Çağan Irmak'tan Beklenen Film Geldi

Çağan Irmak'tan Beklenen Film Geldi

İletigönderen Gilda » Çrş Eki 03, 2007 10:22

Resim



"Babam ve Oğlum" filmi ile gişe rekorları kıran yönetmen Çağan Irmak’ın beklenen yeni filmi "Bana Şans Dile", 5 Ekim’de vizyona girecek.

Muhteşem Film’den alınan bilgiye göre, Muhteşem Film ile İrfan Tözüm’ün yapımını gerçekleştirdiği, Çağan Irmak’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği film, 5 Ekim Cuma günü 28 ilde 70 kopyayla gösterime girecek.

Çağan Irmak’ın ilk sinema filmi olma özelliği taşıyan filmde, Deniz Uğur, Melisa Sözen, Rıza Kocaoğlu, Nilgün Belgün, Volkan Severcan, İsmail Hacıoğlu, Aysun Metiner, Levent Sülün, Nuran Yılma, Başak Daşman, Kutay Köktürk, Berke Üzrek, Güler Ökten, Mert Akça, Bülent Seyran, Hakan Erişken, İlter Genay ve Remzi Evren rol alıyor.

Aksiyon ve gerilim türünün Türkiye’deki ender örneklerinden olan "Bana Şans Dile", gençlerin, aile içi şiddet, sevgisizlik ve iletişimsizlik sonucu saptıkları yanlış yolları anlatıyor. Filmin konusu özetle şöyle:

"İçine kapanık, iletişimsiz, sakar lise öğrencisi Bahadır bir sabah uyandığında dünyayı değiştirmeye karar verir. O sabah okula giderken beline taktığı tabancayla sınıf arkadaşlarını rehin alarak korkulu anlar yaşatacak olan Bahadır, onlardan hayatları boyunca kendilerini en çok yaralayan anılarını anlatmalarını ister.

Film boyunca annesi tarafından çocukluğunda dolaba kilitlenen ve karanlıktan korkan Çağlar, ünlü bir televizyoncu olmaya çalışan ve maddi durumu pek iç açıcı olmayan Ayşegül, şair olmaya çalışan romantik Behiç, satanist gruplara katılan Serkan, otoriter bir babanın baskısından bunalmış Türker ve hiç anne sevgisi görmemiş Bahadır’ın öyküleri anlatılıyor. Bir muhabirin de kışkırtmasıyla çığırından çıkan olaylar, soğukkanlı davranmaya çalışan komiser ve öğretmenleri fazlasıyla zorlayacak, sınıf ve bahçedeki olaylar hiç beklenmedik şekilde gelişecektir." Yönetmen Çağan Irmak, film hakkında görüşlerini şöyle anlattı:

"Çocukların ergenliklerini yaşadığı dönem içerisinde genellikle bir kurban seçilir. Bir günah keçisi... Bu genellikle biraz daha sakar, biraz daha uyumsuz, biraz kaybetmiş bir tip oluyor. Bütün insan gruplarında mutlaka bir günah arındırıcı, insanın ilkel egosunu temize çekebileceği bir kurban yer alıyor ve herkes onu yaralıyor. Bu filmde de Bahadır öyle. Gerçek hayatta Bahadır olmak istediğim zamanlar çok oluyor. Çok dolduğum ve herkesi bağlayıp dünya görüşümü anlatmak istediğim zamanlar oluyor. O yüzden bu filmimde tekrar liseli olmak istedim." "Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma" ve "Ankara Film Festivali Ulusal Yarışma"ya katılan film, Şile Büyülü Fener Film Festivali’nde "En İyi 2. Film", Rıza Kocaoğlu ile "En İyi Erkek Oyuncu", Melisa Sözen ile "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödüllerini aldı.
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye
 
İletiler: 1078
Kayıt: Pzt Mar 12, 2007 12:58
Konum: kendimden...

Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x