Bir öyle bir böyle... şimdi de böyle!..AKP MHP HDP 'Kart Kırmızı'

Genel & Güncel Konular

Bir öyle bir böyle... şimdi de böyle!..AKP MHP HDP 'Kart Kırmızı'

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Haz 09, 2020 23:21

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına ilişkin olarak verdiği önerge, AK Parti'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları neticesinde kabul edilmedi.
Resim
ŞİMDİLİK RET, SONRA BAKACAĞIZ
Konuya ilişkin olarak açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, öneriye 'şimdilik' ret verdiklerini söyledi. Muş, "Danıştay’da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır" ifadesini kullandı.

AYASOFYA’YA DEĞİL, İYİ PARTİ’YE RET VERDİK
Muş, daha sonra bazı internet sitelerinde yer alan haberlere tepki gösterdi. Kişisel Twitter hesabında bir açıklama yayınlayan Muş, "Bazı internet siteleri sözlerimi çarpıtıp yalan haber yapmış. Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil, İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik. 'Zulüm 1453'te başladı' diyenler bizim Ayasofya davamızı anlayamaz" dedi.

ERDOĞAN KONUYU AÇMIŞTI
İstanbul'un fethinin 577. yıldönümünde Ayasofya'da Fetih suresinin okunmasının ardından Ayasofya'nın cami olması konusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada, "Ayasofya'da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir" demişti. Başkan Erdoğan, Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi için talimat verdiği de öğrenilmişti.

AYASOFYA'NIN CAMİİ OLMASI İÇİN BAŞVURU
Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, 2005, 2008, 2012, 2015, 2016 yıllarında çeşitli başvurular yapmıştı. 2020 tarihinde de Ayasofya'nın camii olması için başvuruda bulunduğu öğrenildi. 24 Kasım 1934 yılında Bakanlar Kurulu Kararı'nın iptali için açılan davada karar vermek için Danıştay 10. Dairesi'nin 2 Temmuz 2020'de konuyla alakalı duruşma yapacağı ve karar vereceği bildirildi.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x