"Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

"Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen Başkomutan » Cmt Eki 30, 2010 20:18

Az demişiz
Oktay EKŞİ 28.10.10


GEÇENLERDE bir tepkimizi dile getirirken Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun “neyin bakanı?” olduğunu sormuştuk. Meğer bu laf tam yerine oturuyormuş. Onu da Çevre Bakanı'nın, “cennet” güzelliğindeki İkizdere Vadisi'nde 22 adet hidroelektrik baraj yapılmasını engelleyen sit kararına gösterdiği tepkiyle anladık.

Konunun bir “hukuki” tarafı da var ama, ona gelmeden değinelim:

Veysel Eroğlu'nun aslında Çevre Bakanı anlayışıyla değil “Çevre Düşmanlığı Bakanı” gibi görev yaptığını gösteren son haberi, arkadaşımız Nuray Babacan dün bildirdi:

İkizdere Vadisi'nde Hidroeldektrik Santrallar (HES) kurmak için baraj inşa edilmesine biliyorsunuz önce yöredeki bilinçli insanlar karşı çıktı.

Çünkü her barajın yöredeki tabiatı mahvedeceği aşikârdı. İkizdereliler belki de Veysel Eroğlu'nun sıfatına bakıp kendilerini destekleyeceğini sanmışlardı.
Oysa Eroğlu kendisini hâlâ Devlet Su İşleri Genel Müdürü koltuğunda oturuyor sandığı için tam tersini yaptı:

Tam bir çevre düşmanı gibi HES yapımında ısrar etti. Ama Trabzon'daki Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu geçen gün İkizdere Vadisi'ni “sit alanı” ilan edip de baraj yapımını durdurunca aynen Başbakan Tayyip Erdoğan gibi o da küplere bindi.

“HES'lere karşı çıkanlar Avrupa'dan finanse ediliyor” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gibi (3 Eylül 2010 gazeteler) o da tuttu, “ülkesini seven, enerjide dışa bağımlılığın azalmasını isteyen vatansever çevrecilerin de olduğunu” söyleyerek kendisini eleştirenlerin hareketini “vatan hainliği” ile açıkladı.

Meğer o da yetmemişmiş.

Nuray Babacan'ın haberi işte onu ortaya koyuyor. Çünkü haberde “İkizdere Vadisi”nin “sit alanı” olduğuna karar veren Kurulun elindeki yetkinin oradan alınıp Çevre Bakanlığı'na verilmesini öngören bir yasal değişikliğin Meclis'e sunulduğu bildiriliyor.

Şimdi görürsünüz Türkiye'nin güzelliklerinin ırzına nasıl geçildiğini...

Yukarıda Veysel Eroğlu'nun sıfatı ile yaptığının birbirine zıt olduğundan söz etmiştik. Bunun “hukuki” zeminini de söyleyelim:

Biliyorsunuz devletin her kurumunun varlığı, onunla ilgili yasa hükmüne dayanır. Açın Çevre ve Orman Bakanlığı'nın kuruluş yasasını okuyun. Burada Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, “baraj” yapmasına izin veren tek kelimelik bir hüküm yok.

Tam tersine yasa, Çevre Bakanı'na, bu sıfatıyla ilgili tam 13 adet görev vermiş. Onlardan biri olarak da “Çevreye olumsuz etkileri olan her türlü faaliyeti ülke bütününde izlemesini ve denetlemesini” emretmiş.

Ama anlaşılan bir kararla Devlet Su İşleri'ni Çevre Bakanı'na bağlamışlar yani “kümesi tilkiye teslim edip” meseleyi çözmüşler.

Biliyorsunuz “ileri demokrasi” ve yeni “hukuk devleti” anlayışıyla yönetiliyoruz ya...

Bu anlayış, Anadolu'daki 2000'den fazla akarsuyu, o yörenin tabiatına ne zarar vereceğini hesaba katmadan tuttu “Baraj yapıp elektrik üreteceğim, bunu da devlete satacağım” diyen şirketlere 49 yıl için peşkeş çekti.

Şimdi, her şeyi satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz.




Hürriyet'in internet sitesinde "Şimdi, her şeyi satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz" cümlesiyle biten yazının taşra baskısında "Bu zihniyet analarını da satar"" ifadelerinin yer aldığı, bu ifadelerin daha sonra şehir baskısından çıkartıldığı öğrenildi.







AKP'liler protesto etmişti

Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi, az önce istifa etti.

Basın Konseyi başkanı ve Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi'nin, dünkü köşesinde hükümet üyelerine yönelik bir yazı kaleme alması, gündeme bomba gibi düştü. Yazısında, 'Analarını da satarlar' ifadesini kullanan Ekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da tepkisini çekti.



