Bir Iraklı kadın ne ister?

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Bir Iraklı kadın ne ister?

İletigönderen Efe » Çrş Nis 11, 2007 18:21

Her gün bomba sesi duyuyorlar. Cesetler onların arkadaşı. Hiç düşündünüz mü bir Iraklı kadın ne ister? İşte cevabı?

BBC Türkçe sitesinin bir haberi Irak'ın farklı bir yüzünü bizlere hatırlattı: Iraklı kadınları. Terör ve kaosun ortasında, iki ateş arasında inim inim inleyen kadınları..

Tecavüze uğrayan, çocukları sokakta oynarken ölen, sabah dışarıya sağ gönderdiği eşinin iki saat sonra cenazesini gören, ya da pazarda alışveriş yaparken patlayan bomba ile can veren kadınları.

Nasıl yaşarlar ne hissederler, ne isterler? Onların duygularını hiç merak ettiniz mi?

Onlar normal yaşamdan çoktan vazgeçmişler. Bu dünyadan umutlarını, hayallerini kesmişler. Kimse burada ne olup bittiğini gerçek anlamda anlamıyor ya da anlamak istemiyor.

Onların istedikleri ve belki de en öncelikli talebi cesetler. Sokakta yürürken bile ayaklarına takılıyor. Çocuklarının her gün cesetlerle yüzleşmeleri onları üzüyor. Evet istedikleri tek şey bu..

Nasıl yardımcı olabiriz sorusunu yönelten Uluslararası Kızıl Haç Örgütü yetkililerine kadınların verdikleri cevaplar başkanları Pierre Krahenbuhl'a şok geçirtiyor. Ne yapacağını bu işin içinden nasıl çıkılacağını o da kestiremiyor.

Bir Iraklı kadın şunları söylemiş:

"Bir Iraklı kadın, bir an kadar sessiz kaldıktan sonra, 'biri bize gerçekten yardım etmek istiyorsa, her sabah evlerimizin önlerinde sıralanan cesetleri toplasın. Güvenlik nedeniyle kimse bu cesetlere dokunmaya ya da cesetleri kaldırmaya cesaret edemiyor. Ama bizler, her sabah çocuklarımızı okula götürmeye çalışırken bu görüntülerle yüzleşmelerine artık dayanamıyoruz."

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x