Cevizoğlu: Ülkede lider sorunu var

Tartışma Alanı

Cevizoğlu: Ülkede lider sorunu var

İletigönderen Ram » Pzt Haz 11, 2007 6:17

Ankara 1. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan usta gazeteci Hulki Cevizoğlu, farklı görünseler de partilerin aynı şeyleri söylediğini belirtiyor. Cevizoğlu, “Bana verilecek oylar, bireysel değil, ilkesel oylar olacak. Benimki birey hareketi değil, fikir hareketidir“ diyor.

ANKARA 1. BÖLGEDEN BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI HULKİ CEVİZOĞLU:

Türkiye’de bir liderlik sorunu olduğunu belirten usta gazeteci, bağımsız milletvekili adayı Cevizoğlu, "Benimki birey değil, fikir hareketi, tek başıma bir partiden daha büyük işler yaparım” dedi.

* Usta bir gazeteci olarak politikaya girdiniz. Ankara 1. bölgeden (Çankaya, Bala, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Sincan ve Şereflikoçhisar) “bağımsız aday” oldunuz. Seçileceğinize inanıyor musunuz?

Elbette. Hem de çok büyük bir farkla ve bugüne kadar Ankara’da görülmemiş bir başarıya imza atarak. Büyük kentlerde bağımsız adayların seçilmesi çok zor. Ankara’dan adaylığımı koymuş olmam bile iddiamın ve hedefimin ne kadar büyük olduğunu gösterir. Alacağım oylar, bir milletvekilliği için yeterli oyun çok üzerinde olacak. Bu oylar yalnızca bana verilecek oylar değil. Lider baskısına ve parti politikalarına olan isyanın ve tepkinin de ifadesi olacak. Çünkü, 4,5 yıl boyunca yatan ve son mitingler dışında halkın tepkilerini de engelleyen bazı genel başkanlar, AKP’nin gitmesini isteyen milyonların kendilerine “mecburen” oy vereceklerini düşünüyor. Yani, halkın kendilerine mecbur olduğunu düşünüyor.. Sen bugüne kadar yatmaktan başka ne yaptın da halka bu muameleyi uygun görüyorsun? Ne yaptın da seni seçsinler?.. İşte bu dayatmaya milyonlar isyan ediyor. Bana gelen binlerce e-postada “Bizi filanca kişiye oy vermekten kurtardığınız için teşekkürler. 22 Temmuz’da size oy vereceğiz” diyorlar. Ankara dışında olanlar bile “Senin için gelip oy kullanacağız” diyorlar. Bunların hepsi elimde belgeli. Büyük bir oy patlaması yapacağım.

* Seçilmeniz için gerekenden fazla oy almanızın anlamı var mı?

Elbette var. Hem de çok büyük. Bana verilecek oylar, bireysel değil, ilkesel oylar olacak. Benimki birey hareketi değil, fikir hareketidir. 23 Temmuz’dan sonraki oluşumlar için çok önemli. Halk bugün bile istediği partiye kavuşmadı. AKP’ye karşıyız diye, onun politikalarını aynen uygulayacak başka birine niçin oy verelim ki?.. Sadece adı farklı diye mi?..

* Bu konuda halkın duyarlı olduğuna inanıyor musunuz?

Evet. Seçim yaklaştıkça söylemlere bakınız. Aslında daha önceki uygulamalarına bakmak da yeterli. Adlarını vermeyeyim. AKP dışındaki partilere bakınız. Hangisi “AB’ye karşıyım” diyor? Hangisi, PKK terörüne karşı ABD’ye açıkça kafa tutabiliyor? Hangisi “tam bağımsızlıktan” yana? E, bunlara cevap veremiyorsanız, nasıl “Atatürkçüyüm” diyorsunuz?.. Halk hepsinin farkında. Ve, farkını sandıkta gösterecek. Benim en büyük eksiğim, şu anda bir partimin olmayışı ve tüm ülke çapında oy isteyemeyişim. Seçim biraz daha sonra yapılsaydı, milyonlar farklı bir alternatifi görebilecekti. Şimdilik sadece Ankara 1. bölgeden (Çankaya, Bala, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Sincan ve Şereflikoçhisar) oy istiyorum. Zaten beni iten de halkımızın bu büyük isteğidir. Ben 49 yaşından sonra sade bir milletvekilliği elde ederek siyasi ikbal peşinde değilim. Çok şükür, her bakımdan bunu aştım.

