CHP'nin Glasnost ve Perestoroykası mı? / Teoman ALİLİ

CHP'nin Glasnost ve Perestoroykası mı? / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Sal Nis 12, 2011 1:17

CHP'nin Glasnost ve Perestoroykası mı?

TEOMAN ALİLİ

7 Eylül 1937'de Çin'in devrimci önderi Mao şöyle diyordu:

    "Liberalizm devrimci bir topluluğa son derece zararlıdır. Birliği kemiren, dayanışmayı zayıflatan, kayıtsızlığa yol açan ve ayrılık yaratan yıkıcı bir şeydir. Devrimci safları sağlam bir örgütlenmeden ve sıkı bir disiplinden yoksun kılar, politikaların uygulanmasını engeller. Parti örgütlerini Partinin önderlik ettiği kitlelerden koparır. Bu, son derece kötü bir eğilimdir.Liberalizm, küçük-burjuva bencilliğinden kaynaklanır, kişisel çıkarları birinci plana alır, devrimci çıkarları ikinci plana iter ve bu da ideolojik, politik ve örgütsel liberalizme yol açar."

GLASNOST VE PERESTOROYKA

Gorbaçov döneminde SSCB’nin felaketi iki kelimeyle özetleniyordu: Glasnost(açıklık) ve Perestoroyka(Yeniden Yapılanma). Üstelik iktidarda “devrimci parti” vardı. SSCB’de yolsuzluklarla mücadele sloganlarıyla partiye genel sekreter olan Gorbaçov’un ilk işi “yeni Komünist Parti”yi kurmak olmuştu. Görünüşte orak çekiçli devrimin partisi ülkeyi yönetiyordu ama parti kitlelerden kopuyordu. Mao’nun tanımı tam olarak yerli yerine oturuyordu. Sosyalist SSCB, liberal SSCB oluyordu. Yeni parti, liberalleşmek anlamına geliyordu. Açıklık adı altında açılımlar yapılırken disiplinden uzaklaşılıyordu.

AÇILIM VE YENİLENME

Bugün Türkiye’de en çok konuşulan iki politik olgu var. Birincisi “açılım” ikincisi “yenilenme”. Açılım politikasını uygulamak için adeta partiler birbiriyle yarışıyor. AKP malum eşbaşkanlık görevi dahilinde elinden geleni yapıyor CHP ise çarşaf, kürt, alevi ve Amerikan açılımları ile AB açılımlarını ben daha iyi yaparım politikası güdüyor. “Yeni CHP” derken devrimciliği değil liberalizmi rota ediniyor. Devrimcilik, yeniliğe açık olmak gericiliğe karşı koymak demek elbette ama CHP’nin gerek aday politikası gerekse söylemlerini takip edecek olursak sonuç ortada. Bütün olanları görüp sessiz kalmaksa “kişisel çıkarları ön plana alıp, devrimci politikaları ikinci plana itmektir”.


TEOMAN ALİLİ, 11 Nisan 2011
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x