Bu Yol Amerikan Pasajı'na Çıkar!!!

Bu Yol Amerikan Pasajı'na Çıkar!!!

İletigönderen eashk » Cum Tem 09, 2010 1:49

Bu satırları okurken,bunun bir komplo teorisi olabileceğini düşünebilrsiniz.Ancak unutmayın!Önemli olan, testi kırılmadan önlem almaktır.

Bahsetmek istediğim CHP'nin başına büyük ümitlerle gelen Kılıçdaroğlu'nun çevresinde gelişmekte olan olayların tuhaflıklarıdır.Bildiğiniz gibi 10 Mayıs 2010 günü Deniz Baykal CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.Yani olağan kurultaya iki hafta kala.O haftayı takip eden hafta boyunca Türkiye,Baykal olayından ve bir de Zonguldak'ta yaşamını yitiren maden işçilerinden başka birşeyi konuşmadı.Ertesi hafta pazartesi günü Kemal Kılıçdaroğlu,CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu tüm Türkiye'ye duyurdu.Nihayetinde o hafta sonu yapılan kongrede,Kılıçdaroğlu başkanlık koltuğuna oturmuş oldu.Tabi bu süreçte Önder Sav'ın oynadığı rol,parti il başkanları arasında çıkan tartışmalar,parti meclisi listesi kavgaları gibi medyada yer alan hususları hepiniz biliyorsunuz.Fakat gözden kaçan birşey var!Bu 15 gün içersinde tek bir terör örgütü eylemi gerçekleşmemiştir.Yani bir anlamda birileri,gündemi değiştirmek istememiştir.Bu önemli bir husustur.Bunun yanında özellikle Doğan Medya Grubu başta olmak üzere medyanın büyük bir bölümünün de Kılıçdaroğlu'na doğrudan veya dolaylı yollardan destek verdiğini de gözardı etmeyelim.

Bir diğer önemli husus ise 23 Haziran günü ABD Büyükelçisi James Jeffrey ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşmedir.Görüşme sonunda CHP'den açıklama gelmezken,Büyükelçi :"Terörle mücadele konusunda bilgi alışverişi yaptık" demiştir.Sorarım size:"ABD'nin bir anlamda valisi olarak görülen bir büyükelçi neden bir parti liderinin ayağına kadar gider de onunla memleket meselelerini konuşur?".Bence iki anlamı vardır:Ya bizim yolumuz budur,sen de arkamızdan gel demektir ya da Sen yürü,biz de senin arkandayız demektir.Birkaç gün sonra Cumhuriyet'te çıkan bir röpörtajında Kılıçdaroğlu:"ABD'yi K.Irak'ta tampon bölge oluşturmaya "ikna" edebiliriz" diyecektir.Üsluba dikkat!Bu görüşmenin ertesi günü Kılıçdaroğlu,AB büyükelçileriyle biraraya gelir,görüşmenin ardından yaptığı açıklamada üstü kapalı olarak "batıya bağlıyız" mesajını verir.

Son olarak da Gediktepe olayı."Çömelir mi çömelmez mi?"tartışmalarıyla gündemi uzun süre meşgul eden konu,Kılıçdaroğlu'nun bölgeye gitmesiyle son buldu.Soru şu:"Neden bunca lider dururken Kılıçdaroğlu,Genelkurmay Başkanı ve Kara kuvvetleri komutanıyla birlikte orada bulunma ihtiyacı hissetti? Olayın elbetteki oy hesabı kısmı mevcut ancak burda önemli olan,Genelkurmay Başkanı'nın ve özellikle de Kara Kuvvetleri Komutanı'nın orada bulunmasıdır.Kara Kuvvetleri Komutanı önemlidir çünkü 30 Ağustos'tan sonra Genelkurmay Başkanı olacak kişidir.Acaba yapılan bu hava yolculuğu sırasında ülkenin geleceği hakkında neler konuşulmuştur? Bunu bilmemlz gerekir.

Açıkça görülüyor ki önümüzdeki dönemin kilit partisi,CHP.Mutlaka hükümette yer alacaktır.Yukarıda bahsettiğim bu olayları bir araya getirirsek iki önemli sonuç çıkar:

1-CHP döneminde yine işler eskisi gibi devam edecektir.Yalnızca dinsel ögeler geri çekilecek,kadrolar temizlenecektir.Bunun dışında ABD yine baş aktördür.

2-Kılıçdaroğlu ABD'nin desteğiyle iktidara geldikten sonra kendi bildiğini okumaya kalkacaktır.Yalnız bunun sonunda,70'li yıllarda Ecevit'e yapılan operasyonun aynısına maruz kalma riski oldukça yüksektir.


