BOP Eş Başkanı ve Fethullah Gülen’e İslam’dan sorularla…

BOP Eş Başkanı ve Fethullah Gülen’e İslam’dan sorularla…

İletigönderen Alp Ergenekon » Sal Eyl 24, 2013 19:03

BOP Eş Başkanı ve Fethullah Gülen’e İslam’dan sorularla…

İslam!
Temelinde insanı düşünen, öğretileri ile onu kemale ulaştırmayı hedefleyen müthiş bir din!

“Emr-i bil-maruf, nehy-i ani'l-münker” yani “iyiliği emret, kötülükte sakın” şeklinde tek bir cümle ile müthiş anlamlar içeren harika bir din !

Sadece NAMAZ ibadetine bile bakıldığında insanı kendisine hayran bırakan müthiş anlamlar içerdiğini görmek mümkün.
Namazın şartları olarak adlandırılan bazı kavramları kısaca hatırlayalım:
HADESTEN TAHARET : Abdest almak ve gerekli durumlarda gusül almak olarak bilinir. Ancak abdest’in alınma nedeni ise başkalarının hakkını yemek, başkalarının hakkını ihlal etmek ya da başkalarına kötülük yapmak şeklinde ifade edebilecek MANEVİ KİRLERDEN arınmak içindir.

Gerçek anlamda hadesten taharet ederek namazını eda eden birisinin HADES yani MANEVİ KİR barındırması mümkün müdür ?

KIYAM : Namazda ayakta durmak şeklinde bildiğimiz Kıyam, “diklenmeden dik durmak” anlamı da taşır.

KIYAM’ın gerçek anlamını bilerek günde beş vakit namaz kılan birisinin ilahi adalet dışında eğilip, bükülmesi mümkün müdür ?

RÜKU : Namazda eller diz kapağına değecek kadar belden eğilmek demektir. Ancak sadece Kıble’ye yönelmek kaydı ile yapılan bu hareket, cemaat halinde kılınan namazlarda yaradan karşısında herkesin eşit olduğunu, tartışmasız güç ve kudret sahibi olanın Allah olduğunu ve Allah dışında hiç kimse ya da hiçbir varlık karşısında eğilmemesi gerektiği anlamı da taşır.

Anlamını bilerek RÜKU eden birisinin yüce yaradan dışında, başka bir güç karşısında nedeni ne olursa olsun eğilip bükülmesi mümkün müdür ?

SÜCUD : Secde etmek demektir. Ancak sadece Kıble’ye yönelmek kaydı ile yapılan bu hareket, tıpkı Rüku’nun bir tamamlayıcı hareketi olarak yaradan karşısında herkesin eşit olduğunu, tartışmasız güç ve kudret sahibi olanın Allah olduğunu ve Allah dışında hiç kimse ya da hiçbir varlık karşısında secde edilmemesi anlamını da içerir.

Anlamını bilerek SÜCUD eden birisinin yüce yaradan dışında, başka bir güç önünde secde etmesi mümkün müdür ?

Müthiş anlamlar içeren bu hatırlatmalar sonrasında yaklaşık 11 yıldır iktidar olan AKP İktidarını da kısaca özetleyelim.
Milli Görüş çizgisinden gelen ve Fethullah Gülen Cemaatinin ortağı olduğu bu iktidarın, İslami çizgide olduğunu ifade etmek sanırım yanlış olmayacaktır.

Her açılışta besmeleyi ihmal etmeyen, kendilerince iyi olan her şey için hamdü sena etmeyi göz ardı etmeyen hatta bir kısım gençliğe bakarak onları dışlayan tarzda dindar ve kindar bir gençlik yetiştirmeyi vaad eden iktidarı ve yandaşlarını yukarıda paylaştığım bilgiler ışığında sorgulayalım.

Ey BOP Eş Başkanı, Fethullah Gülen ve diğer iktidar sahipleri !

Yolsuzluk ve yoksullukla mücadelede, hakkı olan güçsüzlerin sesi ve gücü olabiliyor musunuz ?

Devlet ve Özel Kurumlarda sizden olmayan insanlara da çalışma hakkı tanıyor musunuz ?

Devlet ve Özel Kurumlarda sizden olmayan çalışanlara yaşam hakkı veriyor musunuz ?

Kısaca; hadesten taharet yani manevi kirlerinizden arınabiliyor musunuz ?

Ey BOP Eş Başkanı, Fethullah Gülen ve diğer iktidar sahipleri !

Namaz’da olduğu gibi; yaradan karşısında biat edercesine başka güç odaklarına Kıyam ediyor musunuz ?
Ya da Kıyam’ın diğer anlamına uygun olarak; ülkemiz çıkarlarının korunması gereken durumlarda dik durarak gereğince muhafaza edebiliyor musunuz ?

Ey BOP Eş Başkanı, Fethullah Gülen ve diğer iktidar sahipleri !

Rüku sadece ve sadece yaradana yapılması gereken bir davranış şekli. Bununla kıyaslamayalım ama yüce yaradan dışında başka güçler karşısında eğilip onlara biat ediyor musunuz ?

Son olarak; İlk ayeti “İKRA!” yani “OKU!” şeklinde tek bir kelime ile isimlendirilen ve müthiş anlamlar içeren Kuran dini İslam ve İslam’a gönül veren tertemiz AKP seçmenine bir soru !

Kuran’da ifade edilen OKU dan kasıt elbette bir metni ya da yazılı olan herhangi bir şeyi okumaktan ibaret değil.
OKU dan kastedilen derin anlam ise; Tehlikeleri gör, sana kötülüğün kimlerden gelebileceğini hissedecek kadar uyanık ol!

Evet İKRA!
Yani artık OKU!
Bu memleket, dünyanın beklemediği bir müstesna mevcudiyetin tecellisine sahne oldu. Bu sahne, 7 bin senelik bir Türk Beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgârlarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvelâ korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu. Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
Alp Ergenekon
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 41
Kayıt: Cmt May 02, 2009 14:42
Konum: Ankara

Şu dizine dön: Alp Ergenekon

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x