Carlos'tan Fenerbahçe'ye "Merhaba"

Futbol ile ilgili hersey burada.

Carlos'tan Fenerbahçe'ye "Merhaba"

İletigönderen Veled » Cmt Tem 28, 2007 22:08

Carlos'tan Fenerbahçe'ye "Merhaba"

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk'le yaptığı ve Roberto Carlos'un da ilk kez bir maçta sarı-lacivertli formayı giydiği özel karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.



Fenerbahçe'nin Serdar, Önder, Can, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Aurelio, Uğur Boral, Semih, Kezman ilk 11'i ile sahaya çıktığı ve ilk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 69. dakikasında yaklaşık 30 metreden çok sert vuran uğur Boral karşılaşmada skor perdesini açan isim oldu.

Karşılaşmanın 89. dakikasında gelişen Shakhtar Donetsk kontratağında Fenerbahçe defansının arkasına sarkan ve topla buluşan Glatki'nin vuruşunda skora eşitlik geldi.

Zico'nun karşılaşmanın ikinci yarısında, Serdar, Can,Edu ve Aurelio dışındaki bütün futbolcuları değiştirdiği maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmadı ve maç karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

FENERBAHÇE: 1 - SHAKHTAR DONETSK: 1

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Ale Taşçıoğlu, Kemal Yıldız

FENERBAHÇE: Serdar, Önder (Dk. 77 Gökhan), Can, Edu, Roberto Carlos (Dk. 89 Selçuk), Deivid (Dk. 65 Kazım), Deniz (Dk. 66 Kemal), Aurelio, Uğur (Dk. 83 Vederson), Semih (Dk. 46 Ali), Kezman (Dk. 85 İlhan)

SHAKHTAR DONETSK: Shust (Dk. 64 Shutkov), Tkachenko, Kucher, Hübschman, Shevchuk (Dk. 84 Rat Dinca), Gay, Lewandowski (Dk. 65 Gladkyy), Pryyomov (Dk. 65 Bredun), Belik (Dk. 73 Vukic), Da Silva (Dk. 65 Trusevich), Fomin

GOLLER: Dk. 69 Uğur (Fenerbahçe), Dk. 88 Gladkyy (Shakhtar Donetsk)

MAÇTAN DAKİKALAR
4. dakikada Deniz'in sağdan ortasında, Semih'in kafayla indirdiği topa ceza alanı içinde müsait durumda Kezman vurdu, ancak top az farkla üstten auta gitti.

14. dakikada Da Silva'nın yerden ortasında ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Fomin'in vuruşunda, kaleci Serdar'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

25. dakikada ceza alanının dışından Shevchuk'un uzaktan sert şutunda, kaleci Serdar son anda topu kornere çeldi.

27. dakikada Aurelio'nun ortasında ceza alanı içinde kalesinden çıkan kaleci Shust'dan önce Edu'nun kafa vuruşunda, top boş kale yerine yandan auta gitti.

47. dakikada Da Silva'nın şutunda savunmadan seken topu altı pasta kontrol eden Fomin, kaleci Serdar ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta attı.

60. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Lewandowski'nin sert şutunda, savunmaya çarpan top üst direğe de çarparak kornere çıktı.

GOL 69. dakikada ceza alanı dışından uzak mesafeden Uğur'un sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Shutkov'un müdahalesine rağmen filelere gitti: 1-0

78. dakikada ceza alanı dışından serbest vuruş kullanan Bredun'un sert şutunda, kaleci Serdar üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

GOL 88. dakikada Vukic'in ara pasıyla ceza alanının sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Gladkyy, yerden vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, eşitliği sağladı: 1-1

90. dakikada Selçuk'un ceza yayı üzerinden sert şutunda, kaleci Shutkov topu kornere yumrukladı ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'nin, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yaptığı özel karşılaşmada, yeni transferlerden Brezilyalı yıldız Roberto Carlos, ilk kez bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi.
Real Madrid ile şampiyonluk sevinci yaşadığı İspanya Ligi'nin geç bitmesi nedeniyle Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıklarına Avusturya kampı sırasında katılan Carlos, sarı-lacivertlilerin bu kamp döneminde yaptığı 4 hazırlık maçında da oynamadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Brezilyalı yıldızı, Shakhtar Donetsk maçında ilk 11'de sahaya sürerken, Roberto Carlos sarı-lacivertli formayı ilk kez Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda giydi.
Takımla birlikte ısınmaya çıkan ünlü futbolcu, tüm tribünleri selamlarken, taraftarlardan büyük alkış aldı.

