Bol Keseden Harcanan Para / Şebnem ÖZBEK

Bol Keseden Harcanan Para / Şebnem ÖZBEK

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Mar 28, 2012 14:10

Bol Keseden Harcanan Para

Van depreminin üzerinden tam 5 ay geçti. İnsanlar kendilerine reva görülen çadırlarda yanarak öldü, zatürre oldu, kronik hastalıklar edindi. Ne yazık ki depremzedelerin tamamı hala konteynırlara yerleştirilemedi.

AKP hükümeti kendi vatandaşlarının tamamını çadırlardan kurtaramadığı halde Kilis’te Suriyeli mülteciler için konteynır kent inşa etti!


Koca dayağı nedeniyle devlete sığınan kadına polis koruması verilmezken, mültecilerin emniyeti için 140 toplum polisi 20 de özel harekâtçı Kilis’e tayin edildi!

Hatay sınırından alınıp Kilis’e gönderilen mültecilerin kaldıkları konteyner kentte; 2 ilköğretim okulu, lise, bin kişilik 2 cami ve 5 mahalle var. Her mahallede çamaşırhane, depo ve mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği sosyal tesisler bulunuyor.

Milleti temsil ettiğini her fırsatta dile getiren AKP iktidarı; 5 aydır soğukla, çadır yangınlarıyla, soba zehirlenmeleriyle, hastalıklarla boğuşan Vanlı depremzedelere nispet yaparcasına Suriyeli mültecilerin rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için konteynır kente; sağlık merkezi ve spor tesisleri de kuracak.

Kilis Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce de kadınlara yönelik eğitici kurslar düzenlenecek.

2,5 aylık Kübra bebeğin açlıktan öldüğü ülkemizde AKP iktidarı mülteciler için her ay ne kadar para harcıyor biliyor musunuz?

Tam15 milyon dolar!

Evet, yanlış okumadınız açlık sınırında yaşayan 1 milyon kişinin bulunduğu ülkemizde AKP iktidarı mültecilere her ay ödediğimiz vergilerden 15 milyon dolar harcıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bugüne kadar mültecilerin Türkiye’ye maliyetinin 150 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Bu 150 milyon dolarla kaç tane fabrika kurulabileceğini ve bu fabrikalarda 2 milyon 600 bin işsizden kaçına iş imkânı sağlanabileceğini siz hesaplayın.

Yeşilkart uygulamasını kaldıran, “paran yoksa tedavi olamazsın” diyen, AKP zihniyeti; mültecilerin tüm hastane ve ilaç masraflarını da ücretsiz karşılıyor.

2.6 milyar TL bütçe açığı bulunan ülkemize her gün ortalama 1000 Suriyeli mülteci olarak giriş yapıyor.

Suriye’deki durumun daha ne kadar devam edeceğinin bilinmediğini de göz önüne alırsak 150 milyon dolar harcamayı mumla arayacak gibi görünüyoruz.

Saddam zulmünden kaçan Peşmergelere yaptığımız yardımı tabi ki Suriyeli mültecilerden esirgememeliyiz.

Ancak Arap liderlerle yediği içtiği ayrı gitmeyen Başbakan Erdoğan; Suriyeli muhalifleri Esad yönetimine karşı örgütlediği gibi, Arap Birliği ve İslam Konferansı Örgütünü de mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ortak bir fon oluşturmak için örgütlese Suriyeli mülteciler için daha iyi olmaz mı?

Böylece; kendi vatandaşının can güvenliğini sağlayamayan, 2,5 aylık bir bebeğin açlıktan ölümünü önleyemeyen, 1 milyon kişinin açlık sınırında yaşamasını engelleyemeyen, bir önceki yıla oranla yüzde 367 artan bütçe açığına çözüm bulamayan, işsizliği ortadan kaldıramayan Başbakan Erdoğan, mülteciler için vatandaşın parasını bol keseden harcamamış olur!

Şebnem ÖZBEK - 27 Mart 2012
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Açık İstihbarat

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x