Bir İhanetin Öyküsü (Hasdal'da Bir Amiral) / Semih ÇETİN

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Bir İhanetin Öyküsü (Hasdal'da Bir Amiral) / Semih ÇETİN

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Oca 22, 2013 14:02

SEMİH ÇETİN - BİR İHANETİN ÖYKÜSÜ (Hasdal'da Bir Amiral)

Sayfa: 480
ISBN: 9789753436700
Boyut: 13 x 19 cm
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Tarihi: Ocak 2013
Yayınevi: Kaynak Yayınları

Tümamiral Semih Çetinin Bir İhanetin Öyküsü-Hasdalda Bir Amiral adlı kitabı Kaynak Yayınları tarafından yayımlandı.

Türk Ordusuna yönelik Balyoz tertibiyle Hasdala kapatılan Tümamiral Semih Çetin, kendisinin ve silah arkadaşlarının direniş destanını ibretlik bir ders olarak tarihe kaydediyor.

"15 yıl önce Türkiye ile Yunanistanı savaşın eşiğine getiren bir kriz döneminde gemimizle Kardak bölgesinde görev yaparken, çok yakınımıza sokulan Yunan gemilerindeki subayların gözlerinde gördüğüm nefreti hiç unutamamıştım. Yıllar sonra soğuk bir Şubat gecesi, Beşiktaş Adliyesindeki gözlerde bundan çok daha fazla nefret göreceğimi doğrusu hiç aklıma getirmemiştim. Kendi ordusuna ve donanmasına komplo kuracak kadar alçalmış bir çetenin yarattığı bir ihanet sürecinden geçiyoruz. Kendi ülkemizde esir düştük." (Tümamiral Semih Çetinin Silivrideki Savunmasından-18 Ağustos 2011)

"Tümamiral Çetinin bu sözleri hem insanın içini çok acıtıyor hem de çok şaşırtıyor. Bir Türk subayına bu duyguları yaşatmak güzel bir şey mi?" (Can Ataklı-Vatan, 24 Ağustos 2011)

"Bu sözler acı, üzücü, ama gerçek. İbret alınacak sözler. Türk Silahlı Kuvvetlerinin onurlu bir subayının yüreğinden kopup gelen sözler. Hiç kuşku duyulmasın ki tarih bugün Hasdalda yatanların kırılan gururlarını iade edecektir." (Tufan Türenç-19 Ağustos 2011)

"Tümamiral Çetin, sözünü noktaladığında, insan kendini varlığından sıyrılmış, yok olmuş gibi duyumsamasının önüne geçemiyor; bunu hiç unutamıyorum." (Meriç Velidedeoğlu-Cumhuriyet, 28 Ekim 2011)



Tümamiral Çetin 'Bir İhanetin Öyküsü'nü yazdı

Balyoz davasında 18 yıl hapse mahkum edilen Tümamiral Semih Çetin, “Bir İhanetin Öyküsü” adlı yeni çıkan kitabında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’e gönderilen mektubu ilk kez yayımladı.

İSTANBUL/ CANER TAŞPINAR- Balyoz Davası'nda 18 yıl hapse mahkum edilen Tümamiral Semih Çetin, Hasdal Cezaevi’nde Balyoz davasına ilişkin bilinmeyenleri “Bir İhanetin Öyküsü” adlı yeni kitabında anlattı. Tümamiral Çetin’in Kaynak Yayınları’ndan çıkan “Bir İhanetin Öyküsü” adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

Tümamiral Çetin kitabında Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Bekir Kalyoncu’nun Silivri'de verdiği ifadenin ardından Hasdal Cezaevi’ndeki tutuklu komutanlardan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’e gönderilen mektubu ilk kez yayımladı. Mektupta, Oramiral Murat Bilgel’e “Sizin de Hasdal'da ziyaret ettiğiniz bazı arkadaşlara söylediğiniz gibi, yaşadığımız süreç bir savaş, bizler de bu savaşta pusuya düşürülerek esir alınan askerleriz. Bu savaşta amaç, hukuk maskesi altında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarsızlaştırılması, tasfiyesi ve dönüştürülmesi, böylelikle Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve prensiplerinden tamamen arındırılmasıdır” denildi.

‘NASIL KABULLENEBİLİYORSUNUZ?’

Tutuklu komutanlar yazdığı mektupta dönemin Donanma Komutanı olan şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Bilgel’e sahte dijital verileri donanmanın kalbine gömen kişilerin hala görev yaptığını hatırlattı. Komutanlar mektupta, “Bu konuda emrinizle açılan adli soruşturmada, Askeri Savcı'nın, Balyoz davasında sanık olan bir subay ve bir astsubay dışında kimseyi ifadeye çağırmayarak soruşturmayı fiilen durdurmasını nasıl kabullenebiliyorsunuz?” diye sordu.

‘SİZDEN DESTEK GÖRMEDİK’

Mektupta Oramiral Bilgel’in dava sürecinde yaptıkları ve yapmadıklarıyla tarihe geçeceğini belirten komutanlar, “Asıl önemli olan, bu kurgulanmış davada komutan olarak yıllardır birlikte çalıştığınız silah arkadaşlarınıza olan desteğinizi ve inancınızı göstermenizdir. Ne yazık ki, bugüne kadar sizden böyle bir destek göremediğimizi üzülerek söylemek zorundayız” dedi.

TRİBÜNDE BAŞBUĞ’U GÖRÜNCE

Tümamiral Çetin, ayrıca Hasdal Cezaevi’nde tutuklu komutanların günlük yaşamını, birbirleriyle ilişkilerini, eşlerine, çocuklarına duydukları özlemi de anlatıyor. Kitapta, bir tümamiralin gözünden Deniz Kuvvetleri’nin neden hedef alındığı sorusuna yanıt veriliyor. Tümamiral Çetin, koğuş arkadaşlarıyla birlikte Fenerbahçe-Trabzonspor maçını izlerken tribünde dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u görünce neler hissettiklerini kitabında ayrıntılarıyla anlatıyor.

ORAMİRAL BİLGEL'DEN SAVCILARA KRAVAT

Tümamiral Semih Çetin, “Bir İhanetin Öyküsü” adlı kitabında tanıklık ettiği Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramayı anlattı. Tümamiral Çetin, savcıların Donanmadaki aramada aradıkları belgeleri elleriyle koymuş gibi döşemelerin altında bulduğunu belirterek aramanın ardından savcılar ve dönemin Donanma Komutanı Murat Bilgel arasında yaşananları şöyle anlattı: “Genel Sekreteri Donanma Komutanlığı amblemli hediye torbalarından biriyle görünce şaşırdım. ‘Hayrola, nedir bunlar?’ ‘Kravat Komutanım. Donanma Komutanı savcılara hediye edecek.’ ‘Emin misin? Bir yanlışlık olmasın?’ ‘Emir subayı şimdi telefonla söyledi. Komutan emretmiş.’ Adeta nutkum tutulmuştu. Kimliği belirsiz bir ihbar mektubuyla, gecenin bir yarısı Donanma Karargâhını yerle bir eden savcılara, bugünün anısına denizci motifleri taşıyan kravat hediye edecektik.”

YURT, 14 Ocak 2013
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x