‘Bu bir parçalama projesi’

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

‘Bu bir parçalama projesi’

İletigönderen Türk-Kan » Sal Oca 13, 2009 5:32

Tantan, Ergenekon operasyonunu, AKP’yi iktidara getiren yabancı istihbarat örgütlerinin planladığını savundu

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Ergenekon soruşturmasının dış kaynakların Türkiye’yi parçalama projesinin bir ayağı olduğunu vurguladı.

Eski polis şefi ve İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Ergenekon soruşturmasına ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulundu.

Tantan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Engin’in “Bu örgüt bizim bildiğimiz bir örgüt değil” dediğini anımsatarak, “Savcı örgütün tanımını yapamazken, biz nasıl yapacağız? Dosyanın içeriğine vakıfken savcı bile tanımlayamıyor” dedi.

Tantan, Ergenokon’u “Güzel bir proje” olarak nitelendirirken, “Aslında uzun yıllardan beri uygulanan bir proje. Şimdi olaylar adli boyutuyla ilgili. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AKP hakkındaki kapatma davasının başsavcı tarafından Ergenekon’un ortaya çıkarılmasını engellemek için açıldığını söyledi. İçişleri Bakanı olsa neyse, Kültür Bakanı dosyayı nerden biliyor? Demek ki bakan bey dosyayı okumuş” dedi. Asıl sorgulanması gerekenin istihbarat hukukunun yokluğu olduğunu kaydeden Tantan, “Bu hukuk yokken ülkenin iç güvenliği nasıl sağlanabilir? Yasal boşlukları birilerine doldurtuyorlar. Ülke hukuk devletiyse temel altyapısının hem hukuksal hem de kurumsal olarak güçlü olması gerekir. Derin devlet tabiri, temel alt oluşumların kurumsal ve hukuksal yapılarında saklıdır. Hangi iktidar gelirse gelsin kendi inisiyatifine göre siyaset belirleyemez” diye konuştu.

AKP’yi kim iktidara getirdi?

Abdullah Öcalan’ın bile Ergenekon üyesi yapıldığına işaret eden eski İçişleri Bakanı, “Öcalan Ergenekon üyesiyse istihbarat teşkilatı uzayda mı geziyor” diye sordu. AKP iktidarında sürekli güvensizlik ortamı yaratılarak irili ufaklı yapılanmaların önünün açıldığını anlatan Tantan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Devletin bildiği, arşivlediği ve toplumun güven duymadığı insanlar, saygın ve sevilenlerle iç içe sokularak bir gündem yaratılıyor. AKP’yi kim iktidara getirdi? Beyazıt Camii’ndeki türban eylemlerini hangi istihbarat örgütleri örgütledi? Başörtüsü eylem ve kararları AKP’yi iktidara taşıdı. Ama iktidara taşıyanlar dışarda, başörtüsünü yasaklayanlar Ergenekon kapsamında içerde. İstese başörtüsünü iktidar çözerdi. Ergenekon, projenin yalnızca bir ayağı. Ergenekon öyle güzel proje ki, insanlarımız çarpıştırılarak bundaki işlevlerini bile göremiyorlar.”

‘Kirli-kimliksiz sermaye’

Sermayenin el değiştirdiğini, kirli ve kimliksiz sermayenin iktidarı ele geçirdiğini vurgulayan Tantan, “Etnik ve mezhep ayrışmaları derinleşti. Cemaatlerde siyasi ve ekonomik büyüklüğe ulaşmak için kavga var. Gayri meşru yapıdan zenginleşen bir alan yaygınlaşıyor. Devletin temel altyapısındaki eksiklikler içten içe Türkiye’yi yıkıyor. Acil ihtiyaçlar tartışılmıyor bile. Bu proje ile ülke meşgul edilirken, Kürdistan’ın kurulması, Apo’nun serbest bırakılması, AKP’nin devlet gücünü hükümetsel güç olarak kullanılması arzusu var. Bunu okumamak için aptal olmak lazım” diye konuştu.

Tantan, Osmanlı’nın parçalanma sürecinde dini kullanarak kurulmuş örgütlerin İngiliz istihbarat destekli olduğunu anımsattı. Ülke istikrarlaştırılırken, yeni ayrışmalarla, yeni haritaların çizilmek istendiğini belirten Sadettin Tantan, şunları söyledi: “Türkiye’de ne yapılmak istendiği ortada. Adı Ergenekon olarak konulan proje, hukuksuzluktan kaynaklanan ve bugüne kadar yansıyan gelişmelerin adıdır. Siyasi ve ekonomik tutsaklık da bunun tuzu biberi oluyor. Kirletilmiş resmi ve sivil bürokrasi arşivlenmiş olduğu için yabancı istihbarat güçleri rahat hareket ediyor. Türk halkı da geleceği ile ilgili bir örgütlenmeyi yapamıyor. Bir ülke üretimini kendi yönetmezse başkaları yönetir. İbrahim Şahin hafızasını kaybetmiş, onun üzerinde dönülüp duruluyor.”



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen talat pasa 1 » Sal Oca 13, 2009 22:58

Sayin Tanta.
Cok Dogru söylüyorsun.
Zaten daha önce Dogu Perincek defalarca söyledi.
Bu isi yabancilarin yapdirdigini biliyoruz.
Ne yapmamiz gerek onu söyle.
Yüce Türk Milleti ne yapsin onu söyle bize.
Önce Vatan
Kullanıcı küçük betizi
talat pasa 1
Üye
Üye
 
İletiler: 340
Kayıt: Pzr Kas 23, 2008 17:12

İletigönderen maydonos » Prş Oca 15, 2009 6:39

ben yapmadim horozum yapti laflari baydi uygulayicilari turk ama ne haber..bu aciz aciklamalardan biktik artik geregi ne ise o yapilmalidir artik...
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x