* Peki niçin politika? Hem de en zorunu deniyorsunuz?

“Çok güzel bir soru. Hayatım boyunca hep risklerle karşılaştım ve hep en zorlarını aştım.. Yıllardır ve özellikle AKP iktidarının 4,5 yılında, benim gibi Atatürkçüler, kuvayi milliyeciler, yurtseverler, milliyetçiler büyük bir mücadele verdi. Şimdi seçim geldi diye konuşmaya başlayan, görevi halkı uyarmak olan politikacılar ise 4,5 yıl boyunca sustular. Bugün yaptıkları listelere bakınca, halk “cumhuriyetimizin tehlikede olduğunu “anlarken, onların anlayamadığını görüyoruz. Milletvekilliği hatır-gönül yeri midir; yoksa, cumhuriyete sahip çıkmış ve çıkacağına inandığımız insanların mücadele yeri midir? Bakınız bugün büyük bir PKK terörü ile karşı karşıyayız. Her gün kaç tane şehit veriyoruz. Bunlardan hep AKP sorumludur. Ülkeyi ne hale getirdiler. Yeni meclis yan gelip yatma yeri olmayacak. Bizleri büyük bir mücadele bekliyor. Bazı genel başkanların bunlara aldırmadan milletvekili listesi hazırladığını görüyoruz. Düşünebiliyor musunuz, Öcalan canisini idama mahkum eden yargıç ne CHP’den ne MHP’den listeye giremiyor. Adamcağız sanki cezalı!.. AKP’nin Çankaya köşküne çıkışını engelleyen Sabih Kanadoğlu’nu da reddediyorlar!. Böyle bir şey olabilir mi?.. Bir de, istisnalar dışında, listeye sokulanlara bakınız. Esef duymak gerekir bu tutuma karşı. İşte bu ve daha pek çok gerçek yüzünden ben büyük bir oy patlaması yapacağım. Seçildikten sonra da, bunun hakkını vereceğim. Tek başıma bir partiden daha büyük işler yaparım. Tabii ki, tek başıma kanun çıkaramam ama, yapacağım muhalefet ve uyarı görevi ile halka rağmen kimse de yasa yapamayacaktır. Gazeteciliğimi de bırakmayacağım.

* Sadece muhalefet mi yapacaksınız?

Tabii ki hayır. Dağları dağ yapan bir başka dağ değildir; dağlar kum taneciklerinden oluşur. Biz bu kum taneciklerinden Everest yapacağız. Türkçe konuşursak; Ağrı Dağı yapacağız, Erciyes yapacağız, Toroslar yapacağız, Uludağ yapacağız.

* Son olarak Ankaralı seçmenlerinize ne söylemek istersiniz?

Amacım, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini yaşatmak ve ülkemizin sömürgeleşmesini engellemek. Milyonlarca insanın toplandığı mitingler de bunun için yapılmıştı. Türkiye’de bir liderlik sorunu var. Birbirinden farklı gibi görünseler de, bir de bakıyoruz ki, hepsi aynı şeyi söylüyor. Bakalım 23 Temmuz’dan sonra; dün Erdoğan ve Gül’ün adaylığına karşı çıkanlar, bir başka AKP’linin Cumhurbaşkanı olmasına evet diyecekler mi? Ne yazık ki bunun ipuçlarını veriyorlar. İşte bu yüzden bağımsız olarak milletvekilliğine aday oldum... Allah utandırmasın.

Hulki Cevizoğlu seçmenlere, ” Seçim yaklaştıkça söylemlere bakınız. Aslında daha önceki uygulamalarına bakmak da yeterli. Adlarını vermeyeyim. AKP dışındaki partilere bakınız. Hangisi “AB’ye karşıyım” diyor? Hangisi, PKK terörüne karşı ABD’ye açıkça kafa tutabiliyor? Hangisi “tam bağımsızlıktan” yana? “ diye soruyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x