Bir Türk Kaç Kişiye Bedel?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Bir Türk Kaç Kişiye Bedel?

İletigönderen Bedreddin Mahmud » Çrş Eki 19, 2011 16:34

Yıl 1971 sanıyorum. İlkokul 4. sınıf öğrencisiyim. Bir öğretmenimizin bize tavsiye ettiği kitabı aldığımı hatırlıyorum. Adı: Bir Türk Cihan'a Bedeldir. Hemen yanılgıya düşmeyin, öyle şöven düşüncelerim yok. Fakat aklımda yer yapan ancak kitaptan da tek bir satır dahi hatırlamadığım bu başlık bugün yine aklıma geldi. Haberleri görünce geçirdiğim şok ve hezeyandan sonra biraz daha sakin olmak için kendimi zorluyorum. Ancak sormadan da edemedim: bizim insanımız neden değersiz diye. Özünde insan değerdir ancak nedense biz değersizleştik yıllar yılı ekilen dogmatik/ arabesk düşüncelerle. Bakın bu kırılan insan ABD, israil yada Alman askeri olsaydı degil 26, 2.6 tanesi bile terörden zarar görseydi bugün reaksiyonu Fizandan duyardık. Ama bizim canımız ucuz çünkü "ucuz Anadolu halkının / tebanın kendisi de, çocukları da değersiz. Eğer bu doğru değilse bir geçmişe bakalım kaç tane üst düzey yöneticinin 1. derece yakını bu bölgede görev yapmıştır? değil askerlik yapmak TC de bile okutmuyor bazıları çocuklarını.
Bukonuda daha fazla yazamayacağım ancak sorum şu: şavaşıyormuyuz? evet ise yanıt adam gibi savaşalım ve bu kangreni durduralım yok savaşmıyorsak o halde bu gençler ne için ölüyor, ki biz şehit diyoruz. Kendimizi ve dünyadakileri rahatlatmak için. Üç gün sonra önümüze konan koşulları kabul edecek isek, bu canlara ziyan etmeyelim ve ucuz kabadayılık/kasımpaşalılık ayakları yapmayalım.
Yok geleceğimizi biz belirleyecek isek kafamızı kumdan çıkarmalı ve üzerimize düşeni yapmalıyız.
Giden canlara selam olsun.
B.M.
Kullanıcı küçük betizi
Bedreddin Mahmud
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Prş Tem 28, 2011 18:52

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x