Chp nin Kendimce Hataları

Chp nin Kendimce Hataları

İletigönderen sinanzx » Prş Eki 01, 2015 16:13

CHP'NİN KENDİMCE HATALARI

Televizyonlarda görüyorum eskiden ergenekonu öven kanallar, zamanında hapse giren mağdur askerleri İlker Başbuğ gibi isimleri düşmanca gösteren televizyonlar bugün Chp paketini övüyor, bazı ekonomistler, yazarlar, aydınlar da Chp propagandasını yapmak için bunu gözlemliyor olumsuz bulduğu taraflarını yazıyor çiziyor sonuca bakarsak haber gündemini chp paketi sarıyor.

Chp nin paketinde iyi kısımlar var tabiki ancak halkın partisi diyebilmesi için TBMM'ne illerden gönderilen milletvekillerinin o iller tarafından seçilmesinin öncelik olması gerekiyor bu kendimce Chp nin hatalarından başında geliyor.

Sonrasında milletvekillerinden yüksek paralar istiyor Chp bunu önlemesi ve maliyeti karşılayacak şekilde milletvekillerinden en fazla 1000 TL gibi bir ücret istemesi gerekiyor.

Milletvekillerinden hem çok para istemek, hem de milletvekillerini HALKIN ön seçim ile değil de genel başkan tarafından seçilmesi demokrasi kelimesini bozuyor. Chp de kulağa hoş gelen söylemler olabilir ancak halkın temsilcisi olma özelliğini kendisinde oluşturmuyor. Biz bugün istediğimiz isimleri meclise nasıl göndereceğiz Chp bunun alt yapısını ön seçimlerle kurabilmiş mi? Ayrıca chpnin tüm üyeleriyle yapılacak bir oylamada Chp genel başkanı çıkabilecek mi Kılıçdaroğlu ?

Sosyal devletçi ve halkçı bir parti milletvekili maaşlarını bürokrat maaşına düşürmeyi önermesi, hazineden seçim yardımı almaması, halk aidatlarıyla ayakta kalması ve makam araçlarını satmayı önermesi gerekiyor. Bununla birlikte sosyal devletçi bu partinin kapitalizmin taşlarında çalışmış ekonomistleri partisinde bulundurması durumu var. Sonrasında termik santral, nükleer santral gibi projelere kesin tavır koyup, çevreci ve kendi yağında kavrulabilecek bir ülke ekonomisi kurması gerekiyor ancak kendi ekonomistleri de sosyal devletçi mi acaba? Tüketim ile büyümemize sebep olan Kemal Derviş gibi?

Mhp de yukarıda saydıklarımı harfiyen aynısını yapıyor Mhp nin yaptığı hataları yapmaması gerekiyor Chp. Chp nin çizgisi Atatürkçülük ideolojisidir. Atatürkün ilkelerinden Milliyetçilik ilkesi bulunmaktadır. Fakat Chp çizgisini ilkelerini duruşunu bozarak pkknın uzantısı hdp ye yakınlaşıyor. Kılıçdaroğlu'nun Dersimli Kemalim ben, kobaniyi kurtaralım geri dönelim gibi söylemleri ve Sezgin Tanrıkulu gibi hdp=pkkcı isimleri kadrosunda bulundurması bugün mhpden memnun olmayan milliyetçileri chpye çekmesine engel oluyor.

Ekranlarda sürekli söyleyip duruyorlar ki "Kürt Sorunu", "Kürt Sorunu" diye söyleyip duruyorlar, yok işte chp kucaklayıcı bir politika izliyor, muhafazakar sağ seçmeni de kendisine çekmeye çalışıyor gibi söylemler var. Arkadaşlar Kürt Sorunu diye bir şey yoktur bunu ağıza almak bile bir nevi ayrımcılık yapmaktır. Psikolojik olarak kökensel bir sorundan bahsedermiş gibi bunu ağıza almak kesinlikle çok tehlikelidir. Türkiye'nin en önemli güvenlik sorunu Pkk sorunudur. Kürtlerle bizim bir sorunumuz yoktur. Pkk nın bölge içi ve dışında Bordobereliler tarafından temizlenmesi gerekiyor acilen.

Chp Kürt Sorununu çözeceğim diyor. Akp nin yaptığı hata gibi kendiside Silahlarla çözüm olmayacak diyor buradan 2. bir çözüm sürecini önereceğini anlıyorum. Akp nin çözüm süreci pkk ile Güneydoğu Bölgesindeki vatandaşlarımız arasında samimi bağ sağlaması sebebiyle 2. bir çözüm süreci daha büyük bir samimi bağ sağlanmasını getirecektir çünkü pkk silah asla bırakmaz ve silah bırakmadan sen silah bırakamazsın onun kökünü temizlemen gerekiyor. Bununla ilgili başka zaman yazacağım.

Bazı aydınlar da diyorlar silahlar sussun, kan akmasın, 30 yıldır askeri silahlara harcama yapmak bize çok zarar verdi silahla bu iş çözülmeyecek diyor. Chp de silahla bu iş çözülemeyecek diyor. Bu nasıl bir düşünce tarzıdır arkadaşlar? pkknın kökünü kazımayı isteyen bir hükümet olsaydı kökünü 20 bin kişilik uzman bir kadro ile bile kazırdı 1 yıldan fazla sürmezdi böylece 30 küsür yıldır sermayemiz pkk ya harcanmazdı. Şimdi bunlar da diyor ki bu iş silahla olmayacak 30 yıldır silahla çözülemedi hadi silahsız çözelim diyorlar bu nasıl bir mantık yürütmedir?

Chp nin çözümü Atatürkün ilkesi olan Milliyetçilik ilkesine geri dönmektir. Partisindeki hdp=pkk tarafçısı Sezgin Tanrıkulu gibi partiye zarar veren isimleri atmalı sağı solu kenara bırakıp sadece Vatan demeli ve mhp ile birleşmeye çalışmalıdır. Mhp birleşmek istemiyor mu? O zaman mhp tabanını kendine çekmek için milliyetçi halkın sevdiği isimleri partine katmalısın. Akp nin karşısında bölünmüş vatansever chp ve mhp var. Mhp nin tabanı Chp de birleşirse ve milliyetçi en ufak partileri bile alıp vatansever cepheyi kurabilirse tek başına iktidar bile olur ama önce kendi iç demokrasisini düzeltmesi gerekiyor.

Benim fikrimce Chp Heparın maddelerini harfiyen paketine eklemelidir, önerilerimin bazıları Hak ve Eşitlik Partisi'nin Kırmızı Kitap ve Beyaz Kitap sayfalarından alıntıdır. Sizce chp nin ilkelerine ters bir kısım var mı?
http://hepar.org.tr/beyazkitap.php
http://hepar.org.tr/kirmizikitap.php

Sonuç olarak insanlar tabi bir çok şeyden habersiz, bazı bilenlerde kendi düşünceleri çerçevesinde başka seçenek bulamadıklarından chp ye mhp ye akp ye veriyorlar, ümit ediyorum ki gelecek şuanki durumdan çok farklı olacak.

Sinan ŞAHİN
http://sinanzx.blogspot.com.tr/2015/10/ ... talar.html
Kullanıcı küçük betizi
sinanzx
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Prş Eki 01, 2015 16:05

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x