Cambaz’a Bak!

Cambaz’a Bak!

İletigönderen Erkan Güçiz » Çrş Ağu 08, 2012 3:50

Cambaz’a bak!

Ülke, gençlerini “PKK Açılımına” kurban verirken, ırk ve mezhep çatışmalarına çanak tutan AKP iktidarı şimdi gündemi ne ile meşgul ediyor, bakın.

Takvim’de 1 : “Damacanada sular durulmuyor. Sağlık Bakanlığı'nın, dolum tesisi ‘uygunsuz bulunan’ 20 marka ile ‘olumsuzluk görülen’ 114 satış noktasının isimlerini açıklamasının ardından, analiz sonuçlarının detayları da belli olmaya başladı. Bakanlık, dolum tesislerine gerçekleştirdiği baskınlar sırasında aldığı numunelere yaptığı analizlerde bazı firmaların su kaynağında dışkı yakaladı.” haberi var.

Şimdi, “Su Arıtma Cihazları” satışlarında bir patlama bekliyoruz, değil mi? Kim bu bekleyenler, bunlardan kaçı AKP yandaşı ve ne zamandan beri bu haberin çıkacağını biliyorlardı, piyasayı kuşatmak için ne gibi hazırlıkları var?

HABERORTAK.com 2  sitesindeki haber de şöyle: “Sağlık Bakanlığı`nın 20 su markasını açıklamasının ardından, tüketici hem daha az maliyetli hem de daha sağlıklı olan su artıma cihazlarına yöneldi.

Su arıtma sistemi üreticisi RainSoft Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Selim Erdoğan, damacana su kullanmak istemeyen son tüketicinin, her zaman içme suyu arıtma cihazlarına yöneldiğini dile getirerek, "Gazete ve televizyonlarda sağlıksız damacanalarla ilgili yapılan haberler sayesinde artık herkes daha bilinçli. Biz dâhil sektörde birçok oyuncunun satışlarında çok ciddi artışlar var" diye konuştu.”

Biz uygunsuz ve olumsuz sularla uğraşırken, Hakkâri’de 6 askerin ve 2 geçici köy korucusunun şehit olmasında en ufak bir sorumluluk yüklenmeyen Başbakan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e başsağlığı mesajı gönderiyor.

"Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil; terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir. Hakkâri’nin Geçimli Köyü’nde karakolumuza yapılan saldırı sonrasında çıkan çatışmada 6 askerimiz ile 2 köy korucumuzu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz."

Ne yapıyor bu fışkıran teröre karşı, “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir” diyen Erdoğan; “derin üzüntü içinde” olduğunu söylüyor.

İnandık mı?
Asla!

***
Daha sonra Erdoğan, A Haber ve ATV'nin ortak canlı yayını "Gündem Özel" programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor 3  ve "düşman ülkeler" ifadesindeki ülkelerin kim olduğu sorulması üzerine de şu şekilde açıklıyor:

"Bazı komşu ülkeleri ve bazı batılı ülkeleri kastettim. Özellikle ülke adı vermek şu anda bizim için sıkıntı olabilir. Bunların hangi kaynaklardan beslendiği, hangi ülkelerce desteklendiği belli. Komşu ülkelerde de var, batıda bunlara destek veren ülkeler de var. Ayrıca medya destekleri de var. Gidip bunların elebaşlarıyla konuşmayı gazetecilik başarısı sanıyorlar, kitaplar yazıp faydalı olduklarını sanıyorlar. Maalesef insanımızın moral değerini alt üst ediyorlar..."

Erdoğan, bu “düşman ülkelerin” kim olduklarını biliyor fakat sıkıntısından, yani korkusundan bize söyleyemiyor, kalkıp bir terslik yaparız, onun dostlarını gücendiririz diye.

Yapacak mıyız bu tersliği?
Evet!

***
Buradan sonra Padişahımız anlatıyor bize, kim olduğunu ve gücünün ne olduğunu. “Parti teşkilatım” diyor; AKP’nin sahibi olduğunu bilinsin diye.

"Açık ve net söylüyorum. Orada kontrolümüz dışında bir yer yok. Güvenlik güçleri istediği anda, istediği yere, istediği müdahaleyi yapıyor. Tersini iddia edenler psikolojik harekâtın temsilcileri. Dışarıdan bu gazeteleri okuyanlar ‘Şemdinli’de devlet yok mu?’ der. Böyle bir yaklaşımı ortadan kaldırmak için parti teşkilatım bile Şemdinli, Yüksekova, Çukurca’da..."

Ve devamla, padişahımız, vezirinden bahseder gibi “Dışişleri Bakanım” diyor; amacı, yalnız AKP’nin sahibi değil hükümetin de sahibi o, devamlı hatırlayalım.

