Bilmiyor ve anlamaya çalışıyorum. Her işin uzmanları yine açıklıyor sürekli beyin yıkarcasına.

Genel & Güncel Konular

Bilmiyor ve anlamaya çalışıyorum. Her işin uzmanları yine açıklıyor sürekli beyin yıkarcasına.

İletigönderen İlteriş Kağan » Cum Mar 13, 2020 1:39

Literatürdeki ismi "Covid 19". Eğer bu hızla giderse veba salgınında 200 milyon insanın öldüğü orta çağ Avrupası kadar çaresiz kalacak insanoğlu.

Aşağıda 24 saat içinde ve 12 saat ara ile çektiği üç fotoğrafı paylaşıyorum. Bu site sürekli güncellenerek dünyadaki salgında aktif hasta ve ölen kişi sayısını veriyor.

24 saatte virüse yakalanan sayısında 8 bin 489 kişilik bir artış ve ölüm sayısında 356 kişilik bir artış var. Yayılma hızı bu istatistikle her gün bir önceki günkü sayının % 7 - 8 fazlasına tekabül ediyor.

Tahminen 15 gün içinde dünyada aktif hasta sayısı 600 bin ile bir milyon arası olacak. Bu noktadan sonrasını tahmin etmek çok zor.

Virüsün devlet başkanlarından ünlü simalara kadar geniş bir yelpazeye ulaşması öyle sabun ile yıkamak, kolonya ile hijyen yaratmak kadar kolay metotlarla korunulamayacağını gösteriyor.

Virüsün birileri tarafından mı yaratıldığı yoksa kaderin bir parçası mı olduğu henüz net olarak belli değil. Belli olan tek şey dünya tarihinde çok sayıda ölümle yarını alma ihtimalinin yüksek olduğu.

Marketlerde kolonya makarna un vs ürünler dün tükendi. Bu gün açıklanan okul tatilleri ve diğer önlemler düşünüldüğünde işin boyutu çok ciddi.

Yıllardır Amerikan sinemasının bize pazarladığı distopik kaos filmlerini şu anda gerçek hayatınızda yaşadığınızı hissediyorsunuz.

Yaklaşık bir aydır hiç bir kesin tedavi yönteminin bulunamaması ise ürkütücü.

Bakalım Allah hangi ülkeye ve hangi dine inananlara bu virüsün ilacını bulma şansını verecek?

Ülkemizde alınması gereken bir önlem de olağanüstü durum ortadan kalkana kadar vatandaş elektrik su ve doğal gaz borcunu ödeyemese dahi kesintiye gidilmemesi için düzenleme yapılmalıdır. Çünkü bunlar şu an için yaşamsal ihtiyaçtır.

Bir çok veli özel okullarda parasal yük altında olduğu için okulların sanal eğitim vermesi gibi eğitimin doğası ikr bağdaşmayan seçenekler yerine ikinci öğretim yarı yılını tüm ülkede dondurmak çok sağlıklı bir seçenek olacak.

Devletin hijyen için gerekli ürünleri ve maskeleri vatandaşa ücretsiz dağıtması gerekir. Çünkü imkanı olmadığı için kendisini koruyamayan her birey toplumsal risk taşıyacaktır.

Özel ve devlet tüm hastanelerde virüs ile ilgili tedaviler vatandaşa ücretsiz hale getirilmelidir. Bu olmazsa parası olmadığı için sağlık yardımı alamayan vatandaş toplum içinde virüs taşıyıcısı olarak serbest dolaşacaktır.

Bu virüsün dünyaya öğreteceği en önemli şey; kapitalizm ile bu tür felaketlerin bir tezat oluşturduğu. Çünkü sosyal devlet anlayışını öne çıkartmadan bu felaket ile başa çıkmak mümkün değil.

MAE
Resim
Resim
Resim
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x