Bir senaryo

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Bir senaryo

İletigönderen yahac » Pzr Kas 16, 2008 21:18

Bir ulke dusunun ki bir zamanlar dunyayi yonetiyordu. Rehavete ulasmis olmanin rahatligi, gevesekligi ve simarikligi sonucunda yuce ilkelere olan bagliligi zamanla giderek zayiflayan ulke yoneticileri sadece kendi hirs ve tutkularini tatmin eder duruma dustu. Zamanla halkinin durumundan habersiz hale gelen bunlar halkina yabancilasip kendi kucuk dunyalarina haps oldu. Nufusu artan halkinin egitim ve ogrenim ihitiyacini onemsemeyen yonetenler zamanla bu ulkenin ahlak ve erdemde oldugu gibi bilim ve teknolojide de gerilemesini onleyemedi.

Ekonomik ve askeri olarak da zayiflayan ulke yamanci mihraklarin istahini kabartir duruma geldi. Planlar cizildi ve birbiri ardindan savaslar acildi. Parca parca edilen ulke iflasin esigine gelmisken bir avuc vatansever askerin girisimiyle direnisi baslatip kahraman fakir halkinin destegi ile yabancilari puskurtup sirtindaki yoneticilerinden de kurtuldu.
Buyuk komutan Ataturk ile yeni ufuklara yol alan genc Cumhuriyet'in buyuk umitleri vardi. Bilim, teknoloji, yuksek ahlak ve hurafelerden arindilrimis tertemiz Islam'in rehberliginde ulke tekrar kalkinacak ve eski saygin yerini alacakti.

Ancak yeni Cumhuriyet icinde her tur unsuru bulunduruyordu. Onceligi vatan olmayan bazi gruplar zamaninda sirf ulkeyi zayiflatmak icin saltanata karsi mucadele etmisti. Ancak yeni ortaya cikan cumhuriyetin de guclenmesi onarin isine gelmezdi. Yoksa yurt disindaki efendileri buna pek bozulurlardi.

Yetismis insan gucu kit olan yeni cumhuriyette bunlar kendilerine birer kose basi bulmakta zorlanmadilar. Cogu yurt disinda okumus ilim ve kalifiye meslek sahibiydiler. Emellerini de alelade ortaya dokemdikleri icin de yillarca gizli sekilde ulkenin icini kemirdiler.

Gazi'nin olumunda sonra onlari tutacak bir guc kalmadi. Siyasi kademelerin bir coguna kolayca yerlestiler. 1940'lardan itibaren de ulkeyi disa bagimli, Bati karsisinda asagilik kompleksli, kendi kulturu ve tarihine kuskun kimliksik insanlar yetistirmeye koyuldular. Egitim sistemi yildan yila degisir hale getirilerek ogrenciler ilkesiz ve akli karisik olarak yetisir olmustu. Universiteye gelince de ajan provokatorler araciligi ile de birbiriyle catisitirildi. Hayal urunu idelojiler ve ilkeler ugruna ulke birbirine katildi. Tabii ki bu bir tek yabancilarin isine yaramis oldu. Bati gelisirken ulkemiz yerinde sayar durumuna sokuldu.

Sosyalizmin cokusuyle artik yeni bir strateji gerekliydi. Yillar yili cahillestirilen ve kimliksizlestirilen ulkemin halkini kolayca yonetmek ve baski altinda tutabilmek icin en kutsal arac kullanilacakti. Zaten dinini dogru durust bilmeyen halkim daha once Ataturk zamaninda kapatilan sebateist tarikatlarin tekrar islev kazandirilmasiyla en hassas yerinden vurulacakti. Dini ozunden uzaklastirip bir kac tarikat seyhinin ellerine teslim eden mihraklar boylece bugune kadar Turkiye'yi sadece pasifize etmekle yetinen amacindan uzaklasarak Turkiye'ye yeni bir misyon yukleyeceklerdi. Buyuk Ortadogu Projesinin bir parcasi olan Ilmli Islam operasyonuna Turkiye Islam alemi icinde etkin duruma getirilerek Bati'nin hakimiyetini yaymak icin bir Truva ati olarak devreye sokulacakti.

