Birileri Gidecek Ama O Esad Değil / Prof. Dr. Mehmet YUVA

Birileri Gidecek Ama O Esad Değil / Prof. Dr. Mehmet YUVA

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Eyl 16, 2013 11:01

Birileri Gidecek Ama O Esad Değil

Beklenen oldu ve Rusya ile ABD savaşsız çözümde anlaştı. Obama’nın, Suriye operasyonunu Kongre’ye havale etmesindeki gayenin zaman kazanmak olduğu, kapalı kapılar ardında Rusya ile yapılan pazarlıkla operasyondan vazgeçildiği anlaşılıyor. Bana göre “Suriye’nin kimyasal silahları terk etmesi karşılığında operasyonun durması” teklifi Rusya’dan değil Amerika’dan geldi! ABD ile Rusya, bu teklifin Rusya’nın teklif imiş gibi dünya kamuoyuna sunulması konusunda anlaştı. Böylece “bu savaş başkalarının savaşı” diyen Obama, usta bir manevrayla kendini cephe dışına attı. Mesele kimyasal silahsa, alın işte Suriye kimyasal silahlardan arındırılıyor! Bu gelişmeler karşısında şoka uğrayan taraf Türkiye oldu.

ABD, ortaya koyduğu dış politika ile Suriye’yi bombalamak yerine Türkiye’yi bombalıyor! Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslar arası denetime tabi tutulması Suriye ile masaya oturmaktır. Bu da “Türkiye’ye siyasi bomba” anlamına gelir. Bütün bu gelişmelerden sonra bir gün bile koltuğunda oturmaması gereken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çıktığı bir televizyon kanalında yaşadıkları şokun etkisiyle “Esad, katliam yapmıştır, mutlaka cezalandırılmalı, kimyasal silahları elinden alınarak kurtulamaz” diye savaş naraları atmaya devam ediyor.

Türkiye ne diyordu: “Kısa süreli operasyon olmaz.” “Kosova modeli bombalama olsun!” “Kara saldırısı mutlaka olsun!” “Esad mutlaka gitsin!” “Rejim yıkılsın!” “Gönüllü saldırı koalisyonu kurulsun!” Türkiye’nin hiçbir dediği olmadı! Dünya, bağıran çağıran başbakanı ciddiye almadı. Mısır konusunda da Irak konusunda da aynı hezimeti yaşayan Türkiye, Suriye konusundan her gün hezimet yaşıyor.

Türk dış politikası hezimete uğramıştır. Türkiye uluslar arası arenada “isyancı çetelere her türlü desteği veren ülke olarak” çok yakında ağır bedeller ödeyecektir. Özgür Suriye Ordusu denilen katiller başta olmak üzere, El Kaide’sinden Nusra’sına kadar bin türlü çete liderini beş yıldızlı otellerde besleyenler, sırtını sıvazlayıp Suriye’ye gönderenler bunun bedelini ödeyecektir. Esad’ın kalacağı kimlerin gideceği de artık ortaya çıkmaya başlamıştı.

Prof. Dr. Mehmet YUVA, 11 Eylül 2013
http://www.milliiradebildirisi.org
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Prof. Dr. Mehmet YUVA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x