Büyüklere Kurbağa Masalı / Yılmaz DİKBAŞ

Büyüklere Kurbağa Masalı / Yılmaz DİKBAŞ

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Çrş May 15, 2013 18:21

Büyüklere Kurbağa Masalı

Resim
Önce, hemen herkesin çocukken dinlediği “Kurbağa Prenses” masalını kısaca özetleyeyim.

Bir zamanlar ormanın en kuytu yerinde yaşayan uğursuz bir büyücü, yakışıklı bir prensi kurbağaya çevirmiş. İşte bu kurbağanın tekrar insana dönüşebilmesi için bir prenses tarafından öpülmesi gerekiyormuş.

Günlerden bir gün, kurbağa prensin içinde bulunduğu gölün kıyısına bir prenses gelmiş. Bunu gören kurbağa prens, ne olur beni yanında al götür, diye prensese yalvarmış. Prenses de kurbağa prensi alıp saraya götürmüş ve orada tutup öpmüş. Öpülür öpülmez kurbağa prens tekrar eski haline dönüşmüş, prensesle evlenip güzel bir hayat sürmüşler…

Şimdi bir de büyüklere kurbağa masalı var ki, onu da 11 Mayıs 2013 günkü Aydınlık gazetesindeki köşesinde, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek anlattı. İsteyenler bu masalın tamamını, adı geçen gazetede bulup okur.

Ben burada, Doğu Perinçek’in yazdığı Kurbağa Masalını özetleyerek anlatacağım.

Hazırsanız, başlıyorum:

Hain adamın birisi su dolu bir kazana kurbağaları doldurmuş, kazanı ateşin üzerine oturtmuş ve başlatmış kaynatmaya. Su yavaş yavaş ısındığı için kurbağaların bazıları sonunda güzelce pişeceklerinin farkında olmamış, çırpına çırpına ölüp gitmişler. Ama kafası çalışan kurbağalar ise hemen durumu kavramış ve daha su ılıkken bir sıçrayışta kazandan fırlayıp hayatlarını kurtarmışlar.

İşte masalın burasında, Doğu Perinçek, saygın yazarlarımızın bazılarını, kaynamakta olan kazandan dışarı fırlayamayan kurbağalara benzetiyor!
Doğu Perinçek’e göre, kaynar kazanda çırpınan kurbağaların bazıları şunlar:

“Ahtapotun Kollarındaki Dünya ve Türkiye”nin yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı, “Kıskaç Altındaki Türkiye” nin yazarı Prof. Dr. Salahi R. Sonyel, “Sivil Örümceğin Ağında”nın yazarı Mustafa Yıldırım, “Kuşatılmış Türkiye”nin yazarı Merdan Yanardağ, vb vb.

Peki, kaynar kazandan fırlayıp kurtulan akıllı kurbağalar kimler?

Cevabı Doğu Perinçek veriyor:

“E. Jnd. Alb. Atilla Uğur ile E. Yzbş. Hasan Ataman Yıldırım ve üç gün önce Ergenekon’un en kıdemli tutuklusu Mehmet Demirtaş, kurbağa kazanından çıktılar ve İşçi Partisi’ne üye oldular.”

Çocuklara anlatılan kurbağa masalında, prensesin öptüğü kurbağa yeniden prense dönüşüyordu. Doğu Perinçek’in büyüklere anlattığı kurbağa masalında ise, kazandan fırlayan kurbağalar İşçi Partisi’ne girerek mutlu yaşama ulaşıyordu. Öyleyse, bundan böyle, nerede bir kazandan fırlama kurbağa görürseniz, biliniz ki İşçi Partilidir!

Şaka bir yana, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e göre, toplumuzun gözbebeği ulusalcı şu aydın yazarlarımızın tümü kaynar kazandan dışarı fırlamayı akıl edememiş kurbağalardır:

Metin Aydoğan, Cengiz Özakıncı, Bertan Onaran, Bilal N. Şimşir, Erol Bilbilik, Vural Savaş, Banu Avar, Mustafa Çınkı, M. Emin Değer, Mustafa Yıldırım, Sinan Meydan, Zeki Sarıhan…

Doğu Perinçek’in büyüklere anlattığı kurbağa masalını okuduktan sonra şu soruyu sormak zorundayım:

En saygın ulusalcı aydın yazarlarımızı akılsız kurbağalara benzeterek onları aşağılayan, değersizleştiren ve halkın gözünden düşürmeye çalışan bir siyasi liderin ulusalcılığına, asıl amacının toplumun tüm kesimlerini birleştirme olduğuna inanabilir misiniz?


Yılmaz DİKBAŞ
15 Mayıs 2013
dikbas@kalinka.com.tr
http://www.kalinka.com.tr
http://www.dikbas.tv
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 142
Kayıt: Cmt Şub 19, 2011 21:34

Şu dizine dön: Yılmaz DİKBAŞ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x