Erdoğan konuyla ilgili olarak "Bunların cibiliyeti bu" dedi.. Ekşi, dün kaleme almış olduğu bu yazı ile ilgili olarak, bugünkü köşesinde konunun muhattaplarından özür diledi.

AKP'LİLER PROTESTO ETMİŞTİ

AKp Gençlik kollara bugünOktay Ekşi'ye tepki göstermek için Hürriyet binası önünde basın açıklaması yaptı. Oktay Ekşi'yi istifaya çağırdı.

KONSEYDEKİ GÖREVİ SÜRECEK

Ekşi, Basın Konseyi'ndeki başkanlık görevine ise devam edeceğini söyledi: ''Basın Konseyi başka bir platform. Basın Konseyi başkanı olarak zaman zaman meslektaşlarımı kızdırsam da, okurlara ve mesleğime olan hizmet borcumdan dolayı Basın Konseyi'ndeki görevime devam ediyorum.''


gazete5.com


Aklıma bir önceki Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın meşhur “Babalar gibi satacağız” sözü geldi...
Oktay Ekşi özür diledi

Önceki gün İkizdere Vadisi'ne santral yapımıyla ilgili köşe yazısının finalinde ağır ifadeler kullanan gazeteci Oktay Ekşi, bugün "Ayarı kaçırmışım" diyerek özür diledi.

Hürriyet Gazetesi baş yazarı Oktay Ekşi, İkizidere Vadisi'nin SİT alanı ilan ediilmesinden sonra oraya santral kurmak isteyen hükümetin farklı yöntem arayışına girişini eleştrdiği yazısında "ayarı kaçırdığını" belirterek özür diledi.

Ekşi, köşe yazısını gece prova baskısından düzeltirken bu hatayı yaptığını, ancak yazıyı basılı gazetede gördükten hatasını farkettiğini belirtti.

Ekşi'nin "Ayarı kaçırmışız" başlıklı köşe yazısı şöyle:

"Okuyucudan tepki gelmese belki unutup gidecektik. Ama “Bu düpedüz hakaret anlamına geliyor” türü uyarılar üzerine dönüp bakınca, itiraf edelim, “Lafın hem ayarını kaçırmışız, hem de seviyesini çok düşürmüşüz” diye çok rahatsız olduk. Önce kimi rencide etmişsek tüm içtenliğimizle özür diliyoruz.

Gelelim şimdi hikâyenin kendisine:

Bize yani Hürriyet’in köşe yazarlarına kendi yazılarını, “eğer ifade düşüklüğü, bilgi yanlışı, eksik anlatım gibi bir kusur varsa düzeltmesi için” bir fırsat verilir yani ya evine gazetenin erken baskıları gönderilir veya yazısı fakslanır.

Bu profesyonel mükemmeliyetçiliğin gereğidir ve yıllardır yapılır.

Biz yazarlar -en azından ben öyleyimdir- geç vakit de olsa, o metni bir kere daha gözden geçiririz. Zaman olur yazıya ilave yaparız. Zaman olur yazının bütününü değiştiririz. Zaman olur içindeki bir ifadeyi yeterince açık yahut çarpıcı bulmaz, onun yerine başka bir cümle yazarız.

Şimdi bu yazıyı yazmamıza sebep olan makalenin başından aynen öyle bir şey geçti.

Geçen gece, yani 27 Ekim günü saat 23.30 sularıydı. “Okuyucunun önüne çıkacak metinde hata olmasın” diye, eve fakslanmış yazıyı gözden geçirdim. Gerçekten metinde ufak tefek hatalar vardı. Onları düzelttim.

Yazı, Rize’nin İkizdere vadisinde 22 adet Hidroelektrik Santral yapılmasını engelleyen Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararına destek veriyor ve “Elektrik üretimi için ülkedeki tüm akarsuların kullanma hakkının 49 yıllığına özel şirketlere verilmesini” bir “peşkeş çekme” olarak nitelendiriyordu.

Konuşmacılar gibi yazarlar da son cümlenin “vurucu” olmasını isterler. Çünkü dinlediğiniz konuşmanın yahut okuduğunuz yazının deyim yerindeyse tadı o son cümlededir.

Ben de, akarsuların kullanma hakkının 49 yıllığına verilmesiyle ilgili hususu, “Şimdi, her şeyi satan işte o zihniyetin marifetini görüyoruz” diyerek ifade etmiştim.

Aklıma bir önceki Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın meşhur “Babalar gibi satacağız” sözü geldi. Ondan esinlenerek “her şeyi satan zihniyet” ifadesini değiştirip “analarını bile satan” yaptım ve o metni gazeteye faksladım.