Benim kanaatime gelince...Ben bu yolun Mahmutpaşa'ya değil Amerikan Pasajı'na çıkacağı görüşündeyim.Yanılmayı o kadar çok istiyorum ki...
Kullanıcı küçük betizi
eashk
Üye
Üye
 
İletiler: 12
Kayıt: Cum Tem 10, 2009 17:06

Re: Bu Yol Amerikan Pasajı'na Çıkar!!!

İletigönderen eashk » Çrş Ağu 25, 2010 21:21

Tunceli Gandi'yi bağrına bastı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'de yaptığı konuşmada genel af istedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Hayır' deyin barışın, kardeşliğin alın terinin, emeğin kutsallığı öne çıksın. 'Hayır' deyin, toplumsal mutabakatla, kardeşçe, doğudan batıya, güneyden kuzeye herkese özgürce genel affın yolu açılsın'' dedi.

Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de Eski Kışla Meydanında düzenlenen mitingdeki konuşmasına, ''Sizin Kemalinizim, size geldim'' diyerek başladı.



Konuşması öncesi ''Dersim seninle gurur duyuyor'' şeklinde sloganlar atılan Kılıçdaroğlu, ''Türkiye sizinle, Dersimle gurur duyacak'' yanıtını verdi.

Başbakan'ın kendisine, ''Tunceliliyim diyemiyorsun'' dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, ''Tunceli'deyim, Tunceliliyim, onur duyuyorum'' karşılığını verdi.

Sözlerini, ''Biz insanız, ben Tunceliliyim, ben Tekirdağlıyım, ben Hakkariliyim, Yozgatlıyım, ben insanım, insan'' diye sürdüren Kılıçdaroğlu, ''Şimdi kalkmış soy tartışması başlatıyor. Biz 21. yüzyılda, Türkiye'de şiddet mantığına sahip bir başbakan istemiyoruz, çekilsin o koltuğundan. Beyefendi eline pergel cetvel alıp milletin soyunu sopunu öğrenecekmiş, kimsin sen, hangi yürekle söylüyorsun bunu?'' şeklinde konuştu.

Siyasette yeni bir sayfa açtıklarını, halkla beraber bir yumruk gibi ülkenin çıkarlarını koruyacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, 12 Eylülde yapılacak referandumda ''hayır'' oyu verilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, ''12 Eylülde sonuçları görünce Recep Beyin Ankara'da yüzünü görmek isterim'' dedi.

Tunceli'nin sancılı bir coğrafyada bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu coğrafyada silahların sustuğu, herkesin kardeşçe yaşadığı, anaların ağlamadığı, gözyaşının dökülmediği bir güzel coğrafyayı yaratmak için yola çıktıklarını anlattı.

Faili meçhul cinayetlere de değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bize demokrasi dersi vermeye kalkan sayın Başbakan'a sormak isterim. Biz söyledik, 'yüzde 10 barajını indir, milletin iradesi parlamentoya tam yansısın' dedik, bize inanmadılar, şaka yapıyorsunuz dediler. Yasa teklifini verdik sesleri kesildi. Hani demokrattınız, hani milletin iradesinden söz ediyordun? Bir başka şey, burası da dahil, bu coğrafyada çok sayıda faili meçhul cinayetler işlendi, tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için araştırma önergesi verdik, başka verenler de vardı. Onlara da evet dedik. Recep bey ve arkadaşları faili meçhul cinayetlerin araştırılmasına karşı çıktılar 'hayır' oyu verdiler. Size şikayet ediyorum, Türkiye'ye şikayet ediyorum, onları. Tüm faili meçhul cinayetler halkın iktidarında mutlaka aydınlatılacaktır.''

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini gündeme taşıdıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, bu mahkemelerin bir hukuk devletine yakışmadığını söyledi.
Konuşmasında Anayasa Değişikliğine de değinen Kılıçdaroğlu, hükümetin değişiklikte ''Kenan Evren'in bile cesaret edemediği'' bir çok düzenlemeyi getirdiğini savundu.

''Şeytan ayrıntıda gizlidir'' diyen Kılıçdaroğlu, ''CHP iktidarı ile her düşüncenin özgürce dile getirildiği, korkunun egemen olmadığı bir toplumu hep beraber yaratacağız, umudum sizsiniz, size güveniyorum'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Tunceli, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel coğrafyası, Munzur'u akar haşindir ve hırçındır Munzur'u, içinde alabalıklar vardır, biz biliriz Munzur'u, Munzur'un üzerine baraj kurup, onu ranta dönüştüren zihniyete hep beraber karşı çıkacağız'' dedi.

