Birkaç lira ve yarım puan için… / Murat MURATOĞLU

Birkaç lira ve yarım puan için… / Murat MURATOĞLU

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Ağu 23, 2017 13:06

Birkaç lira ve yarım puan için…

Sarı sendika nedir bilir misiniz? İşverenin gizliden denetiminde bulunan sözde sendikaya denir. Yapay zekâ sendikadır. Ciddi ciddi pazarlık yapıyormuş havası doğurur. Pazarlık sonucunda havasını alır. Başarı gibi gösterir. Müjdeyi verir.

Memur olunca işveren kim oluyor? Hükümet! Memurlar iki senede bir hükûmetle pazarlığa tutuşuyorlar. Bütün memur ve emeklileri temsilen, Memur-Sen masaya oturuyor.

Memur-Sen kim? İktidarın arka bahçesi… Sendikanın üye sayısı 2002 yılında 41 bin civarındayken, AKP iktidarıyla birlikte 997 bine fırladı. Önceki başkanı İktidar partisinden milletvekili oldu. Sıra yenisinde…

* * *

Diyanet hariç hiçbir yerde hatırı sayılır bir örgütlenmesi yokken, bugün en fazla üyeye sahip konfederasyon sıfatıyla pazarlık hakkı Memur-Sen'e tanındı. Sendika değil adeta İktidar Partisi'nin bir kolu… Seçim olmadan Erdoğan'ı cumhurbaşkanı ilan etmişti. Referandumda 81 ilde, alanlarda “Evet” kampanyası yürüttü. AKP'nin verdiği her emri layıkıyla yerine getirdi.

Haliyle semeresini aldı. Bu yılın başı… SGK müdürlük sınavına 1200 kişi başvuruyor. Sözlü sınavı 125 kişi kazanıyor. Kazananların 124'ü Memur-Sen üyesi… Öylesine parlak, zekâ fışkıran bir topluluk kendileri…

Peki, toplu sözleşme pazarlıklarında ne yaptı? İktidar ilk 2018 için altışar aylık yüzde 3.5 + yüzde 3.5 zam teklif etti.

Memur-Sen, 2018'in ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6 zam talep etti ve farklı sonucu asla kabul etmeyeceklerini, teklife kapalı olduklarını söyledi. Bu rakamı da AKP'nin 16'ncı kuruluş yıldönümüne bağladı. Sempatiklik yaptı! Sonuç olarak AKP'nin yaptığı 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 zam teklifi kabul edildi.

Pazarlığa bakar mısınız? Onca esip gürleme, mücadele “yarım puan” içinmiş!

Neyse ki memur olmuşlar. Bu pazarlık becerisiyle ticaret hayatlarında gün yüzü görmezlerdi.

* * *

Nitekim bu Memur-Sen, 2013 yılında toplu sözleşme masasında işverenin önerdiğinden daha az zam istemek gibi sendikacılık tarihine geçen bir eyleme imza attı. Hükümetin verdiği 223 lira zamma karşı Memur-Sen net 123 lirada ısrar etti. Kabul da ettirdi!

Grev hakkının olmadığı sendikal bir pazarlığın sonu hüsrandır. Zira pazarlığın da, zamların da hiçbir anlamı yok. Hükümetin kabul edilen zam teklifi enflasyonun altında bir düzeyde…

Dolayısıyla memur, iki yıl boyunca açıklanan enflasyon kadar zam alacak. Her yıl ikinci altı aylarda gelen zamlar zaten memur vergi dilimine girdiği için eline geçmeden buharlaşacak…

Yarım puanlık sendikanın tüm derdi İktidar şakşakçılığı olacak.

Murat MURATOĞLU, 23 Ağustos 2017
sozcumuratoglu@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x