Bu değişiklik sadece saat 24’ten sonra basılan gazetelere yani şehir içlerinde dağıtılan Hürriyet’lere girdi.

Ertesi sabah gazetede kendi yaptığım değişikliği görünce “Galiba kantarın topunuzu kaçırmışız” dedim ama iş işten geçmişti.

Gerçekten ifade hem “maksadımı” aşmıştı, hem de bu sütunu izleyenlerin yadırgayacağı kadar ağır kaçmıştı.

Nitekim okuyucu hiçbir faturayı ödetmeden bırakmaz:
Protestolar yağınca, başa döndük ve “vurucu ifade” şehvetine kapılıp birilerini -özellikle siyasi iktidarı- rencide ettiğimizi gördük.

Konuyu bir de gazetede kendi aramızda tarttık. Sonunda “hatayı kabul etmenin de bir görev ve bir borç olduğu” gerçeğini dikkate alıp “üzdüklerimizden özür dilediğimizi” tüm içtenliğimizle duyurmaya karar verdik."


http://www.ntvmsnbc.com/id/25146424/
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen Yaprak » Cmt Eki 30, 2010 20:43

Parayi veren olsa, onu da yaparlar hiç supheniz olmasin.
Kullanıcı küçük betizi
Yaprak
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Pzr Şub 07, 2010 3:31

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen musto » Cmt Eki 30, 2010 23:18

Yaprak rumuzlu arkadaş bayağı ve adice bir yorum yapmışsın. Sen parayı verince öylemi yapıyorsun.
Kullanıcı küçük betizi
musto
Üye
Üye
 
İletiler: 11
Kayıt: Sal Eyl 21, 2010 21:38

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen İrfan Tuna » Cmt Eki 30, 2010 23:36

musto yazdı:Yaprak rumuzlu arkadaş bayağı ve adice bir yorum yapmışsın. Sen parayı verince öylemi yapıyorsun.


Musto rumuzlu arkadaş, bayağı ve adi olan şey ülkeyi ''babalar gibi'' satmaktır. Bayağılık ve adilik yakıştıracağın bir yer arıyorsan, o tanımlamayı yakıştırman gereken adres, Yaprak arkadaşımız değil, ülkeyi babalar gibi satan zihniyettir...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eki 31, 2010 9:38

Bu zihniyet analarını 100 yıl önce sattı!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen bozkurtlar diyari » Pzr Eki 31, 2010 11:26

Analarndan önce kendilerini satti bu omurgasiz kisiler.
Paylasim icin tesekkürler...
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye
 
İletiler: 570
Kayıt: Cum Ara 19, 2008 11:27

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen musto » Pzr Eki 31, 2010 16:38

Hep söylenen bir laf vardır. Büyük insanlar fikirlerle orta insanlar olaylarla küçük insanlar insanlarla uğraşır. İnsanların fikirlerinin bittiği yerde küfür başlar. Hadi öbürlerine birşey demiyorumda Sn İrfan TUNA ya yakışmadı; küfüre destek vermek. Siz ki fikirlerinize her zaman saygı duyduğum birisiniz. Biz insanlar fikirlerimizle mücadele etmeliyiz küfür ederek değil. Ki Küfüründe raconu vardı. Ana kutsaldır anaya küfür Anadoluda kavga sebebidir hatta cinayet. İnsanların kutsalına küfür hoş değil.

Ayrıca küfürü savunmak suçtur. İnternette dahi olsa benden söylemesi...
Kullanıcı küçük betizi
musto
Üye
Üye
 
İletiler: 11
Kayıt: Sal Eyl 21, 2010 21:38

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen İrfan Tuna » Pzr Eki 31, 2010 17:54

musto yazdı:Hep söylenen bir laf vardır. Büyük insanlar fikirlerle orta insanlar olaylarla küçük insanlar insanlarla uğraşır. İnsanların fikirlerinin bittiği yerde küfür başlar. Hadi öbürlerine birşey demiyorumda Sn İrfan TUNA ya yakışmadı; küfüre destek vermek. Siz ki fikirlerinize her zaman saygı duyduğum birisiniz. Biz insanlar fikirlerimizle mücadele etmeliyiz küfür ederek değil. Ki Küfüründe raconu vardı. Ana kutsaldır anaya küfür Anadoluda kavga sebebidir hatta cinayet. İnsanların kutsalına küfür hoş değil.

Ayrıca küfürü savunmak suçtur. İnternette dahi olsa benden söylemesi...


