Çatlı ile Yeşil de Ergenekon'da

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Çatlı ile Yeşil de Ergenekon'da

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Oca 21, 2009 21:43

İki ismin bir arada yargılandığı dava dosyası Ergenekon savcısı tarafından istendi.

Türkiye'nin en çok merak ettiği iki ismin bir arada sanık olarak yargılandığı dava dosyası Ergenekon savcısı tarafından istendi. Yeşil ve Çatlı'nın çete kurmak ve gasp suçlarından isimlerinin bir arada geçtiği dava dosyası delil olarak istendi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2003 yılından beri devam eden davanın sanıkları, susurluk kazasında ölen ve Mehmet Özbay kimlikli Abdullah Çatlı, faili meçhul cinayetleri, gayri meşru faaliyetleri ve hayatta olup olmadığı halen kesinleştirilemeyen 'Yeşil' lakaplı Mahmut Yıldırım.

Çatlı ve Yeşil'in yargılandığı davanın konusu; uyuşturucu kaçakçısı iki İranlı'nın kaçırılarak gasp edildikten sonra öldürülmesi. Olayın yaşandığı 14 Ocak 1995 tarihinden ancak 8 sene sonra hazırlanabilen iddianameye göre İran asıllı Asker Simtko ve Lazem Esmaili isimli iki uyuşturucu kaçakçısı Polat Rönesans Otelindeki Emperyal Casino'ya girerken kaçırıldı. Olayın Mehmet Özbay kimlikli Abdullah Çatlı ve Ahmet Demir adını kullanan Mahmut Yıldırım tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Çatlı ve Mahmut Yıldırım İranlıların yakınlarını arayıp tehditle fidye istedi. Lazem Esmaili'nin kardeşi Ahmet Esmaili, Mahmut Yıldırım'ın sahte Ahmet Demir kimliği ile Ziraat Bankası Ankara Heykel Şubesine açtırdığı hesaba 300 bin, Ankara Merkez Şubesine ise 50 bin dolar yatırdı. Fidyelerin ödenmesine rağmen iki İranlı öldürüldü. Cesetleri 28 Ocak 1995'te Silivri'de bulundu. Silivri Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma açtı. Jandarmanın kayıtlarına göre İranlılar terör örgütüne yardımda bulunan Kürt işadamlarının listesini hazırladıkları için PKK tarafından öldürüldü. Olayın ardından PKK'nın cinayeti üstlendiği ve "Kontra faaliyetlerde bulunan ve MİT'le birlikte çalıştıkları belirtilen İranlıların Metropol İntikam Timleri tarafından cezalandırıldığı" açıklandı. Bir iddiaya göre de Çatlı ve Yeşil İranlıları kaçırıp terör örgütüne teslim etmişti.

Susurluk'ta öldü, Mehmet Özbay kimliği ile aranıyor

Olayla ilgili savcılık soruşturması sürerken gündemi aylarca sarsacak Susurluk kazası meydana geldi. Mehmet Özbay kimlikli Abdullah Çatlı'nın öldüğü bildirildi.

Ancak İranlıları kaçırdığı iddia edilen Çatlı, Mehmet Özbay kimliğiyle tespit edildiği için resmi olarak yaşıyor olarak görünen Mahmut Yıldırm ile birlikte halen her yerde aranıyor. Bakırköy'den istenen dava dosyasında adı geçen gerçek Mehmet Özbay ise Şubat 1995'te Chicago Başkonsolosluğuna başvurarak eskisini kaybettiği için yeni pasaport ve nüfus cüzdanı alan bir işadamıydı. Bakırköy Adliyesinde 2003 yılında açılan dava dosyasında Abdullah Çatlı ve Mahmut Yıldırım'ın kabarık suç klasörleri yer alıyor.

Yeşil'le ilgili iddialar

Her iki sanığın Susurluk davasında birçok eyleme karıştığı belirtilirken Mahmut Yıldırm ile ilgili; Tunceli Emniyet Müdürlüğa'nde TKP/ML Partizan üyesi olduğu, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde 1.7.1996'da PKK üyesi olduğu, Malatya DGM Cumhuriyet Savcılığı'nda, Elazığ İnsan Hakları Derneği Başkanı Av. Metin Can ile Doktor Hasan Kaya'nın 1993'te öldürülmesiyle ilgili soruşturma dosyaları ve 1996'da Yeniköy'de öldürülen Ömer Lütfü Topal'dan tehditle para istemek eylemleri bulunduğu belirtiliyor.

Ergenekon soruşturmasına bakan savcılardan Mehmet Ali Pekgüzel tarafından 17 Kasım 2008'de istenen dava dosyasının Beşiktaş Adliyesine gönderildiği öğrenildi.


Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x