, Konyayı da sanayileştirecek projeleri ortaya koyacak bir yeni atılımcı, vizyonu olan sola ihtiyaç var. Dünyayı iyi tanıyan, bilen ama ulusal duruşu da olan bir sola ihtiyaç var.

...

Kaynak: Gerçek Gündem
Kullanıcı küçük betizi
kuva-yi milliye
Üye
Üye
 
İletiler: 46
Kayıt: Çrş Oca 09, 2008 4:53

İletigönderen pekerella » Pzt Şub 18, 2008 13:52

Doğru söze ne denir onlarda anladı sonunda sol u savunmadıklarını halka inemediklerini

Büyük harflerle mesaj yazmak yasaktır. Lütfen dikkat ediniz.
onlar yaratılan devrimci değerlerin onurun erdemin inancın simgeleri olarak yüreklerimizi dolduruyor bilincimizi aydınlatıyor BİZİ KORKMAZ BAĞLARLA BAĞLIYOR !!DEVRİME!![code][quote][b][list=][/list][img]
Kullanıcı küçük betizi
pekerella
Üye
Üye
 
İletiler: 41
Kayıt: Çrş Kas 07, 2007 21:33

İletigönderen Ram » Pzt Şub 18, 2008 16:00

DSP son zamanlarda "inançlara saygılı sol" kavramını öne atarak oy avcılığı yapma peşindedir. İhtiyaçları güzel sıralamış fakat çözüm hakkında neler düşünüyorlar, bugüne kadar ne yapmışlar¿? Köylüden başlayacağız diyor da, köylünün dilinden konuşmayı biliyor...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen bone fletcher » Pzt Şub 18, 2008 20:30

hep laf hep laf zamanında da dediler bunları ama hiccc.atatürkün kurdugu fıkra simdilerde iktidara dayılanıyo.onun da solcusu sanki dünyayı kurtardıda simdi sırada türkiye var dio :shock:
dota hesap?:D
Kullanıcı küçük betizi
bone fletcher
Üye
Üye
 
İletiler: 26
Kayıt: Sal Şub 12, 2008 22:34


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x