62 GÜN SONRA TARAFTARIYLA BULUŞTU
Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk ile yaptığı hazırlık maçıyla, 62 gün sonra Kadıköy'de taraftarıyla buluştu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2006-07 sezonunun son maçında 26 Mayıs'ta Ankaragücü ile yaptığı maçı 3-1 kazanan sarı-lacivertliler, 62 gün aradan sonra Kadıköy'de Shakhtar Donetsk takımıyla yaptığı hazırlık maçında yenilenmiş kadrosuyla taraftarının karşısına çıktı.
Taraftarlar, maç öncesi ısınmaya çıkan futbolcuları, toplu halde tribünlere çağırarak, alkışladılar.
Fenerbahçe, daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ta görev yapan Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ile oynadığı hazırlık maçında, Almanya'da Beşiktaş ile gelecek haftaki Süper Kupa maçı öncesinde son provasını yaptı.

CARLOS DIŞINDAKİ YENİLER YEDEK
Teknik direktör Zico, Shakhtar Donetsk maçında, en son Sparta Prag ile yapılan hazırlık maçının ilk 11'den 2 futbolcuyu değiştirdi.

Sparta Prag maçında ilk 11'de çıkan Tümer ve Vederson'un yerine Shakhtar Donetsk maçında Roberto Carlos ve Semih Şentürk ilk 11'de forma giydi.

Yeni transferlerden bir tek Roberto Carlos'un ilk 11'de oynadığı maçta, diğer yeni transferler Vederson, Kazım, Ali Bilgin, İlhan Parlak ve Gökhan Gönül yedek soyundu.

Karşılaşmada, henüz hazır olmayan Alex ile sakatlıkları bulunan Tümer ve Appiah, kadroda yer almadı.

Fenerbahçe'nin yeni kaptanı Alex de Souza karşılaşma öncesi soyunma odasından ısınmaya çıkan arkadaşlarıyla birlikte kıyafetleriyle sahaya çıkarak, sahanın ortasından maraton tribününe geçti.

Karşılaşma öncesi iki takımın teknik direktörleri Zico ve Lucescu, birbirleriyle bir süre sohbet ederken, gazetecilere poz verdiler.

TARAFTAR, KAVGALILARI BARIŞTIRDI
Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıkları sırasında birbirleriyle tartışan futbolcuları, sarı-lacivertli taraftarlar Shakhtar Donetsk maçı öncesi barıştırdı.

Taraftarlar önce, ''Uğur-Kezman el ele tribüne'' tezahüratları üzerine iki futbolcu el ele tutuşarak, taraftarları selamladı. Daha sonra Deniz ve Kazım da taraftarların çağrısına uyarak, tribünlere gitti.

Taraftarların''Selçuk-Edu el ele tribüne'' tezahüratlarına rağmen iki futbolcu tribünlere gitmezken, bu sefer taraftarlar ''Selçuk, Edu'yu buraya getir'' diye slogan atmaya başlayınca, Selçuk, Edu'yu çağırarak el ele tribünleri selamladılar.

Öte yandan, sarı-lacivertli taraftarlar, ''Necati Ateş'i istemiyoruz'' diye bağırdılar.

TRİBÜNLER DOLMADI
Fenerbahçe'nin İstanbul'da yeni kadrosuyla oynadığı ilk maçta tribünler dolmadı.

Kombine kart sahiplerine ücretsiz olan ve yeni transfer Roberto Carlos'un da ilk kez forma giydiği maça beklenen ilgi olmazken, yaklaşık 15 bin taraftar karşılaşmayı izledi.


lig tv haber sitesi
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x