Sayın Musto arkadaş, bizim derdimiz, ülkeyi göz göre göre satanların fikirleriyle... Kişi olarak kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Kimseye de küfür etmiyoruz. Ama ülkemizi ''babalar gibi'' satmayı bir marifet sanmaktan daha büyük bir bayağılık ve adilik olmadığını düşünüyorum. Oysa burada bir bayan arkadaşımıza ima yollu olarak bayağılık ve adilik suçlamasını siz yapmışsınız. Yani küfreden biz değiliz, sizsiniz. Yoksa haksız mıyım?
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen Yaprak » Pzr Eki 31, 2010 18:28

musto yazdı:Hep söylenen bir laf vardır. Büyük insanlar fikirlerle orta insanlar olaylarla küçük insanlar insanlarla uğraşır. İnsanların fikirlerinin bittiği yerde küfür başlar. Hadi öbürlerine birşey demiyorumda Sn İrfan TUNA ya yakışmadı; küfüre destek vermek. Siz ki fikirlerinize her zaman saygı duyduğum birisiniz. Biz insanlar fikirlerimizle mücadele etmeliyiz küfür ederek değil. Ki Küfüründe raconu vardı. Ana kutsaldır anaya küfür Anadoluda kavga sebebidir hatta cinayet. İnsanların kutsalına küfür hoş değil.

Ayrıca küfürü savunmak suçtur. İnternette dahi olsa benden söylemesi...



Arkadas,

Birak soysuzlari savunmayi... Eger birileri yazdiklarimdan sikayetçi ise hakkimda suç duyurusunda bulunur.

"Vatani (Namusunuzu) babalar gibi satarim " cinayet sebebi degil midir?

Kufurun hos bir sey olmadigini savunan insanlara çok gulerim

Bol kufurlu Amerikan filmlerini izleyen sizler degil misiniz ? :artis:
Kullanıcı küçük betizi
Yaprak
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Pzr Şub 07, 2010 3:31

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen Mustafa Recep » Pzr Eki 31, 2010 18:55

ha vatanı satmışsın ha ananı
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye
 
İletiler: 417
Kayıt: Çrş Tem 09, 2008 13:11
Konum: sakarya

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen yigitler » Pzr Eki 31, 2010 20:55

Dogrular acitir. Oktay Eksi asla ozur dilememeliydi ve de istifa etmemesi lazim. Hurriyet bir duayenini kaybetti. Yakinda sira Yilmaz Ozdil ve bir kac tane muhalif yazarina gelecek goreceksiniz. Geriye kalan da Ertugrul Ozkok, Hadilan Engin ve Ahmet Hakan gibi iktidar borazanlari kalacak. Yaziklar olsun. Once Emin Colasan, sonra Bekir Coskun, simdi de Oktay Eksi gitti 44 yildan sonra. Bu gazete sayginligini tamamen yitirmistir, yakinda cemaat gazetelerinden farki olmayacak.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye
 
İletiler: 600
Kayıt: Pzr Ara 07, 2008 21:41

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen musto » Pzt Kas 01, 2010 19:18

Kim neyi satıyor ya. Tutturmuşsunuz bir türkü vatan satılıyor, vatan satılıyor. Ne satılıyor anlamadık. Sizin isediğiniz faşist nasyonal sosyalist bir devlet yapısı. Çözüm üretmek yok çare bulmak alternatif üretmek yok. Ha bire küfür. Adınıda koynuşsunuz ulusalcılık. Yesinler sizin ulusalcılığınızı vatanseverliğinizi. Hep bu kisve altında, en büyük zararı, sizin gibi düşünenler verdi bu ülkeye.

İşinize gelmeyen amerikancı hemen yaftayı yapıştırın. Ne de olsa iftira atmak kolay.Çamur at izi kalsın. Bu siteye giren garibim sözde vatanseverleri de kandırın durun kafatasçı düşüncelerinizle...
Kullanıcı küçük betizi
musto
Üye
Üye
 
İletiler: 11
Kayıt: Sal Eyl 21, 2010 21:38

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt Kas 01, 2010 19:48

ANLAYANA...



Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen yigitler » Pzt Kas 01, 2010 21:07

İrfan Tuna yazdı:ANLAYANA...




Anlayana tabi, ama bunu Musto gibiler anlamaz. Kor olmadan korce yasayanlar ve bir anlik menfaata kendilerini satmislar savunulmaz. Sereflerini de satarlar bunlar, ama unuttum, olmayan sey satilmaz! :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye
 
İletiler: 600
Kayıt: Pzr Ara 07, 2008 21:41

Re: "Bu zihniyet analarını da satar" Oktay EKŞİ

İletigönderen Türk-Kan » Sal Kas 02, 2010 19:52

İrfan Tuna yazdı:ANLAYANA...

Beyinsiz şakirtler anlamazlar İrfan bey.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Sonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x