Birader Vakıfları / Uğur MUMCU

Gazeteci-Yazar / Devrim Şehidi

Birader Vakıfları / Uğur MUMCU

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Ara 19, 2012 10:36

Birader Vakıfları

"Yeni Atatürkçülerimiz"den Başbakan Turgut Özal'ın biraderi eski siyasetçi ve yeni milyarderlerden Korkut Özal, dinsel amaçlı bir vakıf daha kurdu. Vakfın adı Öz-Ba... Öteki kurucular, Bahattin Bayraktar, Talât İçöz, Murat Mehmet Özal ve Mustafa Ali Özal.

Vakfın, dinsel törenler düzenlemek, Mescit, cami ve Kur'an kursu açmak dışında bir başka amacı da var:
— Yüz kızartıcı olmayan bir suçtan para cezası alanlara yardımcı olmak!

Bu vakıf, Korkut Özal'ın ilgili olduğu dinsel amaçlı ilk vakıf değil... Geçen ay da ANAP İstanbul İl Başkanı Eymen Topbaş ve Al Baraka Türk Özel Finans Kurumu'nun girişimleri ile Bereket Vakfı kurulmuştu.

Suudi Finans Kurumu "Al Baraka" Türkiye'de Korkut Özal'ın yönetim başkanlığını yaptığı Hak Yatırım adlı şirketle birlikte Al Baraka Türk Özel Finans Kurumu'nu kurmuştu.

Hak Yatırım adlı şirket, ANAP İstanbul İl Başkanı Eymen Topbaş'ın şirketi.

Şimdi, Korkut Özal, Özbayrak Şirketi'nden ortağı Bahattin Bayraktar ile Öz-Ba vakfını kuruyor; Hak Yatırım'daki ortağı Eymen Topbaş aracılığı ile de Bereket Vakfı'nı.

ANAP hükümeti. 14 Aralık 1983 günü göreve başlamıştı. 16 Aralık 1983 tarihli kararname ile Suudi-Türk Finans Kurumlarına yasal olanak sağlıyor. Faisal Finans Kurumu ile Al Baraka Özel Türk Finans Kurumu bu tarihten sonra kuruluyorlar.

Daha sonra Araplara mülk satışı gündeme geliyor... Boğaziçi'nde önce Sevda Tepesi satılıyor. Tepeyi, alan, Suudi Arabistan Veliahtı Abdullah Bin Abdülaziz.'ilişkileri bununla bitmiyor. Tapu işlemleri, tapu sicil muhafızlığı yerine, İstanbul Anakent Belediye Başkanı Dalan'ın makam odasında yapılıyor.

Bundan sonra Suudi şirketleri, ANAP İstanbul Anakent Belediye Başkanı Dalan ve ANAP İzmir İl Başkanı Atilla Yurtçu ile ortak işlere giriyorlar.

Korkut Özal, İslâm Kalkınma Bankası'na danışman olarak atanıyor. Aynı günlerde, kardeşi Başbakan Özal, İslâm Kalkınma Bankası'na verdiği bağışıklığı sağlayan yasa tasarısını Bakanlar Kurulu'na sunuyor!

Suudilerle ticarî ortaklıklar... Bu ortaklıklar aracılığı He elde edilen milyarlar ve bu milyarların bir kısmı ile kurulmuş Dinsel amaçlı vakıflar...

Bu vakıflar aracılığı ile açılacak Kur'an kursları, camiler, mescitler, düzenlenecek törenler, verilecek burslar..

İslamcı Suudi Sarayı ile lâik Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlık konutu arasında kurulmuş bağlardır bunlar...

Bu İslamcı düzen, bazen siyasal ve dinsel, bazen de ideolojik ve ticarî ilişkiler ile yürüyor.

Bunun için sıkma başlı genç kızları kendilerine siper edip, bir siyasal eyleme girişen çevreleri hiç yadırgamıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan fetva isteyen ANAP Genel Başkan Yardımcısı'nın bu sözlerine de hiç şaşırmıyoruz.

Güvendikleri dağlar var. Bu ilişkilere güveniyorlar. Bu ticarî ilişkilere ve bu siyasal ilişkilere güveniyorlar...

Bunlara güvendikleri içindir ki, Sayın Cumhurbaşkanı'nın öğretmenler gününde yaptığı konuşmanın içine dinsel amaçlı ekler yapıp, bu konuşmayı 500 bin tane basarak, bütün okullara ve bütün öğretmenlere gönderiyorlar.

Bunun içindir ki, Millî Tarih adını verdikleri tarih kitaplarının kapaklarına cumhurbaşkanlığı forsunu andıran çiziler koyarak, Çankaya'nın kendilerinden yana olduğu izlenimini vermeye çalışıyorlar...

Üniversitelerde İnkılâp Tarihi dersleri bunun içindir ki, bu alanda yetişmiş öğretim üyelerine verdirilmiyor.. Yine bunun içindir ki, zorunlu din derslerinde siyasal amaçlı propagandalar yapılıyor. Bunun içindir ki, Tevhid-i Tedrisat Kanunu çiğnenerek İmam-Hatip Lisesi mezunları din adamı olacaklarına, devlet bürokrasisine yerleştiriliyor.

Devlet, bundan sonra, istediği kadar lâik eğitim vermeye çalışsın; nasıl olsa bu çevrelere Suudi sermayeli ve dinsel amaçlı "birader vakıfları" siyasal ve malî destek sağlıyor... Ve nasıl olsa lâik devlet yavaş yavaş bu İslamcı kadroların eline geçiyor.

"Türban" aslında yalnızca genç kızlarımızın başlarını örtmüyor; bu çokuluslu İslamcı düzenin apaçık görülmesini engellemek için -belki de- kimilerinin gözlerini örtmeye yarıyor!

Uğur MUMCU - Cumhuriyet, 6 Ocak 1987
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Uğur MUMCU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x