Bir Sorosçunun Gözüyle: Baydemir Haklıdır

ARI, TESEV, Açık Toplum Vakfı, HYD, Genç Siviller, GTP, SODEV, Bianet, STGM, TÜSEV, MAZLUMDER, STEP, LGBTT, Barış ve Kardeşlik Forumu, Türk Demokrasi Vakfı, LDP, Küresel BAK vesaire...

Bir Sorosçunun Gözüyle: Baydemir Haklıdır

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 19, 2010 1:09

Baydemir Haklıdır:

Birkaç gündür, Osman Baydemir'in Türk Bayrağı'nın yanında, bölgesel simge olan bir bayrak da dalgalansın ve Federal yapılanma örneği yerel parlamento kurulsun önerisi; toplumun, militer, baskıcı ve nefret butonu ayrımcı ulusalcı kesimlerinden her türlü hakaret ve küçültücü tepkiye hedef oluyor. Başta, Banu Avar gibi; Osmanlıcılık örtüsü altında Balkanlarda ve Orta Avrupa'da etnik Türk milliyetçiliğini savunup destekleyenler, konuya kendi gözlükleriyle bakarak, damlayan kanı çevreye yayıyorlar. 1980'lerin darbe sonrası tartışmalarından, Avrupa'da siyasal bütünleşmeyi anlayıp savunucusu olarak geliştiğim 2000'li yıllara kadar, önce Avrupa'da, sonra okyanusun iki yakasında oluşacak, romantik bir ideal olan Dünya Devleti savını savunanların eninde sonunda Federal bütünleşme flaması altında toplanabildiklerini gözlemiş bulunuyorum. Bunun nedeni, buralarda mandacılık ve emperyalizm uşaklığı olarak damgalanan Amerikan rüyasına olan inancımın tükenmemiş olması. ABD'nin solcu demokrat Başkanı Obama, bütünleşme için liderlik hakkını öncelikle küresel alternatiflerine sunarken, Federalleşme tek yapılanması savunuculuğunu da Cumhuriyetçiler kadar üstlenmeye hevesli değil. Öte yandan; başbakanın, islamo-faşist derin devlet yapılanmasını ve şahsıma dahi yöneltmiş olduğu tehditleri, yakın dostlarımla paylaşmıştım. Şimdi de entelektüel çevrelerde, İran yanlısı MİT Müsteşarının, faili meçhul, devlet cinayetleri listesine bu kez Baydemir'i ekleyeceği konuşuluyor. Tabii hepsi Başbakan'ın emriyle. Bu durumu, daha önce Papandreu'yla da paylaşmıştım.

Federal yapı, bölgesel ayrılmaya değil, yetki paylaşımı ile birliğe önayak olur. Şu sayfaları incelemenizi öneririm;

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.google.com.tr/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4ADBR_enTR324TR324&q=Federalist

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.google.com.tr/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4ADBR_enTR324TR324&q=Federalist+Europe


Ancak, burada konuşulması gereken, eyaletlerin sınırları.. Sınırlar, etnik ayrımcılık savlarını körükleyecek BOP haritalarına değil, Avrupa Birliği'nin 'Committee of Regions' yapılanması içinde genelgeçer bir uzlaşmaya varmış olduğu ve Türkiye'de de yapılandırılmış bulunan Kalkınma Ajansı Bölgeleri temelinde yapılanmalı.. Yani; Kalkınma Ajansı Bölgeleri; eyalete dönüşse, hepsinin parlamentosu olsa ve temsili bir bayrağı olsa, bunun ne zararı olabilir? Yerel demokrasiyi geliştirmekten, okuyup yazanı, düşüneni, savları eleştirenlerin sayısını ve niteliğini artırmaktan başka..

Belediyelere gelince, belediyeler olduğu gibi sürmeli.. Belediye meclisi ayrı, Eyalet meclisi ayrı.. Çok mu zor bu yasayı çıkarmak? İktidara getirseler, 1 ay içinde mecliste oylanır..

Federalizm öcü değil, manda değil, bütünleşmedir. Sömürge düzeni değil, gelişme aracı ve kolaylaştırıcısıdır. Yerellerle yeni bir iş yapılamayacağını, çekiçle kolla uçak imal edilemeyeceğini anlamak zorunlu. Bunu ilk söyleyen, Kürt asıllı diye, her söylediğine karşı durmak, dışlamak alışkanlığından da vazgeçmek zamanı geldi..

Kalın sağlıcakla..




GM-Dipçe: Sarılası resim rastgele seçilmiştir; Soros, Erasmus, Fulbright değirmenlerinden geçmiş federal yazar ile alâkası yoktur.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Türkiye Ağı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x