Çankaya, mahkemelik! / Arslan BULUT

Çankaya, mahkemelik! / Arslan BULUT

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ağu 29, 2007 9:14

Çankaya, mahkemelik!


Abdullah Gül, bugün üçüncü turda Cumhurbaşkanı seçilecek! Fakat Adli Bilirkişi Mahir Akkar, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtığı davada Anayasa Değişikliği Hakkındaki Kanun’a göre, TBMM’nin şu aşamada Cumhurbaşkanı seçemeyeceğini, mevcut Cumhurbaşkanı’nın görevinin Anayasal durumun açıklık kazanacağı yasal süreye kadar devam edeceğini ve TBMM’de yapılmakta olan seçimin Anayasa’daki değişiklik hakkındaki yasaya aykırı olduğunun tespiti ile cumhurbaşkanı seçim işleminin ihtiyati tedbir kararı verilerek durdurulmasını istedi.

Akkar, dilekçesinde, Anayasa’da Değişiklik Hakkındaki Kanun’un, Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatarak “İş bu yasa referanduma götürülecek ise de yayımlanan yasanın yürürlük maddesinde ’işbu yasa yayım tarihinde yürürlüğe girer’şeklinde kesin bir hüküm vardır. Yasa, Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir” dedi.

“Meclis’in bir faaliyeti hakkında Asliye Hukuk Mahkemesi ihtiyati tedbir kararı verebilir mi?” diye sorulabilir. Bu konuda da yetkili mahkemenin Anayasa Mahkemesi olması gerekirdi. Ancak, Mahir Akkar’ın vatandaş olarak Anayasa Mahkemesi’ni başvurma hakkı yok! CHP ise MHP’nin 367 engelini ortadan kaldırmasından sonra artık Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığını kabullenmiş durumda. Bu sebeple yeniden Anayasa Mahkemesi’ne başvurmadılar.

Fakat Mahir Akkar’ın dilekçesinde ortaya koyduğu gerekçeler çok sağlam!

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine dönük Anayasa değişikliği yürürlüğe girdiğine ve referandum süreci başladığına göre, bu aşamada eski maddeye göre seçim yapılması hukuk dışı bir durum ortaya çıkarıyor! Kısacası Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı daha başlarken sakatlanmış durumdadır.

“Ben yaptım oldu” diyemezsiniz. Anayasa değişikliğini yapan AKP’dir. Eski maddeye göre Cumhurbaşkanı seçmek, açıkça Anayasa ihlalidir. AKP, Anayasa değişikliğini yapmakla, aslında kendi ayağına bir zincir bağlamıştır.


Arslan Bulut, 28.08.07
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x