Dune kadar laik sozde "Kemalistleri" destekleyen Bati bugun artik Turkiye'ye bictigi misyon geregi tarikatcilari destekleyecekti. Ne de olsa her iki grup da onlara calismaktaydi. Onlar ne gercek Ataturkcu ne de dinine bagli suurlu Musluman degildi. Devir-teslim islemi sirasinda biraz patirti gurultu kopartilacakti ki isin ozu anlasilmasin. Danisikli dovuste kontrol elden kacmiyacakti. Her tur dezenformasyon ellerinde bulunan medya araciligiyla yerine getirilecekti. Halk bu belirsizlik ve catisma ortamindan kutulup barisa kavusabilmek icin zamanla bu olanlara razi olacakti. Sahte taniklar araciligiyla ulkenin vatanseverleri ceteci suclamasiyla pasif hale getirilecek donusum sureci direnc gormeden isleyecekti.

Ancak unuttuklari bir sey vardi bu halk zamanla onlarin maskelerini dusurecek guce sahipti...
Hem gercek Islam'a sahip cikacak ve bunlari da sirtindan atacakti. Zamanla hem ahlakta ve hem de bilim ve teknolojide en yukseklere ulasarak ulkesini layik oldugu onurlu yere tasiyacakti...

Sadece bir senrayo... Ne dersiniz? :wink:
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye
 
İletiler: 154
Kayıt: Pzt Kas 05, 2007 17:05

İletigönderen Ram » Pzr Kas 16, 2008 21:27

Umut oldukça, mutlu sonlar gerçekleşmeye mahkûmdur. Son satırdaki mutlu sonu, hep beraber yaratacağız.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen AlpereN » Pzr Kas 16, 2008 22:17

Nihat Gençin dediği gibi "herşeyden umudum kesilir, Anadolu Toprağından umudum kesilmez". :)
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye
 
İletiler: 628
Kayıt: Pzr Nis 22, 2007 22:57

İletigönderen maydonos » Pzt Kas 17, 2008 8:39

hikayeyi begenmedim arkadasim kusura bakma, avrupa hicbir zaman kemalistleri desteklemedi...bir ilave daha oraya bir sey ekleyeyim vatan arkadas din elden gitmiyor vatanimiz elimizden gidiyor.satilan vatanimiz.neden bu din takintisi var anlamis degilim.bir seye gercekten inaniyorsan bu kadar kusku duymak neden.kim degistirebilir senin ruhunun derinligindeki inanci..herkese kolay gelsin..
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

İletigönderen Ram » Pzt Kas 17, 2008 10:22

maydonos yazdı:hikayeyi begenmedim arkadasim kusura bakma, avrupa hicbir zaman kemalistleri desteklemedi...bir ilave daha oraya bir sey ekleyeyim vatan arkadas din elden gitmiyor vatanimiz elimizden gidiyor.satilan vatanimiz.neden bu din takintisi var anlamis degilim.bir seye gercekten inaniyorsan bu kadar kusku duymak neden.kim degistirebilir senin ruhunun derinligindeki inanci..herkese kolay gelsin..


Avrupa ve ABD, kendine Kemâlist diyen kimilerini pekâla kullanmıştır. Hatta bu ampûl belâsı yok olur gider, yeniden kullanmaya başlar. Bunlar; rozet, salon, slogan, söylem, heykel, koltuk, mevkî Atatürkçüleridir. Bir de dinci yobazlar kadar yobazlıkları olanlar vardır. Bunlar, dinci yobazlarla aynı söylemlerde bulunur: "Atatürk dinsizdir, dini yaptığı devrimleri rahat yapabilmek adına kullanmıştır" gibi... Bunların ortak cehaleti, Gazi Paşa'yı zerre kadar anlayamamış olmalarıdır.

Yukarıda anlattığım kıyaslama, bir inanç meselesidir. Lâkin her daim işler inanç-inaçsızlık bağlamında gelişmiyor.

Din elden giderse, vatan da elden gider. Teo-Strateji, günümüzün vazgeçilmezidir. Birleşik Devletler'in Din Hürriyeti Projesi'ne hizmet eden, bilerek veyahut bilmeyerek hizmet eden, yalnız dinci yahut ılımlı yobazlar, liberâl boşlar, terör örgütü yandaşları, sağcılar ya da solcular değildir. Kendine Atatürkçü diyen fakat Atatürkçü düşünceye ters söylemlerde bulunanları da iyi biliriz. Allah ile aldatan insan; Atatürk ile de aldatır, Çanakkale Savaşı ile de aldatır, M. Akif ERSOY ile de aldatır, Bozkurt ile de aldatır, demokrasiyle de-özgürlükle de, hatta milliyetçilikle de ve hatta laiklikle de aldatır.

Vakfılar Yasası, tam da bu projeye hizmet için hazırlanmıştır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x