Çiçeği Burnunda Vâli

Çiçeği Burnunda Vâli

İletigönderen anter79 » Prş Eyl 06, 2012 19:51

ÇİÇEĞİ BURNUNDA VALİ
Hollandalı Bakan, Kilis'te Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteynır kenti ziyaret etti. Rosenthal'ı, konteynır kente gelişinde Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Belediye Başkanı Abdi Bulut karşıladı.
Rosenthal: “Suriye'deki vahim durumdan dolayı ülkenize sığınan bu insanların sayısını bile duyduğumuzda ne kadar büyük bir sorunla karşı karşıya kaldığımızı anlıyorum. Suriye'de yerinden edilmiş insanların sayısının 2,5 milyona vardığını ve bunların önemli bir bölümünün de diğer komşu ülkelere gittiğini, bunların içinde Türkiye'nin başta geldiğini biliyoruz. Hollanda olarak üzerimize düşen sorumluluğu almak isteriz. 1,5 yıldır Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği üzerinden yapmış olduğumuz yardımlar vardı. Ama bunun üzerine daha da gitmemiz gerektiği kanaatine vardığımız için 4 milyon avroluk yardımda bulunmaya karar verdik.” Dedi. Ayrıca bakan, “4 milyon avroluk yardımın sağlık giderleri için kullanılacağı” müjdesi vermeyi de ihmal etmeyerek, başka bir harcama kaleminde kullanılmamasını salıklıyor.
Vali Tapsız, idari binada düzenlenen toplantıda, BASIN KARŞISINDA, Bakan Rosenthal'e konteynır kent hakkında bilgi verdi. Hollandalı Bakan’a: “ Ben Kilis Valisi olarak göreve yeni başladım. Bölgeyi ve konteynır kenti henüz tanıma aşamasındayım. Size bazı bilgiler vereceğim.” Demecine karşılık, Bakan Rosenthal: “ŞU ANDA KİLİS VALİSİ’NİN YERİNDE OLMAYI HİÇBİR ZAMAN İSTEMEZDİM. ÇÜNKÜ OLDUKÇA ZOR BİR GÖREV İFA ETMEKTESİNİZ. ÇALIŞMANIZDA BAŞARILAR DİLERİM.” Diyerek kapalı brifinge geçilmiştir.
Hiçbir makam ve irade Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Milletini böyle aciz ve eli kolu bağlı gösterme hakkı ve lüksüne sahip değildir. Hollandalı bakanı Kilis Valisinin ne zaman göreve başladığı alakadar etmez. Devletin Valisinin elinde her türlü bilgi istemesi halinde mevcuttur. Devletin Valisi yabancı bir misyona böyle konuşmamalıdır. Vali bu konuşmayla, yabancı bir misyon karşısında aczini ifade etmektedir. Türk Milletini ve Devletini, yabancıların karşısında küçük düşürmeye kimsenin hakkı yoktur.
MEHMET UYSAL
Kullanıcı küçük betizi
anter79
Üye
Üye
 
İletiler: 20
Kayıt: Çrş May 09, 2012 12:42

Şu dizine dön: Mehmet UYSAL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x