-''ÖNCE HALK ZENGİNLEŞECEK...''-

Siyasette yola çıkarken, halka asla ve asla yalan söylemeyeceklerini, halkın çıkarlarını sonuna kadar koruyacaklarını söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Onun için önce halk zenginleşecek, siyaseten zenginleşmek bize haram olsun dedik. Ve biz yola çıkarken, haramilerin iktidarını ürküttük, panik içindeler, korkuyorlar, saldırıyorlar, ağızlarını bozuyorlar, terbiyemizi bozmayacağız, halka güveneceğiz. Recep Beylerin düzenini yıkıp halkın düzenini kuracağız.''

Üniversitelerin özgür olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Üniversitelerin konuşmadığı bir ülkede demokrasiden, özgürlükten söz edilir mi? Demokrasi ve özgürlük bir toplumun nefes alma hortumlarıdır, oradan nefes alacağız. Oradan nefes alırken, bütün Türkiye'nin özgürce yaşayacağı bir anayasası halkın iktidarında yapmaya söz veriyoruz. O anayasa Recep Beyin anayasası gibi olmayacak, o anayasada yargı bağımsızlığı olacak. O anayasada hırsızın uğursuzun saklandığı yer olan TBMM'de dokunulmazlıklar olmayacak, saygın bir anayasa olacak, hayali ihracatçısı, ihaleye fesat karıştıranı parlamentoda olmayacak'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, oluşturacakları yeni anayasada YÖK'ün de olmayacağını bildirdi.

-GENEL AFFIN YOLU AÇILSIN-

Hedeflerini hayallerini gerçekleştirmek için vatandaşa geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Size gönül bağı ile bağlıyım, size umut bağı ile bağlıyım. Destek verin, 12 Eylül anayasasına, 12 Eylülde 'hayır' deyin, Türkiye'nin önünü açılsın, değişimin, demokrasinin önü açılsın, 'hayır' deyin haramilerin iktidarını yıkın. Halkın iktidarını kuralım. 'Hayır' deyin barışın, kardeşliğin alın terinin emeğin kutsallığı öne çıksın. 'Hayır' deyin, toplumsal mutabakatla, kardeşçe, doğudan batıya, güneyden kuzeye herkese özgürce genel affın yolu açılsın. Biz samimi söylüyoruz, içten söylüyoruz, Recep Bey gibi camdan konuşmuyoruz, candan konuşuyoruz, barışın kardeşliğin adresi CHP olacaktır.''

Kardeş kavgasının olmadığı, huzurlu bir Türkiye'yi yaratmak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Herkesin işinin aşının olduğu Türkiye'yi yaratmak istiyoruz, bunun için geldim, destek istiyorum, destek verin Türkiye'nin kaderini değiştirelim'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Kemal'' şeklinde atılan sloganlara yönelik de ''Başbakanlık benim değil sizin elinizde. Süleyman sizsiniz mühür sizin elinizde, o mührü adaletten doğruluktan yana kullanın, size onurla hizmet etmek benim boynumun borcu olacak'' dedi.

Türkiye'nin 8 yıldır AK Parti iktidarıyla yönetildiğini ve Türkiye'de bir korkunun hakim olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bu korkuyu yıkacaklarını söyledi.

-''AKP'NİN İKİ GÖVDESİ VAR...''-

CHP iktidarında terörü bitireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, kardeşliği egemen kılacaklarını kaydetti.

Toplumun her kesimini kucaklayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''AKP'nin iki gövdesi var, biri siyasi, diğeri mali. Siyasi gövdesi Ankara'da, mali gövdesi İstanbul'da. Oradan hortumlanıyor, iki gövdenin içine de kurt düştü. İkisini de silkeliyoruz, biz gövdesini silkeliyoruz, siz de dallarını silkeleyin'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından daha önce CHP'li olan ve partiden istifa eden bazı belediye başkanları ile eski milletvekillerine rozetlerini taktı.

Kılıçdaroğlu'nun kente girişinde, ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu ile 2 kız kardeşi de parti otobüse bindi.

Kılıçdaroğlu miting meydanına giderken, ''Tunceli'nin öz evladı, ''Dersim'in onuru bugün memleketinde'' şeklinde anonsa yapılırken, Kılıçdaroğlu otobüsten inerek, miting meydanına giden yolun bir bölümünü yürüyerek gitti.
Kılıçdaroğlu, kalabalık nedeniyle güçlükle ilerledi.

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından meydanın yakınındaki Şaroğlu Otele geçerek, burada bir süre dinlendi ve kardeşleri ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, Tunceli öncesi Karakoçan ilçesinde de vatandaşlara hitap etti.

A.A.


http://www.gercekgundem.com/?p=307612




Yolun anahatları belli oluyor...
Kullanıcı küçük betizi
eashk
Üye
Üye
 
İletiler: 12
Kayıt: Cum Tem 10, 2009 17:06


Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x