Büyük Kürdistan’ın ebeliğini kim yapıyor? / Arslan BULUT

Büyük Kürdistan’ın ebeliğini kim yapıyor? / Arslan BULUT

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Sal Haz 19, 2012 11:18

Büyük Kürdistan’ın ebeliğini kim yapıyor?

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, TV8’de Erkan Tan’ın 12 Haziran’da yaptığı programda “Bölgedeki Kürt oluşumu Türkiye’nin eliyle hayata geçiriliyor. AKP Irak’ta, Türkiye’de Suriye’de ve İran’daki Kürtleri bir araya getirerek bir Kürt devleti kuruyor. Zaten Büyük Orta Doğu Projesi’nin ana hedeflerinden birisi bu değil midir? BOP’un Eş Başkanı Sayın Başbakan değil midir? Bölgede bir Kürt devleti en çok İsrail’e yarayacaktır” dedi. Ogan, “AKP, CHP’yi yanına aldı ve CHP ile birlikte Türkiye’de bir Kürt sorunu oluşturmaya çalışıyor” diye konuştu.


Ogan’dan bir gün önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Samsun’da yaptığı konuşmada, “Irak’ta olduğu gibi Suriye’yi de parçalamak istiyorlar. Bizim endişemiz bir sonraki adımın da Türkiye olacağıdır. İran devlet yetkilisi geçtiğimiz günlerde Türkiye ile ilgili şu sözü kullandı; ’Türkiye bize kendi fikirleriyle değil, başka ülkelerin fikirleriyle kuryelik yapmak için geliyor.’ Bu çok ağır bir sözdür. Ben Türkiye’yi değil Adalet ve Kalkınma Partisi’ni Amerika’nın Kurye Partisi olarak algılıyorum. AKP kuryeliğe soyunuyor, Türkiye değil” dedi ve Büyük Kürdistan devletinin kurulmakta olduğunu vurgulayarak, “Bu yapay devlet, Türkiye’nin eliyle kuruluyor. Kürt kardeşlerimize faydası olmayan bu yapay devletin birinci adımı Irak, ikinci adımı Suriye ve üçüncü adımı Türkiye’dir. Herkes aklını başına alsın. Dış politikada kötü gidiyoruz. Ermenistan’a çözümü rezil ettik, İran bizi vurmak istiyor, Irak bizim içişlerimize karışmayın diyor, KKTC’yi elimizle teslim ediyorduk” şeklinde konuştu.

Tel Aviv Üniversitesi Moshe Dayan Merkezi Kürt Çalışmaları Programı’nın Başkanı Profesör Ofra Bengio, İsrail gazetesi Jerusalem Post’ta yayınlanan “Türkiye, Bir Kürt Devleti İçin Ebe mi?” başlıklı analizinde, “Ankara, şişeden kaçan Kürt cinine ister istemez yardım etti ve bu cini geri şişenin içine koymak Türkiye için çok zor olacak” görüşünü ileri sürerek, eğer Irak Kürdistanı’nda Kürt varlığını inşa eden bir ülke varsa bunun Türkiye olduğunu yazdı.
Dünya Bülteni’nden M. Alpaslan Balcı’nın tercümesine göre Bengio, Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın “Türkiye, Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Batıya açılan kapısı olarak görülmelidir” sözlerini de hatırlattı.

Aslında stratejiyi, 1992 yılında Yahudi lobisinin ünlü gazetecilerinden William Safire, “Kürt devletine giden yol” başlıklı makalesinde çizmiş ve “Türkiye’ye PKK’nın kellesi hediye edilmeli ve karşılığında Irak’ta kurulacak Kürt devletini tanıması istenmelidir” demişti

Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye neden teslim edildiği tartışılırken, Yüce Katırcıoğlu, o dönemde Ülkü Ocağı Dergisi’nde yayınlanan bir yazısında, “Bize göre, bunun sebebi, Ecevit’i seçimlerde birinci parti yapmak istemeleriydi. Öcalan, Ecevit’e verilmeseydi, MHP seçimden birinci parti olarak çıkacaktı. Peki bu kurnazca senaryoyu uygulayanlar, karşılığında Ecevit’ten ne istemişlerdi” diye sormuştu. Katırcıoğlu, “Bu sorunun cevabını daha sonra Ecevit ’Irak’ın kuzeyinde çağdaş bir devlet kuruluyor’diyerek verecekti” diyor.

Yüce Katırcıoğlu’nun pek çok analizinde olduğu gibi bu konuda da doğruları ortaya koyduğu anlaşılıyor...

Irak’taki Kürt yönetiminin ekonomik alt yapısını Türkiye kurmuştur. Irak ordusunun subaylarını, Doğan Güreş’in Genelkurmay Başkanlığı döneminde verilen emirle Türk subayları eğitmiştir. Yani çekirdek devlete de Türkiye’yi o dönemde yönetenler ebelik yapmıştır. Şimdi, Suriye’yi de parçalayıp, Akdeniz’de limanı olan bir Büyük Kürdistan tasarlıyorlar. Evet, Büyük Kürdistan’ın ebeliğini de Suriye’yi karıştırmak görevi verdikleri AKP iktidarı üzerinden Türkiye’ye yaptırıyorlar. Türkiye’yi Netanyahu yönetseydi, bu kadar ileri gidemezdi...

Arslan BULUT, 19 Haziran 2012
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x