"Ben dışişleri bakanımı Kuzey Irak’a boşuna göndermedim. Kararlı şekilde ifade edeceksiniz dedim. Bu iş tehdit unsuru olarak devam edecek olursa, dostluk ortadan kalkar. Dostlukla gideceksek bu terör örgütüne yaşama hakkı vermememiz lazım. Irak Başbakanı ‘sınır ihlali’ dedi ve nota verdi. Biz hemen ertesi günü Kandil’e 3 operasyon yaptık, yaparız da ve asla duramayız. Oradan tehdit geldiği sürece gider operasyonu yapar, döneriz..."

Devamlı hatırlayacak mıyız hükümetin sahibi kimdir diye, yoksa hesap mı soracağız bir gün?
Hesap soracağız!

***
Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 350 bin koli dağıttıklarını söyleyen, “bakanım ve vekillerim, kadın kollarım” bölgede diyen Erdoğan, devamla,

"Ramazan boyunca 6 bakanım ve vekillerim bölgede; kadın kollarım da çalışıyor. Bütün bölgeyi tarıyorlar. Bu ay düşkünlere, gariplere ulaşma ayıdır. Türkiye genelinde 350 bin koliyi dağıttık... Bunlarla beraber vekil arkadaşlarımız faal şekilde evlere gidiyorlar. Aldığım haberler iyi… "

diyor.

Boynumuzu büküp, din tüccarının sadakasını mı kabul edeceğiz, yoksa hakkımız olanı mı sökerek alacağız?
Hiçbir yerimizi bükmeyeceğiz, hakkımızı sökerek alacağız!

***
Hiç utanmadan, “Hazreti Ali gibi yaşamaya” çalıştığını söyleyerek bu benzetme ile Hazreti Ali’ye en büyük hakareti yapmış oluyor.

"Aleviliği Hazreti Ali'yi sevenler olarak biliyorum. Şimdi Hazreti Ali'yi sevmekse diyorum ben, bugünkü 'Alevi'yim' diyenlere baktığım zaman hepsinden daha Aleviyim. Çünkü hiç birisi Hazreti Ali'nin yaşadığı gibi yaşamıyor. Ama ben onun gibi yaşamaya çalışıyorum. Ama onlarda öyle bir yaşam tarzı yok... "

Sünni, Alevi, ne olursa olsun inancımız, yutacak mıyız bu aşağılamayı?
Yutmayacağız, ona yutturacağız bu sözlerini!

***
Ve onlarının sonunu da bu “PKK Açılımı” getirecek ama Türkiye’miz de çok hırpalanacak arada…

Banu Avar’ı duyun; “Şimdi bu memleket evlatlarının yaklaşan faciaya karşı bir araya gelme zamanı!

ve okuyun.

http://www.guncelmeydan.com/anasayfa/index.php?option=com_content&view=article&id=2861:2012-nisan-tuerk-bahar-banu-avar&catid=34:banu-avar&Itemid=277 .

--------------------------------------------------------------------------------
 1  http://www.takvim.com.tr/Ekonomi/2012/08/07/diski-icirdiler
 2  http://www.haberortak.com/Haber/Proses/06082012/Aritma-cihazlari-satislari-patladi.php
 3  http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/erdogan-dokturdu-haberi-58028
En son Erkan Güçiz tarafından Sal Eki 02, 2012 20:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Re: Cambaz’a bak!

İletigönderen Erkan Güçiz » Sal Eki 02, 2012 20:16

Cambazın gösterileri sayıları gittikçe artan oyunlarla devam ediyor; herkesin ilgisini çekebilecek bir oyun var. Şu anda gösterideki oyunlarımız şöyle:

  • PKK’nın en büyük desteği Barzani’nin “Onur Konuğu” olarak AKP Kongresinde Erdoğan’la kucaklaşması,
  • Meclisin açılışının ikici gününden başlayarak parti liderlerinin karşılıklı birbirlerini suçlayarak ortaya yapıcı hiçbir şey çıkarmadan milletvekillerinin maaşlarını almaya devam etmeleri,
  • Turgut Özal’ın na’şını mezardan çıkarıp çok daha uzun sürecek yeni bir senaryo yaratmaları,
  • Kendini 28 Şubat “Mağduru” olarak tanımlayan Tansu Çiller’i ifadeye çağırmaları,
  • Fenerbahçe şirketinin ücretli işçisi Alex de Zousa’ya yol vermesi,

Beklentileri, biz cambazı seyrederken akaryakıta yapılan, dolayısıyla dokunduğumuz her şeye yansıyan zamları, dünyanın en pahalı benzini ile yaşamımızı devam ettirmek zorunda olduğumuzu belki de farketmeyiz.

Asıl gözümüzü boyamaya çalıştıkları konu gelmekte olan ekonomik çöküntü. Dışarıdan gelen sıcak para ile yalnız büyüyen borçlarını erteleyebilen, yediği eti bile dışarıdan getiren Türk ekonomisinin çöküşü yanında Yunanistan ve İspanya’da olanlar bayram şenliği gibi görülecek.

Uyanalım; cambazı seyredeceğimize bu oyun kurucularından hesap soralım…
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18


Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x